(Tomaž:) Zdravo, stari. Danes bi se pogovarjala o Raeljancih.

(starec:) Pozdravljen, mladi mož. Meni je prav. Le da o tej temi ne vem skoraj nič.

Nič ne de. Boš kaj novega izvedel. Zanima me tvoje mnenje.  Kaj sicer veš o njih?

Pravzaprav le to, da gre za gibanje, nastalo okrog glasnika Raela, ki svetopisemsko zgodbo in nastanek človeštva ter civilizacije razlaga nekoliko drugače kot uradni viri.

Kul. Torej ta Rael je pred 33 leti naletel na nezemljane, ki so mu povedali, da ga želijo uporabiti kot glasnika resnice. Resnice o dogajanju na našem planetu, ki jo Biblija podaja izkrivljeno. V Bibliji je beseda Elohim napačno prevedena kot "Bog". Pravi pomen je "tisti, ki so prišli z neba". Bilo jih je veliko, saj je šlo za prebivalce z drugih svetov, ki so želeli kolonizirati planet Zemlja, na katerem je bilo življenje  takrat še na dokaj nizki razvojni stopnji. Prav ti potomci Elohimov so izbrali Raela, šli z njim korak za korakom skozi Biblijo in mu razložili, kaj se je v resnici dogajalo. Današnji človek razume  tehnologijo vesoljskih potovanj in genetskega inženiringa, zato so razlage bistveno bolj razumljive kot prispodobe v Bibliji.

Torej Rael podaja informacije, ki opisujejo nastanek Zemlje in življenja na Zemlji?

Da. S tehnologijo, s kakršno so razpolagali že davno, so pred eoni preoblikovali zemeljsko površje, pomagali k oblikovanju ustreznejše atmosfere itd. Na kopnem in v morju so posejali življenje vseh vrst - ustvarili so rastlinstvo in živalstvo. Človek naj bi bil rezultat genetskega inženirstva številnih skupin znanstvenikov; ustvarili so paleto različic, med njimi so bili posebno dobro "narejeni" ljudje židovskega rodu. Naposled so poslali tudi Kristusa, da bi človeštvo naučil ljubezni in miroljubnega odnosa do sočloveka. A ga niso razumeli.

Razumem. Torej ima v njihovi zgodbi posebno težo popis tehnoloških dosežkov pri kolonizaciji in razvoju Zemlje in življenja na njej?

Lahko bi rekla. Zelo zanimivo je na primer spoznati, kaj se v resnici skriva za "ognjenimi kočijami", Sodomo in Gomoro, jerihonskimi trobentami in podobnimi domislicami, s katerimi so nekoč stregli neukim. Vsak bi si moral prebrati njihovo knjigo "Resnična podoba Boga", pa bi marsikaj zaštekal; sicer se vse skupaj zdi kot pravljica. In kar je najbolj zanimivo - ta interpretacija se v marsičem ujema s tisto, ki jo navaja Zecharija Sitchin v svoji knjigah, na čelu z Dvanajstim planetom. Videti je tudi, da so Elohimi - v primerjavi s Sitchinom - marsikatero zanje neprijetno informacijo raje zamolčali. Po drugi strani pa so razložili, kdo je bil Satan: to je bil Elohim, ki se je zbal, da jih bo človek prekosil in je bil zato pobudnik zelo obrambne, ljudem neprijazne politike. Najradikalnejše njegovo dejanje je bilo iztrebljenje človeštva na Zemlji - ob atomskem uničenju Zemlje, ki ga obravnavamo kot vesoljni potop. Raeljanci pravijo - v nasprotju s Sitchinom - da je bil ustvarjen umetno.

Zanimivo. S kakšnim ciljem pa zdaj poskušajo podati njihovo resnico človeštvu?

Očitno jim je dovolj skrivalnic, obenem pa menijo, da je človeštvo že skoraj dovolj zrelo, da izve pravo resnico o zgodovinskem dogajanju na Zemlji. Če jih sprejmemo mirno, brez agresivnosti, so nam pripravljeni pomagati pri tehnološkem razvoju in napredku. Pravijo, da si ne želijo čaščenja, temveč naše ljubezni do njih in do nas samih. Želijo si našega popolnega razumevanja resnice, z upanjem, da se lahko učimo od njih in nekega dne prispevamo k ogromnemu nivoju znanja, ki obstaja v vesolju, ter tako za vse povzdignemo zavest.

Razumem. Da bi se v vesoljskih ladjah kar nenadoma prikazali, ne bi bilo primerno, saj bi človeštvo v njih videlo grožnjo in poskušalo z njimi obračunati. In kako se nameravajo na miren način približati človeštvu?

Z razširjanjem "resnice", ki bi jo prepoznali v njihovih razlagah Biblijskih navedkov. Ob tem predlagajo, da države postavijo raeljanske ambasade, ki bi bile centri, skozi katere bi lahko prišlo do dialoga med njimi in človeštvom. Glavna njihova ambasada bi bila v Jeruzalemu.

Morda je načrt uresničljiv. In zdaj najpomembnejše: kaj ti pri Raeljancih ni všeč?

Marsikaj. Glede na to, da se imajo za zelo razvite, me čudi dejstvo, da ne verjamejo v dušo in nesmrtno življenje duše, pač pa v nesmrtnost telesa! Vsakdo naj bi namreč lahko bil ponovno ustvarjen - iz ene celice - če pošlje svojemu vodji del svojega tkiva iz predela tretjega očesa. Govorijo namreč o multipliciranju živega človeka iz ene celice... To se mi zdi popoln strel mimo. Po smrti, pravijo, ni ničesar, razen, kar bi naredila znanost. Boga ni in tudi duše ne. Ob sodnem dnevu bodo ponovno ustvarili tudi vse slabe ljudi, da jim bodo sodili. Gredo se nekakšno čudno čaščenje »neskončnosti«...

Hm. Človek naj bi vladal naravi. Verovanje v znanost. Um na najvišjem piedestalu. To se zdi primer materialističnega, tehnokratskega gledanja. Ločevanje enega tipa bi zamenjalo ločevanje drugega tipa. Takšen pogled ne more voditi v pravo smer...

Poleg tega se mi zdijo čudne njihove ideje in napotki, na primer, da je treba opustiti vse volitve in glasovanja, na vodilne položaje pripustiti le gensko čiste ljudi oz. take z visokim inteligenčnim kvocientom, da se je treba odpovedati lastnini, ali pa se dogovoriti za najem za največ 49 let... Čudna je njihova vzgoja otrok: fizična kazen naj bi bila - do sedmega leta -uporabljena z vso neizprosnostjo. Najbolj pa mi smrdi tisto, kar je sestavina nama že znanega načrta: vpeljali naj bi en svetovni denar, odpravili vse jezike in uvedli en nov jezik ter - postavili eno svetovno državo z eno vlado.

Hm. Idealen recept za ustvarjanje nove civilizacije strahu na visoki tehnološki ravni, ki so ji tuje duhovne vrednote in povezanost vsega živega z naravo in stvarstvom. Preobleka za novi svetovni fašizem v eni sami svetovni državi.

Torej si tudi ti istih misli. Torej sta tu že dva, ki jih ne bodo prepričali.

 

Glej tudi: Načrt, vreden razmisleka

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

BESEDILA

Timber by EMSIEN-3 LTD

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Podrobno o piškotkih