Psihični pojavi so bolj zapleteni od fizičnih, zato je misel, da so rezultat neinteligentnih elektro-kemičnih pojavov v možganih, povsem neprepričljiva. Znanost nima nobene možnosti, da bi razumela in pojasnila psihična dogajanja v človeku, dokler ne odstopi od zmotnega stališča, da je materialnost temelj celotne realnosti, in se oprime raziskovanja subtilnih svetov.

Astralni svet, ki smo ga spoznavali v predhodnem besedilu, ni le sanjska rezidenca, temveč za dušo bolj pravi dom kot fizična stvarnost. Pogledali smo si ustroj astralne ravni, se poglobili v duševnost in spoznali ozadje psihičnih mehanizmov - občutkov, čustev in želja, nismo pa si še pogledali ustroja astralnega telesa. Podobno kot je fizično telo instrument za delovanje v svetu materialnosti, je astralno telo instrument v astralnem svetu. auracenter 2Pojavi v njem so razlog psihičnih stanj; lahko bi rekli, da se v njem psihični pojavi »materializirajo«.

Tako kot drugih subtilnih teles tudi astralnega ne čutimo. Podobno kot etrsko telo ima tudi astralno svojo zgradbo, presnovo in organe. Po velikosti nekoliko presega etrskega in je občutljivo po celotni površini. Glavni sprejemnik dražljajev z astralne in iz drugih ravni, na katere se nenehno odzivamo, je astralna trebušna čakra, ki je povezana z etrsko trebušno čakro. V času Atlantide, ko mentalno telo še ni bilo tako razvito, je človek uporabljal »občutkovno telepatijo«, trebušni način komuniciranja preko sončnega pleteža, kar je omogočalo tudi etrsko in astralno jasnovidnost.

Kot smo že omenili, dobijo ljudje, ki so z alkoholom ali drogami oslabili svojo etrsko bariero, vpogled v astralni svet. Ker ga ne razumejo, delujejo zmedeno, prestrašeno in izgubljeno ali pa nenehno bežijo v iluzijo blaženosti.

Ob zelo močnih napadih čustev se iz astralnega telesa izločijo amebasti oblački astralne energije - elementali - in zunaj astralnega telesa zaživijo ločeno življenje. Prilepljeni so na astralno telo kot pijavke. V ugodnih trenutkih preslepijo zavest in prevzamejo nadzor nad njo, dokler se ne nasitijo z njeno energijo.

Duša se v astralnem telesu nahaja v predelu srca. Ob smrti fizičnega telesa se srebrna nit, ki povezuje astralno telo s fizičnim, pretrga in duša nadaljuje svoje življenje na astralni ravni do »druge smrti«. Takrat tudi astralno telo propade in duša pot nadaljuje le še z mentalnim telesom, dokler se tudi ta pred novo inkarnacijo ne razgradi.

Na najvišji podravni astrala se nahaja t.i. kronika akaše, nekakšen astralni arhiv, v katerem je zapisana celotna zgodovina planeta Zemlje, na nižjih podravneh pa se nahajajo popačene kopije akaše. Zato so jasnovidci marsikdaj v zagati.

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

BESEDILA

Timber by EMSIEN-3 LTD

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Podrobno o piškotkih