(starec:) Pozdravljen, mladi mož. Danes imam vprašanje zate. Kaj pravijo "dobro obveščeni" o dogajanju na Kosovu? Gotovo si na internetu našel kaj zanimivega.

(Tomaž:) Živ, stari. Res je. Našel sem nekaj zanimivega. Če te informacije pogledaš v luči koncepta, o katerem govoriva že nekaj časa - ugotoviš, da se ujema z idejo globalne zarote. Naj gledajo v strop tisti, ki se temu posmehujejo, ampak zraven naj si pogledajo očitna, seveda javnosti prikrita, dejstva. Ne čudi me, da so ZDA, Anglija, Francija in druge zahodne velike sile tako složno in brez odlašanja podprle samostojnost Kosova. S tem se odpira Pandorina skrinjica - na kar opozarjajo Rusi - in se daje vzgled drugim nasilno združenim narodom po svetu, ki si prav tako želijo samostojnosti. Kakor sva razmišljala doslej, je Gospodarjem sveta danes še posebej pogodu, da ustvarijo čim več kriznih žarišč po svetu, saj to speljuje vodo na njihov mlin. Več ko bo stisk in vojn po svetu, več bo strahu in bolj pohlevna bodo ljudstva, ki jih bo tako laže peljati za nos.

To drži. Razpad velikih državnih tvorb, kot je bila SZ, nato stara Jugoslavija in zdaj nova Jugoslavija, je potreben, da bi lahko formirali novo, še večjo državno tvorbo, nov globalni imperij. Zdaj se ta formira v obliki Evropske unije. ZDA so svojo vlogo imperija odigrale, zdaj so izčrpane in zrele za v staro šaro, na njenem pogorišču pa bo kasneje nastala nova ameriška unija, ki se bo povezovala z EU.

Šur. Dokončni razpad Jugoslavije je za Gospodarje vsekakor zanimiv iz več razlogov: razdeljene in med seboj skregane narode - Srbe in Albance je lahko izkoriščati in upravljati. Pri tem pa se odpirajo tudi čudovite možnosti za bajno krajo in čudovit zaslužek.

Pojasni prosim tole "krajo".

Na internetu sem našel podatke, ki so me res osupnili. Deset dni pred razglasitvijo neodvisnosti Kosova je bila končana dvoletna analiza raziskovanja vzorcev tal na Kosovu (85 km2), ki jo je opravila raziskovalna družba Lydian International Ltd. iz VB. Že začetna analiza je pokazala možnost obstoja velikih nahajališč zlata, srebra, niklja, kobalta, kroma, boksita, morda celo diamantov. Rezultati so bili pozitivni in potrjujejo tudi obstoj kroma in boksita. Področje okoli Orahovca, ki se odpira proti Albaniji, pa je bogato z železom in magnezijem. Glavni cilj raziskovanj je bil iskanje zlata v področju Dražnje; rezultati kažejo, da ga je celo do 8 g na tono! A to še ni vse. International Herald Trubune je že pred dvema letoma spomnil, da so na Kosovem velika nahajališča lignita - morda največja v Evropi - in rezerve svinca, cinka, urana in bakra. To je verjetno glavni razlog za podporo velikih sil, predvsem Velike Britanije, neodvisnosti Kosova.

To so pa res osupljivi podatki. Nisem si mislil, da je Kosovo tako bogato z naravnimi bogastvi.

O tem, da so svobodno vršili geološke raziskave iz letal, ob polnem soglasju srbskih oblasti, so mediji diskretno objavili 2004 in 2005. Da bi tujcem olajšali posel in jim omogočali, da se čim bolj okoristijo, je srbska skupščina leta 2004 izglasovala novi zakon na dodano vrednost, ki poleg 18% uvaja tudi 8 odstotnega, kar gre v dobro navedenim družbam. Taksa na korporacijski zaslužek pa je bila s posebnim amandmajem zmanjšana s 14 na 10% in je zdaj najnižja v Evropi.

Bogat plen za nove lastnike! Ampak iz tega, kar si pravkar povedal, je sklepati tudi o  kooperativnosti srbskih vodij, na primer Koštunice, ki se navzven, javno sicer obnaša čisto drugače!

Jasno. Ali ti verjameš srbskim politikom? Ali misliš, da so prišli na oblast brez tuje pomoči? Glej njihova dejanja! Kdo ima danes v rokah ključne elemente srbske ekonomije? Eno so dejstva, drugo pa je predstava za narod.
Poslušaj še tole: oktobra 2005 je kosovska agencija za privatizacijo prodala Feroniklove obrate v Glogovcu družbi Alferon International Resources (iz Švice in VB) za 40 milijonov dolarjev. Feronikl je bil v družbeni lastnini Jugoslavije in je deloval do 1998. Feroniklovi obrati so bili v NATO napadih močno poškodovani, a peč za taljenje rude je "po čudežu" ostala nepoškodovana.

Torej je predstava o suverenosti nove države resnično zanimiva.

Šur. Nova država bo resnično suverena. Državni simboli, ki jih je dobilo "neodvisno Kosovo", nazorno kažejo, kdo je novi gospodar tega ozemlja in naroda. Če bi bili res neodvisni, bi imeli vsaj svojo rdečo zastavo z orlom, glede na to, da nikoli ne bodo imeli lastne ekonomije, centralne banke in vojske. Po BIH je neodvisno Kosovo druga "suverena država" pod protektoratom, ki jo je z bombami komponirala Mednarodna skupnost na prostoru bivše Jugoslavije. Črna gora se je sama prodala tudi brez bomb.

Kaj pa veš o voditelju Albancev, Hashimu Thaciju?

Hashim Thaci je bil že z 22 leti politični aktivist, šolan v tujini. Čez noč je postal poslovnež in bogataš ob pomoči kapitala, katerega poreklo nihče ne pozna. Dejstvo, da je Tači malce previsok za etničnega Albanca, očitno nikogar ne moti. Nenadoma je postal vpliven politik, ki so mu vrata pomembnih osebnosti v mednarodni skupnosti na stežaj odprta. Za zdaj.
Zanimivo je, da na vrhu hotela, v katerem Thaci stanuje, stoji imitacija ameriškega kipa svobode. Zgovoren znak za tiste, ki znajo brati.

Kip svobode na Kosovu? To ne more biti naključje.

Seveda ne. Če si se vprašal, kakšna sila je lahko orkestrirala pri razpadu SFRJ, etničnih spopadih na Hrvaškem, v BIH, v Makedoniji in na Kosovu, kdo je organiziral prevrat v Srbiji, kdo je za 50-letnico NATA organiziral "vojaško vajo" z dejanskim bombardiranjem svojega fevda sredi Evrope, v kateri je prostovoljno sodelovalo 12 držav sveta, ne da bi temu nasprotovale niti Kitajska niti Rusija - to je lahko samo delo Gospodarjev, ki imajo sedež v Londonu. Na enak način so pripravili tudi prvo in drugo svetovno vojno.

Zanimivo je, da so po začetnem odločnem nasprotovanju neodvisnosti zdaj tudi Rusi in Kitajci zakopali bojno sekiro. Nenadoma se je vse pomirilo. Tudi v tem je zanimivo sporočilo.

Res je. Gre za veliko igro, predstavo za svetovno javnost, ki jo režirajo iz istega centra moči.
Nauk cele zgodbe je, da se kosovskim Albancem se ne obeta nič dobrega. Iz ene kalvarije bodo padli v drugo, morda še hujšo. Postali bodo sužnji na lastnem ozemlju. Kip svobode je dobra garancija za to.

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

BESEDILA

Timber by EMSIEN-3 LTD

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Podrobno o piškotkih