V zadnjem besedilu smo razkrivali, da smo del enotnega polja tudi mi, opazovalci, zavestne entitete, in da vse živo, tudi rastline, komunicira preko tega polja. Tokrat pa se bomo spopadli s pojmom dimenzij. Oprli se bomo na starodavne razlage, na Vedske spise, obenem pa pogledali tudi, kaj o tem pravita dva predstavnika višjih inteligenc - nezemeljskih civilizacij Seth in RA.

Razložiti dimenzijske ravni nad našimi »zemeljskimi« je za znanost skoraj nerešljiva naloga. Ne vemo, kje se nahajajo, kako enicedelujejo, kakšen je njihov pomen, ali so naseljene in podobno. Glede števila dimenzij obstaja vrsta spekulacij, znanstvenih in manj znanstvenih; njihovo število se giblje med 3 in 26. Namesto da bi čas obravnaval kot gibanje opazovalca, je Einstein predlagal, da bi ga šteli kot četrto dimenzijo, ker bi to ustrezalo njegovemu modelu vesolja. A čas ima preveč relativen pomen, da bi ga lahko obravnavali kot veljavno dimenzijo.

Matematiki razmišljajo o enajstih dimenzijah, v teoriji strun pa jih omenjajo deset ali 26. Za nameček naj bi bile vse dimenzije nad tretjo zgoščene v točki velikosti Planckovega kvanta (10-23cm). Ob tem bi se zdel atom velik kot planet! A število dimenzij ni zelo pomemben podatek, zato se vanj ne bomo preveč poglabljali. Inteligenci RA in Seth navajata, da je dimenzij sedem oziroma osem.

Govorili smo o tem, da obstaja »centralni oscilator«, vir vse pojavnosti in življenja, ki natanko ureja celotno delovanje vesolja, galaksij in sončnih sistemov. Omenili smo, da so zvok, svetloba in geometrija le različni obrazi posameznih vibracij, ki se razkrivajo opazovalčevim čutom. Zato je iskanje dimenzij zgolj na polju geometrije neustrezno početje.

V znanstvenem svetu je ustaljeno prepričanje, da so dimenzije druga do druge zamaknjene za kot 90 stopinj. Tako je namreč v tridimenzionalni stvarnosti. A po tem načelu postaviti nove osi v obstoječ koordinatni sistem ni mogoče. Zmotno jih poskušamo obravnavati kot nove osi in meriti nove razsežnosti. Znanstveniki vedo, da mora obstajati »nekaj«, v kar se stekajo energije iz naše fizične realnosti, a ker ne priznavajo etra, iščejo rešitve tam, kjer jih ni. Prostoru matematično dodajajo nove ravni merjenja, namesto da bi spoznali, da se spreminja kakovost energije v prostoru in ne prostor sam. Dokler ne priznamo obstoja energijskega polja ničelne točke, dotlej je matematika, ki obravnava polje različnih sil, nekaj abstraktnega in nima povezave z realnostjo.

Zastavimo si zdaj vprašanje: Kaj so »dimenzije« in kakšna so njihova medsebojna razmerja? Vprašanje je smiselno le za zavestna bitja, ki lahko med dimenzijami prehajajo. Odgovor je presenetljivo preprost: »dimenzije« so bivanjske ravni, ki se razlikujejo po gostoti etra in vibracijski frekvenci. Gre pravzaprav za različna agregatna stanja enotnega polja. Podobno kot se plin lahko nahaja v tekočini ali v trdni snovi, so tudi vse dimenzije dostopne v isti točki. Vse gostote sobivajo v isti prostornini tridimenzionalnega prostora, a energija vibrira in se obnaša drugače v vsaki od teh gostot. Hitrost vibracij je tesno povezana z ravnjo zavesti.

Inteligenca RA pravi, da se človeštvo nahaja na ravni tretje gostote vibracij. Nadalje trdi, da so nam vidne vse življenjske forme prve in druge gostote, ki jih opažamo kot tridimenzionalna bitja. Življenjske oblike prve gostote so osnovni elementi narave kot zemlja, zrak, ogenj, voda, minerali … Življenjske oblike druge gostote so vsa bitja od enoceličnih organizmov do rastlin in živali, razen človeka, ki je bitje tretje gostote.

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

BESEDILA

Timber by EMSIEN-3 LTD

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Podrobno o piškotkih