(Tomaž:) Servus, stari. Zadnjič si me dobro izprašal. Danes sem z vprašanji spet jaz na vrsti.

(starec:) Pozdravljen, mladi mož. Za odgovore sem ti vedno na razpolago. Pa vendar je včasih dobro, da izvem, kako sprejemaš nove, drugačne ideje, da potem lahko oblikujem odgovore, ki so zate laže »prebavljivi«. Doslej si že dojel, da so znanje, prepričanja, ideje in spoznanja o svetu, ki so del tradicije, močno pod vprašajem. Če se zamaje takšen temelj, kot je svetovni nazor, predstava o ustroju stvarnosti, na kateri temelji vsa materialistična znanost, potem je treba korigirati marsikaj. To pa ni ne enostavno, ne hitro.

Prav imaš. Idealistični nazor, kot si mi ga razlagal, me je res fasciniral. Zdi se mi ful bolj logičen in še prijaznejši povrhu. Jasno je, da ga bom v celoti dojel šele čez čas, a že zdaj štekam, da se svet vrti precej drugače, kot sem si predstavljal.

In s čim se zdaj resneje ukvarjaš?

Zdaj me zaposljujejo informacije in stvari, ki odkrivajo šibke točke znanstvenih teorij in uveljavljenih konceptov. Če hočem verjeti novim razlagam, moram spoznati luknje v sedanjih razlagah, da bom razblinil dvome v to, da morda vendarle ne držijo.

Pameten pristop! In kakšno informacijo si izvrtal?

Zanimivo informacijo o pračloveku. Se spomniš, ko sva lani govorila o Darwinovem nauku? Zdaj sem našel nekaj zelo oprijemljivega, kar ga postavlja na laž. Pred cca 35000 leti je Kromanjonec praktično pobrisal Neandertalca z Zemlje; to ne bi bilo nič čudnega, če ne bi imel Kromanjonec cca 100 ccm večje možgane od današnjega človeka in približno 3x večje kot gorila! Si predstavljaš? Večje od današnjega človeka! Od kod se je le vzel? Če Darwinova teorija drži, kako je mogoče pojasniti takšen skok v masi možganov in inteligenci? V evoluciji človeka se je zgodil dramatičen skok razvitosti, ki ga antropologi ne znajo pojasniti. Vse živalske vrste so imele na razpolago enak evolucijski čas kot človek, a je ta drastično »odskočil« od predvidene razvojne linije. Nobena od drugih živalskih vrst nima možganov težjih od 1/100 njihove teže, pri človeku pa so 1/30 njegove telesne teže. Darwin je vsaj pri človeku očitno krepko ustrelil mimo, pa njegove teorije o naravnih vrstah po 230 letih nihče ne poskuša zamenjati s primernejšo. Razlaga o človeku, ki si mi jo ti omenjal, da naj bi bil človek ustvarjen z genetskim inženiringom nezemljanov, se mi zdi mnogo bolj logična in verjetna.

Zanimivo. Pa verjameš temu?

Verjamem, ker se ujema z drugimi zelo čudnimi dejstvi. Kako je mogoče, da so se razvile bela, rdeča, črna in rumena rasa, in praktično vse izvirajo iz iste regije - srednja Azija? Mutacije? Bla bla! Zakaj se pa po istem zakonu mutacije zdaj ne rojevajo vijoličasti ljudje?

Zanimivo je tudi, da je Albert Einstein obravnaval teorijo o obiskih nezemljanov na Zemlji kot zelo verjetno. Če razumeš, kakšno je število za bivanje primernih planetov samo v naši galaksiji, ti je jasno, da mora različnih vrst vesoljcev kar mrgoleti. Če obvladujejo vesoljska potovanja na takšne razdalje, najbrž tudi skozi čas, pa je tudi jasno, da obvladajo gravitacijo in še kaj, in se nam pokažejo le, če želijo. Tudi spreminjanje lastne fizične podobe jim najbrž ni prehud problem.

O nezemljanih sva lani že nekaj govorila. Kako gledaš nanje zdaj?

Spomnim se, da. A takrat sem te gledal še precej nejeverno, zdaj pa vse bolj spoznavam, da mora biti nekaj na tem. Predvsem se pojavijo ful logični odgovori na kopico neodgovorjenih vprašanj. Na primer - kje so se ljudje pred 2000 leti naučili zahtevne matematike, ki je omogočila zahtevne preračune velikosti Zemlje ter tirnic meseca in planetov? Saj veš – podatki, ki so jih poznali egipčanski svečeniki in drugi zvezdogledi marsikje po svetu, v Angliji na primer.

Kako so zmogli izpeljati orjaške arhitekturne objekte kot so piramide, ki so podvigi, težko ali ne-ponovljivi celo z današnjo tehnologijo, znanosti še zdaj ni jasno. Jasno je le, da so se žalostno končali poskusi, da bi s primitivno tehniko, kakršno pripisujemo tem starim ljudstvom, imitirali nameščanje ogromnih kamnitih blokov piramid, na primer.

Moti me tudi to, da znanost in arheologija skoraj nič ne povesta o civilizacijah Lemurije in Atlantide, katerih arheološki ostanki še danes jemljejo sapo vsakomur, ki si jih ogleda. Nekaj deset tonski nepravilni kamniti bloki njihovih zgradb so zloženi tako tesno drug na drugega, kot bi bili uliti. Danes ne znamo napraviti kaj takega.

Potem me moti, da znanost o vesoljen potopu, ogromni kataklizmi, pri kateri je očitno šlo za posledice jedrske vojne, ne ve povedati nič pametnega. Pri tem pa imaš še danes kup dokazov o tem – npr. ostankov staljenega stekla, uničenja v Sibiriji itd. Obstajajo tudi navedki v bibliji (o Sodomi in Gomori) in drugih starih tekstih. Dejstva in znanstvene razlage enostavno ne gredo skupaj.

Da, tudi o teh stvareh sva se že lani pogovarjala.

Ja, takrat sem že vedel za Osmanagiča in njegova razkritja pomnikov preteklosti, a zdaj sem iz teh informacij polagoma začel graditi nov mozaik resnične zgodovine. Tu mi manjka še kup kamenčkov in prosil te bom, da mi jih boš pomagal najti.

Rade volje. Torej si se odločil spoznati alternativno zgodovino sveta, kakršne ne najdeš v šolskih učbenikih. A za to si bova morala vzeti nekaj več časa.

Z veseljem si bom vzel čas za to! Počutim se kot bedak, ki je nekritično sprejemal šolsko znanje, s katerim si lahko, ko spregledaš, obrišeš rit! Ne morem se sprijazniti z dejstvom, da obstajajo otročje lahka vprašanja, na katera znanost ne zna in kar je še huje - niti ne poskuša odgovoriti, pa ji še kar verjamemo. Ne poznamo niti vseh elementarnih zakonov fizike. O gravitaciji ne vemo praktično nič. Pa čeprav se večina naše tehnologije ukvarja le z dviganjem in premeščanjem stvari ali prestavljanjem oz. transportom. Vse to je ubijanje z gravitacijo. Ali pa na primer zgradba snovi! Znanstveniki že skoraj stoletje razbijajo in cepijo atome, a še vedno ne vedo, kaj se znotraj v resnici dogaja in kako atom narediti.

Res je. Lahko si opazil, da sta znanost in tehnika danes v splošnem naravnani proti razvoju intelekta in proti naravi. S tehnologijo zastrašujemo ljudi, jih delamo odvisne, ožimo njihovo samostojnost in ubijamo njihov intelekt. Imaš kopico primerov, ki kažejo, kaj se zgodi, če tehnologijo uporabljajo ljudje brez intelektualne in duhovne zrelosti. Poglej si le Černobil. Če se želimo izogniti slabim posledicam, moramo vedeti, kaj delamo in zakaj. A tega vprašanja si znanost ne zastavlja.

Šur. Naše razmišljanje je tako ukalupljeno, da ne znamo razmišljati niti o možnih drugačnih pristopih in priznati, da obstajajo tudi bolj inteligentne možnosti, ki jih lahko opredmetene najdemo v naravi. A pustiva znanost in tehniko. Osnovni motiv za razvoj znanosti in tehnologije je denar, zato rezultat tehnologije - uničena narava – niti nista presenetljiva. Ampak tudi drugod ni nič drugače! Zakaj so na primer odgovori na pomembna filozofska vprašanja – etika, morala, socialne teorije, religije - presahnili že davno? Zakaj so se vse pomembne razprave odvijale v času antike – pri grških mislecih, v kasnejšem času, tudi v času modernega razvoja človeka, pa ni prišlo do omembe vrednejšega razvoja na tem področju? Si kdo upa reči, da je bilo že vse povedano? Je bil Marx zadnji, ki si je lahko izmislil kak bolj pravičen družbeni sistem?

Pričakuješ odgovor ali si le daješ duška?

Šur da pričakujem odgovor!

Prav – na kratko. Človek izpred tisočletij je bil tesno povezan z naravo. Civilizacija Lemurije, deloma tudi Atlantide, je znala ustvariti odličen stik z njo. Pred takratnimi dosežki in kakovostjo življenja se danes lahko odkrijemo. Zato znanost o tistih časih danes ne želi govoriti. Zadnja civilizacija, ki ji pripadamo, je začela graditi na ruševinah Lemurije in Atlantide, potem, ko je svet doživel kataklizmo dramatičnih razsežnosti, ki jo imenujemo vesoljni potop. Z nekaj preživelimi iz omenjenih civilizacij se je znanje širilo le v omejenih krogih in le z namenom, da bi bil posvečenim zagotovljen priviligiran status. Takšna je tudi politika vse od takrat dalje. Zapiranje v mesta je ljudem, vajenim živeti z naravo, odvzelo stik z njo, ki ga je nadomestila religija. Religija je bedno nadomestilo tistega, kar je bilo odstranjeno in izgubljeno. Naša civilizacija se še ni dokopala do spoznanja, da je edini namen našega materialnega obstoja razvoj intelekta. Razvoj intelekta pa poteka skozi spoznavanje vesolja, narave in samega sebe, saj izven nas samih ne more biti odgovorov. To pa je tisto, kar se ti v najinih razgovorih zadnji čas postopoma odkriva.

Mi boš drugič razložil alternativno zgodovino?

Bom, če tako želiš.

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

BESEDILA

Timber by EMSIEN-3 LTD

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Podrobno o piškotkih