V zadnjem besedilu smo ugotavljali, da ima vesolje lastnosti živega bitja: diha, komunicira in se razmnožuje, v tem besedilu pa nas zanima, kako se zavest živih bitij povezuje z vesoljem oziroma z bližnjim in daljnim okoljem. Ali lahko zavestno vplivamo na vibracijo etra in objekte v njem? Ali ima takšno moč le človek ali tudi druga živa bitja, na primer rastline? Na kakšne načine živa bitja med seboj komunicirajo? O vsem tem znanost molči.

Za boljše razumevanje obnovimo nekaj spoznanj iz predhodnih sestavkov. Temeljna ugotovitev je bila, da ima stvarnost duhovne in ne materialnih temeljev. Bistven je opazovalec, ne opaženi svet. Posamezni objekti, ki jih opaža na videz ločene, plavajo v neskončnem polju etra, enotnega polja. Etrska energija je po cleve-backstersvoji naravi zavestna in predstavlja gradbeni material vesoljne Enosti, iz katerega se materija, najbolj zgoščena oblika etrske substance, nenehno rekreira. Vibracija etra je tista, ki objekte prikliče v realnost. Osnovni gradniki snovi, atomov in molekul niso delci, pač pa kroglasti vrtinci zavestne energije v neskončnem polju tekočega etra. Dimenzije, ki jih znanost zaman išče v polju materije, so svetovi različne etrske gostote.

Če je enotno polje resnično izvor vsega, tedaj smo del njega tudi mi s svojimi telesi. Ne le naša telesa, del tega polja sta tudi razum in duh oziroma naša zavest. Če to drži, morajo obstajati dokazi, opazni na vsakem koraku.

Backsterjev učinek

Kako posamezna zavestna bitja komunicirajo med seboj? Ali se ta komunikacija vzpostavlja tudi med bitji z nižjo ravnjo zavesti? In če se, kako se informacije prenašajo med posameznimi osebki?

Gotovo ste že slišali, da rastline bolje uspevajo, če se pogovarjamo z njimi. Kako je to mogoče? Ker občutijo našo skrb in ljubezen. Da je to res, je dokazal raziskovalec Cleve Backster, ki je svoja osupljiva dognanja objavil v knjigi Skrivno življenje rastlin (The Secret Life of Plants). Po bogatih izkušnjah z detektorjem laži je nekega dne prišel na misel, da bi preveril, ali se v rastlinah dogaja kaj podobnega kot pri človeku, pri katerem se mentalna stanja verno odražajo v električnem potencialu kože. Kar je ugotovil, ga je osupnilo.

Ugotovil je, da rastline reagirajo zelo podobno kot človek; močni električni signali so se na listih pojavili že, ko je le pomislil, da bo na poligraf priključeno rastlino poškodoval. Rastlina je torej zaznala njegove misli! A ne le to, s podobnim »razburjenjem« so reagirale tudi sosednje rastline, ki so »začutile« vznemirjenje rastline žrtve. Pokazalo se je, da rastline ne le zaznavajo naše misli in namere, temveč na nerazumljiv način tudi komunicirajo med seboj. A kako? Preko kakšnega medija? Odgovor je seveda – eter. Živa bitja reagirajo na spremembe v etrskem polju. Uničevalna misel povzroči znižanje etrske vibracije in energije v bližnji okolici, kar rastline občutijo kot napad in aktivirajo svoj »obrambni program«.

Navedeno sicer ne pomeni, da imajo rastline čustva, pač pa, da se odzivajo na etrske vplive. Kasneje je Backster ugotovil, da se podobno obnašajo vsa živa bitja in celo bakterije, npr. v jogurtu. Čustvena stanja živega bitja se preko »etrskih valov« širijo v okolico, kjer jih druga bitja zaznavajo in nanje reagirajo. Neharmonične vibracije etra, ki nas obdaja - bolečina, smrt in sovražnost, ne glede na to, kdo jih povzroči, vodijo k neharmoničnim in celo toksičnim pogojem rasti, medtem ko »ljubeče vibracije etra« povečajo hitrost rasti in vitalnost živih bitij.

Ker vsa živa bitja nenehno komunicirajo in svoja »čustvena stanja« pošiljajo v okoliški eter, vsak dogodek vpliva na vse udeležence, pa čeprav navzven tega (morda) ni opaziti.

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

BESEDILA

Timber by EMSIEN-3 LTD

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Podrobno o piškotkih