Davni sen vseh znanstvenikov velikega kalibra je svetu ponuditi enotno znanstveno teorijo, ki bi vse pojave, ki so predmet naše zaznave – fizične in metafizične, obravnavala popolno in celovito. Ali smo na pragu tretjega tisočletja vendarle blizu temu cilju? Uradne doktrine seveda ni pričakovati, saj ni v interesu vladajočih elit, da bi človek veliko vedel o svetu in sebi. Pač pa se sem in tja najde kak pogumen znanstvenik, ki s svojo  revolucionarno teorijo dregne v znanstveni osir. Po njihovi zaslugi bo treba marsikatero sedanjo predstavo pomesti na smetišče
zgodovine.

Brez enotne znanstvene teorije (v nadaljevanju EZT) celotne fizične in duhovne stvarnosti ni mogoče razumeti zares. Drznem si trditi, da je stiska, v kateri se nahaja svet danes, prav posledica pomanjkanja celovitega znanja. Ker takšne teorije še nekaj časa ne bo, si moramo pomagati sami. V nadaljevanju bomo Nassim Harameinskupaj razmišljali o  konceptu, ki bi celotno področje spoznavnega razložil mnogo bolj konsistentno in celovito kot sedanje znanstvene teorije in religije.

Nekaj je povsem jasno: da bi bila EZT sposobna razlagati celoten pojavni svet, torej fiziko in metafiziko, mora vključevati miselna orodja in metode, ki se obnesejo tudi v nesnovnem svetu duhovnih pojavov. To pomeni, da se mora znanost odpreti za področje metafizike in se spopasti s pojavi in pojmi, ki jih poznamo iz religij, ezoterike, gnostike, antropozofije, izročil starih ljudstev… Duhovnih modrosti in znanja, ki se je tisočletja prenašalo v posvečenih krogih, je veliko. To znanje si zasluži resno obravnavo, nikakor pa ne omalovaževanje ali apriorno zavrnitev.

Znanost namreč še ni pojasnila pojava življenja in zavesti, psiholoških, čustvenih in miselnih pojavov, sanj in številnih drugih nefizičnih fenomenov. A zadovoljivih razlag ne ponuja niti pri vprašanjih, ki so povsem materialne narave, na primer, od kod energija za gibanje delcev v mikrokozmosu in teles v vesolju; od kod elektronu energija, da vztrajno kroži in ne pade v jedro? V znanstveni teoriji nikjer ni pojasnjeno, zakaj vsi delci in objekti v mikro in makrokozmosu rotirajo, oz. imajo t.i. »spin«. Od kod vrtenje in kdo zagotavlja energijo za rotacijo vseh objektov v vesolju ostaja nerazjasnjena uganka. Prvovrstno vprašanje je tudi ogromen primankljaj materije v vesolju – po izračunih je manjka kat 96%, da bi vesolje držala skupaj. Tudi vprašanje gravitacije ni zadovoljivo pojasnjeno.

Pri pripravi EZT se bomo naslonili na napredne znanstvenike in duhovne učitelje. Dela se bomo lotili dvotirno: poskušali bomo najti najprimernejše razlage za fizikalne fenomene, po drugem tiru pa zbrati znanje, ki razlaga metafizično plat. Upajmo, da nam bo uspelo najti takšno kombinacijo, ki se vzajemno potrjuje in ne izključuje.

V iskanju fizikalnih konceptov, ki se približujejo področju metafitzike, sem naletel na koncept raziskovalca iranskega rodu Nassima Harameina (na sliki).  Ta znanstvenik se je resnih znanstvenih raziskav lotil kot amater iz čiste želje, da bi prišel resnici do dna. Postavil je nekaj trditev, nad katerimi se resnično velja zamisliti, saj pomenijo prenovo samih temeljev znanosti. Predava po vsem svetu (njegova spletna stran je http://theresonanceproject.org/).

Namesto, da se poglabljamo v raziskovanje bazičnih delcev narave - pravi Haramein - je pametneje, da raziščemo osnovna načela in filozofijo kreacije, osnovno geometrijo, temeljne vzorce in bazične mehanizme, ki jih narava uporablja pri gradnji naravnih čudes. To je najkrajša pot do znanja, ki je potrebno, da naravo posnemamo. Prav to prinaša njegova teorija.

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

BESEDILA

Timber by EMSIEN-3 LTD

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Podrobno o piškotkih