Sodobni človek bo moral spoznati, da je zatiranje čustev velika napaka, ki onemogoča njegovo napredovanje in duhovni razvoj. V čustvih se skriva potencial, ki smo ga tisočletja zanemarjali in se s tem odrekali priložnostim, ki jih prinaša, po drugi plati pa smo trpeli negativne posledice tlačenja čustev, ki se kažejo v nenadzorovanih izbruhih agresivnosti, terorju in nasilju.

Človek, ki si želi osebnostnega ali duhovnega napredka, ne more mimo teme o umu in egu. Pri tem pa čustva in občutki pogosto ostajajo ob strani. A po krivici. To je posledica tisočletne tradicije, ki ukaluplja miselnost zahodnega človeka. Posebno moški smo vzgojeni s stereotipom, da je kazanje čustev znak intelektualne ali značajske šibkosti. Čustva veljajo za manj vreden izraz osebnosti, znak labilnosti, in so odrinjena v domeno žensk. Jokati je moškemu neprimerno. To je človeštvu povzročilo veliko škode, saj pometanje čustev pod preprogo ustvarja čustveno bombo, ki se mora prej ali slej razpočiti. Podobno je krščanstvo z zanikanjem spolnosti ustvarilo seksualno bombo, ki se z velikim truščem kaže v obliki pedofilskih škandalov prav v vrstah floating_kissduhovščine.

Čustev se pravzaprav bojimo. Vsak od nas je že občutil, kako nas je kdaj naravnost potegnilo v vrtinec čustev, in takrat smo ravnali povsem v nasprotju z našo običajno značajsko naravnanostjo. Kot bi nas prevzel nekakšen demon in nas prisilil k neustreznemu ravnanju! V resnici gre za izgubo zavestnega nadzora, saj začasno podležemo energijskim tvorbam, "astralnim parazitom", ki jih Eckhart Tolle imenuje "utelešena bolečina", in jih nahranimo s svojo življenjsko energijo.

Čustva imajo ogromen vpliv na zdravje. Čustveno dogajanje proži v telesu procese, ki poškodujejo avro oz. nesnovna (etrska) telesa in se naposled pokaže tudi na fizični ravni kot bolezen telesa. Da negativna misel lahko poškoduje avro (in čustva še bolj), si danes le redko kdo predstavlja, a spričo silno nizke ravni razumevanja duhovnih ravni, na katerih je človekova zavest aktivna, ni to nič čudnega. Velika večina bolezni je posledica motenj v astralnem principu. Obširneje o tej temi tule.

V čustvih se skriva ogromna energija, in ko se ta ob kakem čustvenem izbruhu izprazni, nas to močno izčrpa. Ali ste se po kakšnem prepiru počutili čisto sesute?

Čustva prenašajo mnogo več energije kot misli, zato so tudi učinki hitrejši in izrazitejši. Če želite kak načrt hitro uresničiti, potem cilj vizualizirajte ali - še veliko bolje - dajte mu čustveno podporo: počutite se, kot da je že realiziran. Ko si lahko nekaj predstavljate ali pa celo občutite kot resnično, tedaj je dejanska fizična realizacija odmaknjena le še korak.

Tisti, ki so želeli obvladovati množice, so se velike energije čustev že od nekdaj zavedali in so uporabljali čustvena orodja za manipulacijo množic, po drugi strani pa so čustva razglašali za tabu temo. Ko vas preplavi negativno čustvo, se razum umakne in - ne da bi se tega zavedali - delujete kot programiran biološki stroj. Za program je bilo poskrbljeno že prej z "indoktrinacijo" in lansiranji pogostih parol. Pogosto uporabljan trik gradi na insceniranju dogodka (kako "umazano teroristično dejanje" kot npr. 11/9/2001), ki v množicah vzbudi množičen odpor in gnus ter ustvarja neposredno zahtevo po "povračilnem udarcu". Takrat množice skoraj brez nasprotovanja pristanejo tudi na nerazumne pobude, ki bi v drugačnih okoliščinah naletele na gluha ušesa.

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

BESEDILA

Timber by EMSIEN-3 LTD

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Podrobno o piškotkih