V prejšnjih sestavkih smo odkrivali nova dejstva o naravi materije ter krpali luknje v obstoječih znanstvenih konceptih. Z novim znanjem smo pripravljeni, da se spopademo z uganko nastanka vesolja. Fraktalna zakonitost narave narekuje, da bomo tisto, kar se kaže na ravni atoma, opazili tudi na makro ravni, na skrajnem koncu kozmične skale.

V skoraj vseh duhovnih ezoteričnih tradicijah se vesolje rodi iz Enosti, ki je zavita v skrivnost. Tradicija nadalje pravi: Enost, ki ima najpopolnejšo obliko - obliko krogle, se deli in razcepi na dvoje. Poglejmo si, kako bi rojstvo vesolja popisali v luči fluidno dinamičnega koncepta.

cats-eyeEter, ki je polje zavestne energije, se znotraj prvobitne Univerzalne krogle oblikuje v dve vrtinčni polji (imenovali smo ju A1 in A2) z nekoliko različno frekvenco, zaradi katerih je eno »hladno«, drugo pa »toplo«. Rezultat njune medsebojne igre sta, kot smo videli v modelu kvantne fizike Roda Johnsona, težnostna in EM sila, ti pa gradita ves snovni svet, torej vse od atoma do galaksije. Zaradi velikanske hitrosti posameznih entitet pride do vtisa in učinkov, ki so značilni za trdno snov, materijo.

Predstavljajmo si, da se oba vrtinca A1 in A2 vrtita znotraj Univerzalne krogle v nasprotnih smereh in kot dva stožca pritiskata vsak s svoje strani proti središču. V središču krogle se mehurčki etrskega polja, ki neposredno trkajo, med seboj zlivajo in zaradi pritiska okoliške energije oblikujejo majhno plazemsko kroglo – kopijo Univerzalne krogle, mikrokozmos v makrokozmosu. Če bi poljema A1 in A2 nadeli imeni »moško« in »žensko« načelo, bi majhno kroglo lahko proglasili za njunega potomca. Od tod trojstvo. Znotraj nastale krogle porojeni vrtinec ustvarja gravitacijsko silo in priteguje vse več mehurčkov polj A1 in A2. Proces se ponavlja in v trkih nakopičena energija raste v vse večjo kroglo svetleče etrske plazme. Tako nastane prva zvezda – Centralno sonce vesolja.

Komentarji   

0 #1 alex 05:09 18-07-2013
Tale trditev:
'Vesolje samo je najvišje živo bitje. Živo bitje, ki ustvarja svoje potomce po lastni podobi.'
se ne sklada s tem, da je vesolje v našem umu. Torej, da mi sami s svojim umom tvorimo vesolje...
Na hitro sem pomnožil hitrost zvoka s številom 34560. Niti približno nisem dobil hitrost svetlobe?!
Mislim, da je to le ena izmed teorij in ni nič bolj in nič manj resnična kot trenutno veljavna teorija vesolja.
Ne verjamem več v nobeno teorijo, ker z našim umom pač ni mogoče doumeti vesolja. Lahko pa ga obravnavamo v prispodobah. Te pa so od človeka do človeka lahko zelo različne.
Lep pozdrav
Alex
Citat

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

BESEDILA

Timber by EMSIEN-3 LTD

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Podrobno o piškotkih