Zdravljenje


Ko človek odstre tančico z duhovnih nivojev in spozna eterično ozadje dogajanja, ki se na fizični ravni naposled izrazi kot bolezen, takrat v razumevanju narave bolezni naredi velik korak naprej.
V tem besedilu si bomo zastavili vprašanja: kakšni so resnični vzroki bolezni? Kaj ima pri tem karma? Kakšne so sedanje metode zdravljenja in kaj so hibe posameznih pristopov?
Je naš odnos do bolečine pravilen? Na bolezen bomo pogledali s povsem drugačne perspektive.

Dokler se istimo z obliko, je bolezen nezaželen pojav, ki ga je treba uničiti. Ko se zavemo, da je človek predvsem duša, ki se izraža skozi fizično telo, bolezen zagledamo v povsem drugačni luči: gre za čistilni proces in proces osvobajanja zavesti. Je neravnovesje med življenjem in obliko, ki jo steth2.jpgživljenje napolnjuje. Trenje in pomanjkanje ravnovesja med njima povzroča bolezen, z njo neugodje, bolečino, preobremenitev oblike, njen razkroj in dokončno smrt. Vsa našteta stanja so po naravi očiščujoča. Bolezen namreč pomeni odstranjevanje nezaželenih subjektivnih stanj v fizično manifestacijo. Te manifestacije lahko prepoznamo in jih odpravimo.

Včasih se bolezenski proces konča s smrtjo. Toda duša gre naprej. V primerjavi z dolgim reinkarnacijskim ciklusom je eno življenje le kratka, a pomembna epizoda. Preko bolezni se lahko očistijo napačna emocionalna in mentalna stanja, da bo duša v bodoče laže izražala notranje življenje, svojo voljo in namen.

 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

BESEDILA

Timber by EMSIEN-3 LTD

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Podrobno o piškotkih