Čeprav morda marsikdo o tem dvomi, je jasno brez sence dvoma: moč misli je ena najmočnejših sil v vesolju. Misel je osnova ne le sleherne podobe in predstave temveč je popolnoma vse, kar se pojavlja v snovnem svetu, le materializacija misli. Ko je nakopičene miselne energije dovolj, se preprosto utelesi. Stvarnik je lahko ustvaril vse to, kar danes obstaja in živi, le tako, da je najprej o tem oblikoval misel. In ker je, kot je zapisano, človeka oblikoval po svoji podobi, mu je dal enako sposobnost, da z mislijo ustvarja, enako kot on. Človek s svojo mislijo oblikuje vse, tudi nove predmete in svoje življenjske razmere. Sam je tisti, ki včasih vpliva na misel drugega ali pa zaduši ali zasužnji lastno misel ter jo podredi moči misli drugega človeka.

Misli se po ustvarjalni moči razlikujejo - Stvarnikova misel je bila kajpak bolj ustvarjalna od misli današnjega človeka. Tisto, kar je pri misli najpomembnejše, je njena hitrost. Hitrejša kot je misel, hitreje se odrazi v stvarnosti. Zato je pomembno razviti sposobnost hitrega razmišljanja. Hitra misel lahko ustvari bolj kompleksne in bolj dodelane predstave in ideje, lahko predvidi brez števila detajlov in okoliščin, ki se odrazijo v dodelanosti predmeta ali načrta, ki ga želimo uresničiti. Lahko predvidi vse možne razloge, zaradi katerih bi se izdelek, na primer avtomobil, pokvaril, in najde ustrezne rešitve, ki okvaro preprečijo.

 

Komentarji   

+2 #2 Jaka 02:08 24-07-2011
odlični članki... brez besed ;-)
Citat
+2 #1 andreja arbiter 17:53 20-01-2011
v mladosti sem rada brala znanstveno fantastiko Wellsa Verna... zdaj se mi zdi da se vse uresničuje .Mislila sem da se poraja nova generacija človeštva ki ima gene iz oddaljenih zvezd torej naj bi bila bolj bistra in ustvarjalna kot prejšne. Nisem vešča računalnika, misli so mi prehitre. Ne morem vse napisat kar mislim. Zato Vas, spoštovani avtor, prav lepo pozdravljam in se zahvaljujem za odlično branje.
Citat

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

BESEDILA

Timber by EMSIEN-3 LTD

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Podrobno o piškotkih