menu2Na jedilnem listu tega spletišča vam ponujamo raznovrstno duhovno-intelektualno hrano; vsakdo lahko najde kaj uporabnega zase.

To spletišče je zelo bogato z Besedili, ki pokrivajo vrsto tematskih sklopov. Poleg Besedil sta posebne pozornosti vredni še dve področji: Prezentacije in Zakladnica.

film.jpgSekcija Prezentacije je bogata zbirka kakovostnih PowerPoint predstavitev. Nekatere kar pokajo od globokih misli, druge so bolj humoristično naravnane, tretje pa vas bodo prav pretresle. Slika in zvok naredita svoje...skrinja
ZAKLADNICA ponuja pravo bogastvo multimedijskega gradiva, video prispevkov, spletnih strani in literature, ki je po izboru urednika strani vredno posebne pozornosti.

 

Meni BESEDILA - TEMATIKE

Kot omenjeno je to spletišče je prava zakladnica besedil; teh je okrog 500. Zbrana so v tematskih sklopih, ki so nanizani v levem stranskem meniju pod glavno menijsko vrstico. S klikom na ime tematskega sklopa se pokaže podmeni s posameznimi besedili. O čem govorijo?

misicnjak$.jpgStrah je - brez dileme - največja prepreka duhovnemu napredku; o tem fenomenu si lahko veliko preberete v sekciji Premagati strah; ne gre za prazno nakladanje. Obvladovanje strahu pomembno zviša kakovost življenja. Besedila smiselno nadgrajujejo knjigo Planet strahu.

dekletce$.jpgBesedila z vsebino, v kateri ne manjka razmišljanj in modrosti o človeku, boste našli v sekciji Najvažnejši je človek. O moči misli, duhovnosti, Bogu...

world05.jpg

Besedilom, ki razgaljajo težave in zagate naše civilizacije, je namenjena sekcija Civilizacija v zagati. Da bi probleme reševali, jih moramo najprej dobro spoznati.

missing_piece_2V sekciji Na sledi modrosti boste našli osupljive informacije o nastanku Zemlje, Adamu in Evi, delovanju uma in zavesti, religijah, filozofiji, alternativne razlage zgodovine... Ta besedila so izziv vsakemu razmišljujočemu človeku...

ogledalo4.jpgČe vas zanima, kdo resnično ste, kaj je vaša resnična bit in kdo je Stvarnik, ki stoji za pravljično strukturo pojavnega vesolja, potem boste v sekciji Na sledi - sebi našli kaj zase. Prav tu so najboljše poslastice z mize duhovnih spoznanj.

Nova znanost je tematski sklop, ki nadgrajuje sedanjo znanost in vzpostavlja most do metafizike. Prizadevamo si za postavitev temeljev za enoten znanstveni koncept – Enotno znanstveno teorijo.

Po poteh zavesti je sklop besedil ki so namenjena raziskovanju zavesti in človekove identitete. Na žalost znanj, ki nas opredeljujejo kot zavestna, duhovna bitja, v šolskih klopeh ne pridobimo.

metulj.jpgO bolezni in zdravju vemo - žal - odločno premalo. Klasičen pogled na bolezen je marsikdaj v popolnem nasprotju z naravo. Tule boste osupnili ob medicinskih paradoksih in pričeli razmišljati o naravnem zdravljenju.

questions.jpg Ali so informacije verodostojne ali zavajajoče, lahko presodimo, ko spoznamo še drugo plat zgodbe. Sekcija Saj ni res - pa je! je prava zakladnica podatkov, ki vas bodo osupnili.

zarnica3.jpgPosebno zanimivi so Odštekani pogovori , posebna sekcija s kakimi 90 besedili. Simpatični kratki članki v obliki pogovora mladeniča in starca, na različne zahtevnejše teme... Odprle vam bodo pot do novih spoznanj, ki vam lahko oplemenitijo življenje. Besedila so zbrana po tematikah (v podmeniju).

 

Glavni horizontalni meni

V izbiri Aktualno boste našli besedila in komentarje, ki se povezujejo z aktualnimi dogodki današnjega časa. Besedila izbirate iz podmenuja Prispevki.

rahel meron 2.jpgTistim, ki pogrešajo čustveno in žensko plat duhovnosti, bo v veselje sekcija Rachel Meron in njena knjiga Sem le ogledalo. V podsekciji Sporočila Rachel Meron pa je kopica besedil o duhovni rasti.

Če želite kaj konkretnega storiti zase je tu tudi področje STORITVE; avtor strani ima bogate izkušnje s področja svetovanja, terapevtskega dela, čiščenja psihe, zdravljenja in krepitve duha. Je tudi predavatelj in voditelj zelo uspešnih delavnic.

cjv-naslovnica-1Med najpomembnejšimi dosežki Zorana Železnikarja je knjiga ČLOVEK JE VEČ. Osupljiva pripoved o raziskovanju sveta in sebe. Knjiga se od podobnih knjig s tega področja razlikuje po osebnem pristopu in podaja svež, celosten in sposobnostim današnjega časa prilagojen pogled na stvarnost.

duhovni-utrip4sSekcija Predavanja postreže z video in zvočnimi posnetki z različnih predavanj Zorana Železnikarja po Sloveniji.

 

Zgornji meni:

Izbira O nas vas seznani z urednikom strani prisluhni.si in postreže z mnenji bralcev o tem spletišču.

Izbira Berimo ali Priporočeno branje vam ponuja bogat spisek zanimivih knjig in spletnih strani, vrednih ogleda.

Shema strani pokaže vsebino celotnega spletišča, zemljevid, po katerem se najlaže orientirate pri izbiri besedil.

V tem meniju sta prisotni tudi zgoraj omenjeni izbiri Prezentacije in ZAKLADNICA.

baby_handTematsko področje Zgradimo svet miru in ljubezni je bilo premeščeno na samostojen strežnik - www.enost.si z imenom Rojstvo novega sveta. Gre za načrt, ki bo omogočil razvoj nove človeške družbe, vredne življenja v tretjem tisočletju. To bo družba miru, sožitja in blagostanja, v kateri bo cvetela resnična ustvarjalnost.


Veliko užitkov pri prebiranju strani vam želimo!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentarji   

0 #1 madam 02:36 12-12-2010
Vaša stran je ena boljših strani na to tematiko v Sloveniji. Le tako naprej, širite obzorja nevednih in malce manj nevednih državljanov. Hvala za vaš trud.
Citat

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

BESEDILA

Timber by EMSIEN-3 LTD

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Podrobno o piškotkih