Tukaj boste lahko prisluhnili zanimivemu, sočnemu, včasih tudi globokoumnemu pogovoru zaletavega mladeniča Tomaža z modrim starcem, v katerem ne manjka kaka globoka misel, neobičajno mnenje ali nenavaden pogled na svet.

Njuno druženje se prične v mestnem parku. Nekega dne Tomaž po nerodnosti prevrne sprehajalno palico starca ob klopci v parku in tako se zapleteta v pogovor. Po nekaj ostrih besedah, ko sprva noče pobrati palice, se pokaže, da Tomaž ni kak nevzgojen teleban temveč čisto prijazen, razmišljujoč mladenič, ki kaj kmalu ugotovi, da se lahko marsikaj nauči od sivolasega starca, ki zna na zanimiv način pokazati precej drugačno lice stvari, na katere nanese pogovor.

Njuna srečanja v parku postanejo pogostejša, v njih pa razdreta marsikatero modro misel o Tomaževih stiskah in predstavah, ozadju njegovih idej in želja, pa tudi o splošnih družbenih normah, ustroju sveta, zazanavanju stvarnosti, paranormalnih pojavih, metafiziki in še čem.

V teh lahkotnih pogovorih bo marsikdo našel kako zanimivo misel ali modrost.

Teksti so krajši in napisani v obliki dialoga; starčev govor je zabeležen s poševnim tiskom.

Za pregled tabel besedil kliknite eno od sedmih izbir v levem glavnem meniju (pod izbiro Odštekani pogovori).

Za tiste, ki imate počasen dostop do interneta: podmeni z naslovi besedil se takrat, ko ste s kurzorjem na menijski vrstici, pokaže šele takrat, ko se izriše celotna naslovna stran Odštekanih pogovorov.

 

 

 

 

 

 

 

 


Komentarji   

-2 #1 Flora 15:22 04-02-2011
Kako pa lahko govorite o lahkotnih mislih in modrostih po tako težki literaturi? Lahko bi napisali še kaj drugega, npr. kako na to teorijo, ki bi lahko billa verjetna gledati z duhovnostjo? Nekako se ne sklada z vašo spletno stranjo in ne vem kako naj bi človek lahko živel duhovno, če verjame, da so ga ustvarili nezemljani in da smo v bistvu butasti poskusni zajčki?
Citat

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

BESEDILA

Timber by EMSIEN-3 LTD

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Podrobno o piškotkih