Marsikomu je ta trenutek težko sprejeti, da bolezen in bolečina nista naša sovražnika, temveč - prav nasprotno, zaveznika in znanilca zdravja. Miselnega oklepa, ki smo ga nosili vse doslej, ni moč razbiti kar čez noč. Najenostavneje in najudobneje, a napačno, je krivdo za bolezen iskati v zunanjih dejavnikih. Tu smo vsi zelo spretni. Lahko bi rekli, da je krivec za vse skupaj - naš um - ki si je izmislil kopico mehanizmov, temelječih na strahu, ki ohranjajo njegov položaj in moč. A z umom ni mogoče dojeti življenja in tudi ne zagotoviti zdravja. Pravi zdravilec je edinole narava.

dve potiBolezen pomeni, da je bila storjena napaka, in da se je pričel proces njene sanacije, bolečina pa je opozorilni alarm in vzpodbuda k razmišljanju, kaj smo storili napak. Včasih je težko dognati, kaj je zadaj, dokler se ne naučimo prisluhniti telesu. A kriterij je preprost: kar povzroča nelagodje, slab občutek, nerazpoloženje, napetost, nestrpnost ali jezo, je napačna reakcija. Vsak tak odziv namreč pomeni, da rušimo harmonijo z naravo, kar bo treba prej ali slej plačati - z neprijetnimi pojavi ob zdravljenju.

Napačen odnos do sebe in stvarnosti je povzročil posledice, ki so se z leti kopičile v nas. Treba jih je odstraniti, če želimo zaživeti zdravo. Potrebno je čiščenje, na treh ravneh: mentalni, čustveni in fizični. Treba se je opremiti z novim znanjem in razumevanjem, očistiti se je treba strahov in težkih čustev, to pa je možno le ob predhodnem čiščenju fizičnega telesa. In seveda - z napačnim delovanjem in vnosom napačne hrane je treba prenehati.

Doslej se je pri razumevanju bolezni človek osredotočal na trdno fizično telo, ne zavedajoč se, da so vzroki bolezni v motenju energij, ki tečejo skozi subtilna telesa. Ko bo prepoznal resnično naravo svoje konstitucije - dušo, ki odseva skozi aurična telesa na fizično telo - bo storjen prvi korak v premagovanju bolezni. Obenem bo premagal tudi svojo iluzijo ločenosti od narave in Stvarnika.

Nova znanost, ki bo omogočila preporod človeštva, bo odkrila doslej zastrt duhovni svet in pojasnila skrivnosti duše; osvetlila bo pravo naravo in vzroke bolezni ter pokazala smeri preprečevanja bolezni. Celovito razumevanje bolezni je možno le ob poznavanju finosnovnih, etrskih ravni materije, saj se prav tu nahaja izvor motenj harmonije, ki se šele čez čas manifestirajo v obliki telesnih bolezni. Medicina bo postala res učinkovita takrat, ko bo prestopila svoj ozek materialistični okvir, dotlej pa pri zdravljenju ne bo prepričljiva.

 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

BESEDILA

Timber by EMSIEN-3 LTD

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Podrobno o piškotkih