Ali je možno, da bi bila kemoterapija kot metoda medicinskega zdravljenja ena največjih prevar medicine doslej? 

 

Opravljene in (in zamolčane) študije dokazujejo, da je odgovor pritrdilen.

"Večina bolnikov v državi (ZDA) umre zaradi kemoterapije....Kemoterapija ne odstrani raka na prsih, raka debelega črevesa ali pljuč. To dejstvo je znano že več kot desetletje. Kljub temu zdravniki še kar naprej uporabljajo kemoterapijo za te vrste tumorjev... Ženske z rakom na prsih umrejo hitreje s kemoterapijo, kot brez nje."  - Alan Levin, M.D. 

Raziskava, ki jo je izvedel Oddelek za obsevalno onkologijo v Northern Sydney Cancer Centre (Australija), ki je želela ugotoviti, v kakšni meri kemoterapija prispeva k 5-letnemu preživetju 22-tih najpogostejših malignih oboljenj odraslih, je pokazala skrb vzbujajoč rezultat: celotni prispevek kemoterapije je k 5-letnemu preživetju prispeval le 2,1 (v ZDA) oz. 2,3 % (v Avstraliji)! - /Royal North Shore Hospital Clin Oncol 2005 Jun; 17 (4) : 294/. 

Kar seveda ne opravičuje velikih stroškov in toksičnih učinkov na bolnikih ter zdravljenja le-teh. 

Z 2,3 % prispevkom k 5-letnemu preživetju je "prodajanje" kemoterapije še najbolj podobno "prevarantskemu sprenevedanju".  

Že leta 1990 je znan dr. Ulrich Abel z Univerze v Heidelbergu izvedel zelo obsežno raziskavo učinkovitosti kemoterapije iz podatkov 350 medicinskih centrov in ugotovil, da ni nobenega znanstvenega dokaza, ki bi dokazoval, da lahko kemoterapija, v upoštevanja vrednem merilu, podaljša življenje bolnikov.  

Skupni sklep je, da je v kontekstu 5-letnega preživetja bolnika kemoterapija neučinkovita. (objavljeno v /The Lancet, August 10, 1991/) 

A zakaj se torej kemoterapija še naprej uporablja? Ker se zdravniki zanašajo na njeno "učinkovitost". Kar kemoterapijo dela (navidezno) "učinkovito" je dejstvo, da je po definiciji FDA kemoterapevtik učinkovit, če se z njim doseže 50 % zmanjšanje tumorja v 28 dnevih. Bolnikom pa "pozabijo" povedati, da ni nobene dokazane povezave med tem začasnim zmanšanjem tumorja in ozdravitvijo oz. podaljšanjem življenja.  

Edini smisel kemoterapije bi bil morda v zmanjšanju tumorja pred možno operacijo. 

Posledica kemoterapije je predvsem dolgotrajna prizadetost imunskega sistema ter organov, predvsem pa srca, jeter, prebavil, možganov... skratka bistvenih elementov za boj proti raku. 

Dokler bo kemoterapija vsem bolnikom z diagnozo raka predstavljena kot edino možno zdravljenje, se zadeve ne bodo spremenile. Vendar ima človek svobodno izbiro in vedno več znanja.

Tisto, česar ne smem povedati, je dejstvo, da so višje doze antioksidantov, vitaminov, mineralov in nekaterih drugih naravnih snovi, kot je reishi goba ali aloja, precej bolj učinkoviti, čeprav niso zdravila.  

V Sloveniji imamo biofotonski skener ki je učinkovito orodje pri diagnosticiranju bolezni. Pravočasno poskrbimo, da zmanjšamo riziko in možnost za rakavo obolenje na minimum! 

Boris 

Vir: http://www.naturalnews.com/023689.html

Komentarji   

+1 #3 Jurchy 12:38 02-12-2011
Kemoterapija raka

Kemoterapija je eden od najvažnejših načinov tretiranja karcinomov (različnih oblik raka). Sredstva za kemoterapijo se dajejo intravenozno vsakih nekaj tednov, uvrščamo pa jih med najmočnejše in najbolj toksične kemikalije, ki se uporabljajo v medicini. Ta sredstva napadajo poleg rakastih celic istočasno tudi zdrave telesne celice in tako povzročajo zelo neugodne in nevarne stranske pojave. Med najpogosteje uporabljenimi kemoterapevtskimi sredstvi so cisplatin (Platinol), doksorubicin (Adriamycin), ciklofosfamid (Cytoxan), ifosfamid (Ifex) in derivati nitrogen-mustarda. Cisplatin lahko povzroči gluhoto ali življenjsko nevarne motnje v delovanju ledvic. Ifosfamid lahko povzroča krvavitve, ciklofosfamid slabi odpornost, doksorubicin pa lahko poškoduje srčno mišico. Derivati nitrogen-mustarda so tako toksični, da razjedajo kožo ali katerokoli drugo tkivo, s katerim pridejo v kontakt. Večina teh zdravil izzove odpadanje las, vsako od teh zdravil pa lahko povzroči drugo vrsto raka, medtem ko zmanjšuje izvorno bolezen. Doziranje se mora natančno izračunati, da ne bi prišlo do prenehanja delovanja srca, ledvic in dihanja. Najpogostejši in za mnoge bolnike tudi najbolj neprijeten stranski učinek teh zdravil je težka slabost in bruhanje. Dviganje želodca lahko traja več ur ali celo dni po vsaki terapiji. Poleg tega mnogi bolniki skoraj nič ne jedo, ker ne prenesejo pogleda na hrano in njen vonj. Ker izgubljajo težo in moč, je vse težje in težje ohranjati voljo do življenja. Na voljo je mnogo zdravil za preprečevanje stranskih učinkov kemoterapije, vendar pa le-ta dostikrat ne pomagajo in so lahko zelo draga. Kot kažejo rezultati različnih raziskovalnih programov, ki so jih izvedli leta 1980 v naslednjih državah:New Mexicu,New Yorku, Kaliforniji, Tennesseeju, Georgii in Michiganu, je lahko konoplja izrazito delujoč nadomestek za standardna zdravila. V vseh študijah se je pokajena konoplja izkazala kot zelo učinkovita proti slabosti in bruhanju. Njeno učinkovitost je potrdilo več kot 70% bolnikov. Večina bolnikov v teh študijah konopljo raje kadi kot pa oralno uživa sintetične nadomestke v obliki tablet. Ti bolniki zaradi bruhanja dostikrat tablete ne zadržijo v želodcu, pa tudi učinkovati začne pozneje kot pokajena konoplja. Verjetno je od takrat, ko je bila ta študija narejena, za vrednost konoplje izvedelo še več onkologov in bo ta rastlina postala v okviru zdravljenja karcinomov še bolj priljubljena.

Literatura: 1. Grinspoon L., Bakalar J.:" Marihuana zabranjeni lijek", Zagreb 1997; 51-79. 2. Rosenthal Ed, Gieringer D.: "Marijuana Medical Handbook", 1997; 29-35.

Vir :
Citat
0 #2 franc 11:48 21-08-2011
Kemoterapija se izvaja z uporabo citostatikov. Pred vsako terapijo pacientu pregledjo kri, ugotovijo telesno težo in določijo vrsto in količino preparata. Vedeti pa moramo, da se izvaja kemoterapija IZKLJUČNO s citostatiki, ti pa ne ločijo med zdravo in rakavo celico, tako z vsako rakavo celico uničijo še veliko zdravih celic, nikoli pa tega razmerja medicina ni objavila ali komentirala
Citat
+3 #1 franc 16:44 20-06-2011
Znano je, da je kemoterapija zdravljenje s CITOSTATIKI, odvisno od teže, krvne slike . Vemo, da citostqtiki ne ločijo med zdravo in rakasto celico, torej, ubijajo vsevprek.
podobno bi lahko razmišljali o radioterapiji, kajti, vse, kar je bilo izpostavljeno sevanju, bo prej ali slej postalo karcinogenpo. Torej smo na dveh metodah, enako nevarnih in enako nepersektivnih.
Moja izkušnja, iz mnogih let me navaja /ne smem trditi, ker nimam za seboj niti farmacije niti klinike/, da je lahko uspešna substanca, ki prepreči rast in nadalje delitev rakastih celic, pri tem pa pušča zdrave celice neprizadete. če vas kaj v tej smeri zanima, me pokličite na 031 32 22 52
lep pozdrav -
Citat

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

BESEDILA

Timber by EMSIEN-3 LTD

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Podrobno o piškotkih