SLIKA TEDNA

Rembrandt wtenbogaerd 2

NAPOVED DOGODKOV

Ciklus predavanj Vpogledi v skrivnostno naravo človeka (II) v Medgeneracijskem centru Kranj se bo nadaljeval predvidoma 16. decembra 2020 ob 17.30.

V Centru revitalizacije, Nova Gorica pa bo
19. decembra ob 17.30 predavanje iz ciklusa Spoznanje duše v utrinkih časa.

Toplo vabljeni!

Temnopolta
Druga odlika strani

PREZENTACIJE - bogastvo slikovnega in video gradiva

Kliknite za vstop
zaklad2
Tretja odlika strani

ZAKLADNICA - bogastvo virov, ki s svojo vsebino osupnejo

Kliknite za vstop
knjizni molj 3
Posebna odlika te strani
Bogata knjižnica besedil

Pobrskajte po meniju BESEDILA.

Oglejte si zemljevid strani

Home

Ta spletena stran je namenjena vsem, ki ste željni napredka. Tistim, ki želijo razširiti svoje spoznavno obzorje in spoznati kaj več o svetu in sebi. Tistim, ki želijo z novimi informacijami okrepiti svoje razumevanje stvarnosti in sebe in se približati spoznanju najvišje resnice.

Ponujam vam tisto, kar sem zbral, dognal, spoznal, doživel in se naučil urednik te strani. V več kot dveh desetletjih se je tega veliko nabralo. Ne pravim, da je vse brezhibno in prav, o tem presodite sami. Moja želja je, da vam prihranim trud, ki sem ga vložil sam za dosego določenih spoznanj, ki vam utegnejo koristiti.

Splošno družbeno nezaupanje, ki smo mu priča na vsakem koraku in na vseh ravneh, je posledica dejstva, da ta svet stoji na polresnicah in lažeh. Kako bi lahko bilo drugače, ko pa vsi sledimo lažnemu idealu? Ta je izkrivil naše motive, dejanja in informacije. Dokazov, da se s prikrojenimi informacijami z nami manipulira, je na pretek. Iskanje resnice, da bi lahko utrdili naše mislene temelje, je eden najpomembnejših korakov.

Doslej smo ločevali, razbijali in se ograjevali, zato smo izgubili zavedanje o povezanosti, soodvisnosti in smislu. Drobci resnice so razmetani vsenaokrog, a jih ne prepoznamo, zato jih radi zavržemo. Prišel je čas, da krenemo v nasprotno smer: pričeti moramo z ločevanjem plev od zrnja, s povezovanjem pravih informacij, z gradnjo celovitejšega mozaika stvarnosti, s sodelovanjem z drugimi iskalci in z zavedanjem višjega smisla.

Osupnilo me je spoznanje, koliko je napačnih, a ustaljenih konceptov in miselnih vzorcev, ki niso odraz resničnosti temveč tradicije, v katero so vtkani mehanizmi za manipulacijo z nami. Te vzorce in koncepte se trudim prepoznati in nadomestiti z resničnim znanjem.

Obstajajo ljudje, ki menijo, da ne potrebujejo novega znanja. Tudi med intelektualci je veliko takšnih; ti za svojo osebnostno rast pogosto niti ne najdejo časa. Toda, da bi razumeli svet, ki je vse bolj nerazumljiv, je potrebno drugačno znanje od tistega, ki nam ga vcepljajo; to nas le še bolj oddaljuje od nas samih, od resnice o tem, kaj se dogaja in kaj smo.

Kaj je namen strani prisluhni.si?

Ponuditi vam nove informacije, nove iztočnice za razmišljanje, priskrbeti vam vire, ki vam omogočajo kopanje v večjo globino, pa tudi zabavati vas. Z vsem tem boste lahko laže našli pot do resnice in do sebe. Naš cilj je, da se odlepite od stereotipov in slednjič spoznate, kako čudovito, popolno in lepo bitje ste.

V besedilih na tem portalu se ukvarjamo z iskanjem odgovorov na najpomembnejša vprašanja v življenju: Kdo sem? Od kod prihajam? Kakšen je smisel življenja? Kaj življenje je? Tu odkrivamo skrivnosti stvarstva, zavesti in človekove identitete, odkrivamo nove razsežnosti duha ter ponujamo tisto znanje, ki se je doslej prenašalo le med člani v zaprtih krogih in sektah, prenašanje nečlanom pa je bilo najstrožje kaznovano. Prišel je čas, da tudi to pride na plano.

Na teh straneh se ukvarjamo z iskanjem resnice tako, da odstiramo še drugo, doslej dobro prikrito plat. Podajamo alternativne razlage, ki bodo ustvarile možnost, da se odločite med tistim, kar ste doslej mislili in verjeli in novim, ki pogosto ponuja logično rešitev za probleme in vprašanja vseobsegajoče stvarnosti.

Nekatere od ponujenih razlag so pogosto preveč šokantne, da bi jih lahko sprejeli, zato si vzemite čas. Ne sprejmite jih brez razmisleka in trezne presoje. Iskanje pravih informacij ni tako lahko kot prebiranje uradnih, a ne odnehajte prehitro. Zavedajte se, da je resnico toliko težje sprejeti, kolikor dalj časa se prikriva. A naposled neizogibno izbruhne na dan. To je zakon vesolja. Nič ne more ostati za vekomaj skrito.

Kaj ni namen strani prisluhni.si?

Na teh straneh vam ne poskušamo vcepljati novih ideologij ali novega svetovnega nazora. Ideologije in nazori so tisti, ki utesnjujejo človekov um v ozke okvire. Vsaka ideja ali ideologija je le stopnica na poti do druge, boljše.

Ne domišljamo si, da so informacije, ki vam jih posredujemo, popolnoma pravilen in popoln odraz resničnosti. Zbrane so iz različnih vetrov (z internetnih dokumentov in knjig) in so zagotovo nepopolne. So predvsem drugačne in podajajo pogled z drugega zornega kota. Informacija je vedno omejeno uporabna in ne more podati vse resnice.

Kako uporabiti informacije s prisluhni.si?

Želimo, da sami presodite, ali so informacije za vas uporabne ali ne. Nekritično sprejemanje vodi od ene zaslepljenosti k drugi. Posamezne informacije in ideje kot ustreznejše sprejmite le tedaj, če bodo prestale intelektualen in instinktivni preizkus.

Intelektualni test bodo prestale, če bodo stvarnost in številne uganke, ki ostajajo odprte, razlagale bolje in ustrezneje kot doslej veljavne razlage. Pri tem je treba uporabljati lastno glavo in preverjeno znanje. Žal smo se tega precej odvadili. Dobro je o isti temi poiskati še kak drug, neodvisen vir, in preveriti, kaj pravi. Pogosto boste resnico našli kot zmes različnih informacij iz več virov.
Notranji, instinktivni preizkus pa bodo prestale, če vam bo nek nezmotljiv notranji glas ali občutek v vas povedal, da so prave. Vsak ima svojega notranjega vodnika, ki resnico nezmotljivo razpozna.

Napredek je v znanju

Znanje je edina resnična zaščita človeka. Zaščiti vas lahko pred kakršno koli škodo, ki bi bila prizadejana vam ali vašim bližnjim. Več ko imate znanja, manj je strahov, manj je bolečine, stresa in neprijetnih izkušenj. Lahko se zavarujete pred nečim, kar še ni nastopilo, a bi se lahko zgodilo, če bi ne ustavili pravočasno.

Znanje je v resnici edino, kar zares potrebujete. Znanje nima meja, je neskončno. Vsaka informacija je le odskočna deska k drugi informaciji in tako brez konca. Tisto kar je na koncu, je notranje spoznanje, ko zunanje znanje postane nepomembno.

Napačno znanje je nevarnejše od neznanja!

ŠE OPOZORILO: besedila na tem spletišču so nastajala v obdobju nekaj let. Znanje in pogledi avtorjev so se v tem času spremenili, v skladu z njihovim duhovnim razvojem. Starejša besedila so morda v rahlem nasprotju ali neskladju z novejšimi. Če boste nekoliko pobrskali, boste našli zadnja stališča v zvezi z določeno problematiko. Starejših besedil nismo umikali, saj se v njih najde veliko takšnega, kar je vredno pozornost, informacije, ki vas bodo morda zbodle, pa so dragoceni prožilci za vaše nadaljnje raziskovanje in približevanje resnici. Prav napake so gonilo napredka. Če vas kaj zmoti, nam lahko pišete (e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.).

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Knjiga Človek je več

cjv-4

Če ste željni znanja, ki je bilo doslej dostopno izbrancem, je to knjiga za vas. Knjiga Človek je več daje odgovore na tista vprašanja, ki opredeljujejo kakovost življenja vsakogar od nas. Odstira skrito ozadje zgodovinskih dogodkov na našem planetu in  pomaga razumeti načrt v ozadju ter smisel aktualnega svetovnega dogajanja. Ponuja vam manjkajoče koščke mozaika stvarnosti, ki sedaj kaže velike sive lise. Loteva se bistvenih vprašanj, pomembnih za sodobnega človeka ter se poglablja v skrivnosti zavesti in človekovega bistva.

Dandanašnji se utapljamo v breznu strahu in nevednosti, v katerem izkušamo izbrano izkustvo - svojo majhnost. Človek je več, kot si znate ta hip predstavljati. To je resnica, ki je bila doslej prikrita. Vredni ste, da jo spoznate in zaživite človeka vredno življenje.

Knjiga Človek je več je bila predstavljena v oddaji Duhovni utrip na TV SLO 1.
Prevedena je tudi v angleški jezik - MAN IS MORE

Čas je za korak k večjemu zavedanju ...

Več...

Knjiga Pot do živahne moškosti

 

pot do zivahne moskosti-naslovnicaOpazno usihanje moškosti in poženščevanje sta pojava, ki vzbujata zaskrbljenost. Kako prekiniti trend, ki potiska civilizacijo v vse hujšo zagato? Pomanjkanje hormona testosterona, nezdrav način življenja in krčenje zalog vitalne moči so tri področja, ki jih je treba vzeti pod lupo. V zvezi z zadnjim je treba omeniti spolnost, saj skoznjo izgubljamo velik del svoje vitalnosti. Prav ta je namreč vir naše življenjske moči!

Kako modro ravnati z energijo, krepiti vitalnost in dvigniti raven kakovosti življenja so teme, še kako pomembne za vsakega moškega. V zadnji knjigi Zorana Železnikarja.

Več...

Predstavitev na TV SLO1 v oddaji Dobro jutro 25.4.2014 (od 16. minute dalje)

O knjigi tudi v oddaji Dobro jutro na dan mučenikov, 10.3.2015

Knjiga Slovenska pot v prihodnost

 

knjiga-slovenska pot v prihodnostKnjiga, ki prinaša upanje in budi optimizem! Še kako potrebna za današnji čas!

Zelo aktualna knjiga Branka Kremenška pronicljivo razgalja današnje družbene zagate in njihovo dejansko ozadje ter predstavlja programe, s katerimi se Slovenija lahko hitro izkoplje iz stiske.

Kakšna naj bo prihodnost, kakršno si želimo? Ne dovolimo, da jo drugi krojijo namesto nas! Ustvarimo skupno vizijo in se postavimo za skupno stvar!

Več...

Planet strahu

oglas.jpgStrah je vera v zlo, je kažipot, ki kaže proč od ljubezni. Naj se tega zavedamo ali ne, praktično vsi smo privrženci vere v negativno, neugodno, zlo. Vsak dan žrtvujemo svojo življenjsko energijo na njen oltar. Zaradi strahu prihaja do dušenja lastne duše, ki ne more zadihati in zaživeti. Prihaja do ustvarjanja privida varnosti, ki terja nove in nove žrtve, tudi človekovo svobodo. Prihaja do kratkovidnih, nesmiselnih in pogubnih dejanj, do trpljenja in velikanske izgube – življenj, energije in časa.

Preseganje strahu ni le bistveni element oplemenitenja življenja in osebnostnega razvoja, temveč je tudi pogoj za napredek človeštva; v današnjem prelomnem času, ko smo vse močneje bombardirani s strahom, se bomo morali resno soočiti z njim.

Več o knjigi, pridobitev e-verzije

Prestopimo miselne plotove

Prestopimo PRESTOPIMO MISELNE PLOTOVE Slikovni zapis predavanja

Ko nam obstoječe družbene in civilizacijske rešitve pred očmi odpovedujejo druga za drugo, nam je jasno, da kozmetični popravki sedanjega sistema ne bodo zadostovali. Krize so posledica dejstva, da družbene rešitve ne ustrezajo več sedanji ravni zavesti. V okviru sedanjega znanja ni mogoče najti novih rešitev; potrebni smo radikalno novih pogledov in novega znanja.
Potrebno se je s kritičnim dvomom ozreti na sedanje znanje, na veljavne znanstvene koncepte in teorije. Ali so res vredni zaupanja? Predavanje daje odgovor prav na to vprašanje.

Znanost z druge perspektive

s12-2-oddajaOddaja Studia 12 (s12) iz ciklusa Človek in družba z Zoranom Železnikarjem. Tema: znanost z drugačne perspektive.

Kakšno je trenutno stanje znanosti? Na kakšnem znanju izgrajujemo boljši jutri? Kako se dvigniti nivo više, s katerega so problemi preprosto rešljivi? Ali lahko še naprej ignoriramo metafiziko? Človeka še vedno dojemamo predvsem kot fizično telo, pozabljamo pa na njegove globlje razsežnosti in sposobnost samozavedanja. Kako drugačen postane svet, ko razvozlamo nekaj temeljnih vozlov, ki se jih znanost še ni lotila...

Inuaki

Inuaki INUAKI
Ne spreglejte - knjižica, ki širi obzorja

Zgodba Aryane Havah INUAKI je kratka (33 strani, v srbskem prevodu) in pretresljiva izpoved o preteklosti, sedanjosti in prihodnosti Zemlje. Govori o naravi človeka in zgodovini človeštva - te informacije so nam bile predolgo skrite. Zgodovina človeštva, kakršno opisuje tudi knjiga Človek je več, ni izmišljotina. Obe knjigi prinašata optimističen pogled na sedanji položaj in na prihodnost ter budita vero v človeka, v njegovo premoč nad zavojevalci in zavest, da nam bo uspelo. Širimo to zavedanje v čim širši krog prijateljev in znancev!

Revolucija dialektike, Sporočilo vodnarja

 

samael-revolucija-dialektike-2samael-sporoilo vodnarja-2Samael Aun Weor, ustanovitelj Svetovnega gnostičnega gibanja in zadnji veliki duhovni mojster, je človeštvu predal najdragocenejša znanja: o resnični odrešitvi človeka. Razkriva nam presenetljivo dejstvo: to je povezano z njegovo spolno preobrazbo. Ob Samaelovih razlagah postanejo razumljivi evangeliji in številni drugi duhovni spisi.

V slovenskem prevodu sta izšli dve izvrstni Samaelovi knjigi – Revolucija dialektike in Sporočilo vodnarja. Prva je odličen priročnik za osebnostno in duhovno rast, druga pa je napoved prihodnosti človeštva in razlagalka apokaliptičnih zapisov.

Knjigi nista na voljo v knjigarnah, lahko pa ju naročite na e-naslov zoran.zeleznikar@gmail.com.

Temeljno izobraževanje

temeljno-izobrazevanjeČemu nam sploh služi izobraževanje, če se ne razvijemo v resnično zavestne, inteligentne ustvarjalce? Deset ali petnajst let učenja v šolah in na univerzi je brez koristi, če smo po koncu šolanja speči avtomati.

Vzrok za plitvost in površnost te dobe je pomanjkanje ljubezni.

Odlična knjiga Samaela Aun Weorja v prevodu Janija Urbanca.

Več...

BESEDILA

GESLA - TAGS

Človek za tretje tisočletje, nova znanost, metafizika, poslanstvo človeka, duhovni razvoj, kdo sem?, smisel življenja, etika, stare modrosti, filozofija, duhovna moč, religije, gnostika, antropologija, nov pogled na spolnost, Spregledano poslanstvo spolnosti, Človek je več, istenja, čustva, zavest, duša, um, ego, strah, ozadje bolezni, zdravje in alternativa, vzgoja, prehrana, teorija zarote, Samael Aun Weor, Rudolf Steiner, Osho

Timber by EMSIEN-3 LTD

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Podrobno o piškotkih