Človek na eterični ravni

Govorili smo o manj poznanem ozadju - psihičnih vzrokih - bolezni, ustvarili smo si grobo predstavo o temeljnem mehanizmu bolezni, zdaj pa bi se lahko poglobili v razlage o procesih in mehanizmih na nesnovnih, etrskih ravneh, kjer se nahaja izvor bolezni. Če tega nesnovnega ozadja ne poznamo, poznamo le delček celotne zgodbe o bolezni. Torej se je treba spustiti na področje ezoterike ter spoznati ustroj in zakonitosti na eteričnih ravneh. Medicina in znanost seveda to področje popolnoma obideta in se tudi ne trudita, da bi ga spoznala in nas o njem poučila. Če bi namreč ljudje to znanje imeli, medicina ne bi mogla vztrajati na piedestalu, saj je človek večinoma sploh ne bi potreboval.

spoznanje.jpgNadaljne razlage so za vas smiselne le v primeru, da lahko sprejmete naslednjo trditev: Človek je kompleksno bitje, ki poleg snovnega poseduje tudi subtilna telesa iz mnogo finejše, etrske "snovi" ki je neizurjenemu očesu pač ni moč videti. Po zaslugi slepila materialnosti (obširneje o tem v besedilu Človek na astralni ravni) nam je to spoznanje zastrto, a če ste se z branjem prebili do sem, se v vas to slepilo, ki nastopa v eni od faz evolucije človeka, že razkraja. Zato na glas povejmo: snovno telo bi bilo le negiben, neodziven kup mesa, ko bi ga ne oživljalo etrsko telo, ki je resnični nosilec življenja. A etrskemu telesu se pridružuje še kopica astralnih teles, kjer se dogajajo procesi, ki se odražajo v duševnosti.

Literature s tega področja (vsaj urejene in pregledne), ni veliko in tolmačenja se nekoliko razlikujejo, a ne v bistvu. To besedilo črpa predvsem iz učbenika Centra za duhovno kulturo: Ezoterika mikrokozmosa (/79/), in knjige Barbare Ann Brennan: Moč zdravilnih rok (/78/).

Odločilno je torej tisto, kar se dogaja in pretaka na nam (večinoma) nevidnih ravneh, v našem etrskem in astralnem telesu. Preden pa se poglobimo v to tematiko, moramo spoznati eter.

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

BESEDILA

Timber by EMSIEN-3 LTD

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Podrobno o piškotkih