V naravi človeka je, da uživa v zgodbicah, ki so nabite s čustvi. Zato se nekateri ne morejo odlepiti od žajfnic, drugi od grozljivk, tretji od romantičnih filmov... Čustva so področje, ki nam je vsem zelo privlačno. Zgodba o planetarni katastrofi, ki naj bi sledila po koledarju Majev, napovedih kozmologov in še koga, zadnja leta krepko buri duhove. Kaj si misliti o vsem tem? Izdam vam svoj pogled, vi pa presodite, ali je v njem kaj soli.

zemlja-v-naftiSprejemam informacijo astrologov, da bo leta 2012 poravnanost nebesnih teles v našem sončnem sistemu takšna, da bo prišlo do nenavadnih pojavov in občutnih vplivov na življenje na Zemlji. Sprejemam tudi teorijo, da se v naslednjih dvajsetih letih približujemo koncu velikega 25800 letnega kozmičnega ciklusa, ki bo mejnik v doživljanju stvarnosti. Nekateri ta pojav povezujejo z dejstvom, da je naš sončni sistem na prehodu skozi močan fotonski pas, snop energij, ki vplivajo na vsa nebesna telesa in življenje na njih. Občutne spremembe opažajo ne le na Zemlji, temveč tudi na drugih planetih našega sončnega sistema. Obravnavati Zemljo izven širšega konteksta ni primerno. Omenjeni pojav ima večji vpliv na segrevanje ozračja in celotnega planeta kot vse človeške emisije skupaj, le da tega znanost in mediji ne povedo. Zakaj bi le? Iz ekološke krize, ki naj bi jo zajezili s pritiski na promet in industrijo, svetovana elita kani izvleči bajne zaslužke. To bo odličen vzvod, s katerim bo mogoče upravičiti neljube ukrepe in napeljati vodo na mlin zaslužkarjev. Komu mar, če učinki ukrepov ne bodo "ravno takšni" kot so napovedovali.

Nič drugega nam ne ostane, kot da se s čimerkoli že, kar se nam obeta, sprijaznimo. Tarnanje in vzbujanje strahov nam pri tem ni v nikakršno korist. Če bomo spremembe sprejeli kot dobrodošle dogodke, ki so namenjeni naši duhovni rasti, si bomo najbolj olajšali življenje. Panika in obup nam ne morejo biti v korist. Največ, kar lahko storimo, je, da pridobimo dodatno znanje, ki pomaga k razumevanju dogajanj in pojavov v nas in izven nas. Tu pa je treba ugotoviti, da smo (materialistično) zagledani v zunanji svet skoraj popolnoma prezrli duhovno dimenzijo, ki je mnogo pomembnejša, kot si večina misli. Duhovna razsežnost je področje, ki se je znanost ne loteva, religija pa nima zadovoljivih odgovorov zanjo. Spoznal sem, da je prav to področje tisto, kjer lahko človek v zavesti najbolj napreduje.

Po dolgoletnem poglabljanju v zavest in njene pojave sem spoznal, da se pri razumevanju stvarnosti ni mogoče opreti na materialistični nauk o obstoju materialnega vesolja. Ta teorija preprosto ne drži vode. Treba je izhajati iz dejstva, da je življenje pojav v zavesti, ki se zgradi okrog temeljnega občutka jaz sem. Vsa stvarnost in resničnost, ki jo opažamo, se opira na to spoznanje. Zavest je ključ do razumevanja sveta in sebe ter kraj, kjer dobiš odgovor na vprašanje: Kdo sem? Vse omenjeno je v moji knjigi Človek je več natančneje razloženo in s filozofskih višav približano navadnemu smrtniku. Ta knjiga vam na poti razumevanja sebe in sveta, na poti duhovne rasti, lahko izdatno pomaga.

S spoznanjem lastne narave prideš do številnih novih spoznanj, ki zavest temeljito razbremenijo strahov. Tudi strahu pred smrtjo. Z zavedanjem svoje resnične Biti te ni ničesar več strah, saj se zaveš ne le svoje božanske, neuničljive narave, temveč tudi moči in darov, ki se jih sedaj sploh ne zavedamo. Zato je še kako pomembno, da se lotiš iskanja na tistem mestu, kjer doslej še nisi iskal: v svoji notranjosti. Z novim znanjem ti ne more do živega niti Bog niti hudič, pa tudi ne kozmični pojavi, ki se zdaj zdijo tako grozljivi.

Komentarji   

0 #7 mladen 19:34 04-01-2011
nič ni večno
Citat
0 #6 re 21:35 03-09-2010
prispevek je o.k. in sem za!
komentarji, razen tistega "odličen.." so produkt... ne vem kaj naj napišem, saj ne želim nikogar užaliti, ampakj, ti komentarji so ...Niso pozitivni!

lep pozdrav bralcem in avtorju.
Citat
0 #5 meri 09:03 12-05-2010
Drži - duhovni razvoj človeka je zanemarjen. Predolgo smo se prostovoljno ali neprostovoljno podrejali materialni biti življneja. Hoteli so nas prepričati, da je bistveno v življneju oprijemljivo, merljivo, znanstveno dokazano ... Zdaj je čas, da si očistimo zamazane oči in spregledamo resnico in svoje bistvo.
Podpiram ideje g. Železnikarja. Šele harmonizacija našega fizičnega bitja z bistvom, duhom, bo prinesla napredek in je edina perspektiva preživetja.
Citat
0 #4 Tanja Mencin 08:57 04-12-2009
Planet zemlja je živo bitje. Kot se skuša čistiti človeško telo in z njim duša in duh (v resnici dualnosti ni), tako bo očiščevalno katarzo doživel planet. V to "bolezensko" stanje smo planet pripravili sami, zdaj je na nas, da pokažemo srčnost in stojimo materi Zemlji ob strani. Pa nikar ne paničarimo o koncu sveta. Ta še ni tako blizu. Je pa res, da je čisto blizu nas streznitveni udarec. Tako osebnostni kot družbeni.
Citat
0 #3 ... 08:50 03-12-2009
Odličen prispevek,bravo
Citat
0 #2 noah 04:33 03-12-2009
joj, upam da se to bo zgodilo! Ker hočem živeti v boljšem svetu pristne Ljubezni, v harmoniji z Naravo:-*
Citat
0 #1 sara 19:57 29-11-2009
joj upam da se to nebo zgodilo!? ker se hocem zivet :cry:
Citat

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

BESEDILA

Timber by EMSIEN-3 LTD

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Podrobno o piškotkih