Govoriti o bolezni brez poznavanja duhovne plati bivanja je tako kot bi pojasnjevali jedrski reaktor, a bi poznali zgolj mehaniko, ne pa tudi elektrike, magnetizma, kemije, radiologije in jedrske fizike. Ob ignoriranju duhovne plati prave slike bolezni preprosto ni mogoče sestaviti. Človek ni fizično telo, temveč veliko več. Ima tudi nesnovna, subtilna etrska telesa, na katerih se bolezensko dogajanje zares začne. To besedilo pa želi problematiko bolezni osvetliti v celoti.

Marsikdo se je zaradi svoje bolezenske stiske ali stiske najbližjih znašel v zagati: uradni medicini, ki vse prevečkrat izgubi bitko z resnimi boleznimi, ne zaupa dovolj, prav tako pa ne ve, ali bi se alternativna medicina izkazala kaj bolje. Kam naj se torej obrne, kaj naj stori, da bi obvaroval najdragocenejše, kar ima? V tej dilemi se zave neizpodbitnega dejstva: da ima premalo znanja.

Razumevanje mehanizmov bolezni in zdravja nas obvaruje pred napakami, ki jih nezavedno delamo na vsakem koraku; prepreči nepotrebno izgubo življenjske energije in izboljša kakovost, morda tudi dolžino življenja. Vzrok slabega zdravja je neznanje, nepoznavanje škodljivih posledic "nezakonitega" ravnanja, zena_v_bolnici.jpgnepoznavanje svoje resnične narave. Ni zaželeno, da bi o tem človek veliko vedel; če bi za svoje zdravje znal dobro skrbeti, bi s tem usahnil zaslužek številnim dejavnostim, ki dobro živijo na račun nevednosti in naivnosti ljudi.

Kdor razume življenje, pozna svojo resnično duhovno naravo, ustroj človeškega telesa in zakone vesolja, ta razume tudi mehanizme bolezni. Velja tudi obratno: če želimo zares razumeti bolezen, moramo - vsaj v grobem - poznati tudi vse prej našteto. Tega pa se ne da popisati na nekaj straneh. Zato to besedilo ne more biti prav kratko. Znanje o eteričnih ravneh bivanja, v katerega se bomo tukaj nekoliko poglobili, je zelo pomembno, saj odstira nepoznano plat zgodbe, o kateri v javnem sistemu izobraževanja ni slišati. A prav to znanje omogoča občuten dvig kakovost življenja, saj širi zavest. Lahko pa ga tudi razglasite za prazno blebetanje.

V besedilu Medicina prihodnosti je bilo navrženih precej idej, ki marsikomu niso bile lahko prebavljive ali pa so se zdele celo povsem napačne. Poglejte jih znova, ko boste prebrali tale tekst; z novim razumevanjem boste stvari videli v drugačni luči.

Zgraditi želimo sliko, v kateri boste uzrli objektivn(ejš)o stvarnost. Ko gradite mozaik novega znanja, je treba obrusiti in prilagoditi vsak kamenček posebej, da se vklaplja v celoto. Potrebno je poskrbeti za ustrezno obliko in barvo. Če je v vas vsaj malo raziskovalnega duha, ste že opazili, da v vašem mozaiku cel kup kamenčkov manjka, nekateri pa so čisto neustrezni ali še neizoblikovani. Preverite, ali boste s kamenčki, ki jih ponuja tole besedilo, lahko zagledali skladno podobo.

Priporočam vam, da ob branju naslednjih vrstic za kratek čas utišate ogorčeno nasprotovanje uma, ki bo za vsako ceno poskušal ubraniti stare koncepte in nazore ter diskvalificirati vse, kar se ne ujema z njimi. Le tako boste lahko zares dojeli zapisano in napravili preboj k ustreznejši miselnosti.

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

BESEDILA

Timber by EMSIEN-3 LTD

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Podrobno o piškotkih