SLIKA TEDNA

Rembrandt wtenbogaerd 2

ZADNJE OBJAVE

nikon daljnogled

Svetlobno elementarno bitje


NOVO
- PRIPOROČENO:
Aktualno dogajanje - plandemija

Stran povečate ali pomanjšajte s CTRL+/CTRL-

NAPOVED DOGODKOV

Ciklus predavanj Vpogledi v skrivnostno naravo človeka (II) v Medgeneracijskem centru Kranj se bo nadaljeval predvidoma 16. decembra 2020 ob 17.30.

V Centru revitalizacije, Nova Gorica pa bo
19. decembra ob 17.30 predavanje iz ciklusa Spoznanje duše v utrinkih časa.

Toplo vabljeni!

glina 1
PRIPOROČAMO
Ste zadovoljni s svojo duhovno hrano?

Lahko jo popestrite s Krep(č)ilnimi pogovori.

Potešiti je treba tudi svojo duhovno lakoto!
Temnopolta
Druga odlika strani

PREZENTACIJE - bogastvo slikovnega in video gradiva

Kliknite za vstop
zaklad2
Tretja odlika strani

ZAKLADNICA - bogastvo virov, ki s svojo vsebino osupnejo

Kliknite za vstop
knjizni molj 3
Posebna odlika te strani
Bogata knjižnica besedil

Pobrskajte po meniju BESEDILA.

Oglejte si zemljevid strani

Nekaj informacij o besedilih, ki vam jih ta stran ponuja

Sekcija Na sledi - sebi: Vse življenje smo ujeti med zidove lastnih misli, v poosebljeno doživljanje podobe o sebi (jazu), ki jo je ustvaril um in je pogojena s preteklostjo. Toda v vsakem človeškem bitju je prostor zavesti, ki je mnogo razsežnejši od misli. Ko spoznaš svojo Bit , osvobodiš tako sebe kot tudi svet trpljenja, ki ga povzročaš sebi in drugim. Dvig zavesti in resničen napredek je možen le z raziskovanjem zavesti same. Biseri duhovnih spoznanj!

Adam in bogovi (trilogija): Zgodba o Sumerih, Geneza v novi luči, Skrivnost Adama in Eve; Kako je bil zares ustvarjen svet? Je človeka res ustvaril Bog? Kdo pravzaprav je človek? In kdo je Bog ali bogovi? Kaj je bil prepovedani sad? Kako je zares nastala Eva? Zakaj sta bila z Adamom izgnana iz raja? Povzeto po knjigah Z. Sitchina: Dvanajsti planet...

Sekcija Bolezen in zdravje : Pravi obraz bolezni (1) : Govoriti o bolezni brez poznavanja duhovne plati bivanja je tako kot bi pojasnjevali jedrski reaktor, a bi poznali zgolj mehaniko, ne pa tudi elektrike, kemije, magnetizma, jedrske fizike... Sestavimo popolnejšo sliko o mehanizmih bolezni! ... (2): bolezensko ozadje na eterični ravni. ... (3): bolezen na astralni ravni. ... (4): bolezen in bolečina z naravne perspektive. ... (5): o tem, kako zdravi narava, o sistemu naravnega zdravljenja, smrti in sanjah... Medicina prihodnosti: šibke točke sedanjega koncepta, medicinski paradoksi, osvetlitev druge plati - celovitejši pogled.

Nova psihološka percepcija: Življenje današnjega človeka skoraj v celoti teče po miselnih vzorcih. Kaj je vzorec, način mišljenja, čutenja, obnašanja? Kako deluje um? Kako deluje misel? Kako pride do ustvarjanja miselnih vzorcev? Vsa ta vprašanja odločajo o kakovosti našega življenja. Poznavanje teh stvari dandanes še zdaleč ni več nepomembno.

Skrivnost denarja : Kako ravnati, da presežemo miselnost pomanjkanja in poženemo krog, ki utrjuje predstavo obilja?

Enotna znanstvena teorija: Davni sen vseh znanstvenikov velikega kalibra je svetu ponuditi enotno znanstveno teorijo, ki bi vse pojave, ki so predmet naše zaznave – fizične in metafizične, obravnavala popolno in celovito. Ali smo na pragu tretjega tisočletja vendarle blizu temu cilju?

Napredek zavesti: Ali je možno, da nas je um - to zveličavno sredstvo napredka naše civilizacije - pripeljal v slepo ulico? Žal je odgovor pozitiven. Um je v svojem razvoju zaostal, ker se je ujel v mehanizem, v katerem se je tako rekoč »zaciklal«. Iz zanke se lahko izmota le tako, da razbije goro ustaljenih konceptov, vzorcev in metod, ki jih je zgradil v preteklosti in ne odražajo več sedanje stvarnosti.

Prenovite svoj  bioračunalnik: vaš računalnik stalno ažurirate z novim operacijskim sistemom, kaj pa vaše možgane? Kdaj ste jim zagotovili "upgrade"? To operacijo uresničimo s spoznavanjem področij, ki so nam bila doslej zastrta, prikrita. Spoznati moramo delovanje lastne zavesti!

Um, gospodar sveta : Um je krivec za težave, s katerimi se soočamo. Iz pomočnika se je namreč prelevil v gospodarja, ki odloča o vsem. Namesto, da bi ga uporabljali, on uporablja nas. Celo istimo se z njim. Verjamemo, da smo isto kot naš um! To je zabloda. Instrument je prevzel kontrolo nad nami, a se tega sploh ne zavedamo!

Človek in Bog : Čeprav marsikdo zmotno misli, da ni tako, je odnos do entitete, ki jo imenujemo Stvarnik ali Bog, ena najbolj bistvenih stvari v življenju človeka. Predstavlja osnovni ton glasbe, ki jo s svojimi dejanji ustvarjamo. Pravilen odnos do tistega, kar je izvor življenja, ustvari trden temelj, osnovo notranjega miru, zadovoljstva, samozavesti in sreče, nepravilen pa se zrcali v nemoči, manjvrednosti, ločenosti, osamljenosti, strahovih in negotovosti.

Bistven je intelekt! Eno bistvenih vprašanj - nastanek sveta - znanost pojasnjuje s teorijo o velikem poku. Ali je ta teorija vredna zaupanja? Vsa materija vesolja ni mogla nastati iz popolnega nič, pa čeprav bi bila stisnjena v neznosno gosto kroglico. Ponujamo vam teorijo, ki je mnogo bolj konsistentna in pojasnjuje mrtvo in živo naravo, materialni in duhovni svet. Z njo se odpro vrata v novo, celovitejše rezumevanje stvarnosti.

Mit o smrti: Smrt je največja uganka življenja. Ker nas je strah umreti, nas je strah tudi živeti. Ko bomo spoznali, kaj je smrt, bomo širše dojeli tudi življenje. Verni se bojijo poslednje sodbe in kazni, ateisti pa popolnega izginotja. A obe predstavi sta zmotni. Zanimivo je, da vanju tako verjamemo, saj ju nihče nikoli še ni dokazal.

Projekt človek: Kako je mogoče, da človek, tudi če je največji genij, uporablja le delček - manj kot 5% kapacitete svojih možganov? Zakaj je Stvarnik človeku dal organ, dvajsetkrat večji, kot ga potrebuje? Odgovor na to vprašanje vsebuje skrivnost, ki bo marsikoga osupnila. Da bi jo razjasnili, moramo miselno lopato zakopati krepko v zgodovino.

Skrivnost modrega planeta: Bi radi razumeli globalno dogajanje v svetu? Bi radi vedeli, kaj se nam obeta? Bi radi spoznali ozadje zakulisnih igric, ki se jih človeštvo igra že tisočletja? Iz zgodbe o modrem planetu se boste morda kaj naučili. Spoznali boste genialen, silno domišljen načrt in morda našli odgovore na kopico zagonetnih vprašanj, ki so še kako pomembna.

Skrivnost v ozadju zmajev in kač: S podobami zmajev, kuščarjev in kač in se srečamo pri vseh ljudstvih in na vseh koncih sveta. O njih govori vse polno legend, mitov in pravljičnih zgodb. Njihov namen je zmešati sledi, zabrisati resnično ozadje teh simbolov ter raziskovalce speljati na napačno sled. Tu vam ponujamo ustreznejšo razlago.

Rachel Meron: v ljudeh mora prodreti spoznanje, da stara mislenost, stari vzorci in navade ne ustrezajo več, saj vse preveč utesnjujejo dušo. Čas je, da se zavemo naših skritih potencialov - zaklada, ki spi v nas in čaka, da ga ponovno odkrijemo. Ob zgodbah iz njene knkige Sem le ogledalo vam bo to laže uspelo. Glejte tudi: O smislu in pomenu dela .Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Knjiga Človek je več

cjv-4

Če ste željni znanja, ki je bilo doslej dostopno izbrancem, je to knjiga za vas. Knjiga Človek je več daje odgovore na tista vprašanja, ki opredeljujejo kakovost življenja vsakogar od nas. Odstira skrito ozadje zgodovinskih dogodkov na našem planetu in  pomaga razumeti načrt v ozadju ter smisel aktualnega svetovnega dogajanja. Ponuja vam manjkajoče koščke mozaika stvarnosti, ki sedaj kaže velike sive lise. Loteva se bistvenih vprašanj, pomembnih za sodobnega človeka ter se poglablja v skrivnosti zavesti in človekovega bistva.

Dandanašnji se utapljamo v breznu strahu in nevednosti, v katerem izkušamo izbrano izkustvo - svojo majhnost. Človek je več, kot si znate ta hip predstavljati. To je resnica, ki je bila doslej prikrita. Vredni ste, da jo spoznate in zaživite človeka vredno življenje.

Knjiga Človek je več je bila predstavljena v oddaji Duhovni utrip na TV SLO 1.
Prevedena je tudi v angleški jezik - MAN IS MORE

Čas je za korak k večjemu zavedanju ...

Več...

Knjiga Pot do živahne moškosti

 

pot do zivahne moskosti-naslovnicaOpazno usihanje moškosti in poženščevanje sta pojava, ki vzbujata zaskrbljenost. Kako prekiniti trend, ki potiska civilizacijo v vse hujšo zagato? Pomanjkanje hormona testosterona, nezdrav način življenja in krčenje zalog vitalne moči so tri področja, ki jih je treba vzeti pod lupo. V zvezi z zadnjim je treba omeniti spolnost, saj skoznjo izgubljamo velik del svoje vitalnosti. Prav ta je namreč vir naše življenjske moči!

Kako modro ravnati z energijo, krepiti vitalnost in dvigniti raven kakovosti življenja so teme, še kako pomembne za vsakega moškega. V zadnji knjigi Zorana Železnikarja.

Več...

Predstavitev na TV SLO1 v oddaji Dobro jutro 25.4.2014 (od 16. minute dalje)

O knjigi tudi v oddaji Dobro jutro na dan mučenikov, 10.3.2015

Knjiga Slovenska pot v prihodnost

 

knjiga-slovenska pot v prihodnostKnjiga, ki prinaša upanje in budi optimizem! Še kako potrebna za današnji čas!

Zelo aktualna knjiga Branka Kremenška pronicljivo razgalja današnje družbene zagate in njihovo dejansko ozadje ter predstavlja programe, s katerimi se Slovenija lahko hitro izkoplje iz stiske.

Kakšna naj bo prihodnost, kakršno si želimo? Ne dovolimo, da jo drugi krojijo namesto nas! Ustvarimo skupno vizijo in se postavimo za skupno stvar!

Več...

Planet strahu

oglas.jpgStrah je vera v zlo, je kažipot, ki kaže proč od ljubezni. Naj se tega zavedamo ali ne, praktično vsi smo privrženci vere v negativno, neugodno, zlo. Vsak dan žrtvujemo svojo življenjsko energijo na njen oltar. Zaradi strahu prihaja do dušenja lastne duše, ki ne more zadihati in zaživeti. Prihaja do ustvarjanja privida varnosti, ki terja nove in nove žrtve, tudi človekovo svobodo. Prihaja do kratkovidnih, nesmiselnih in pogubnih dejanj, do trpljenja in velikanske izgube – življenj, energije in časa.

Preseganje strahu ni le bistveni element oplemenitenja življenja in osebnostnega razvoja, temveč je tudi pogoj za napredek človeštva; v današnjem prelomnem času, ko smo vse močneje bombardirani s strahom, se bomo morali resno soočiti z njim.

Več o knjigi, pridobitev e-verzije

Prestopimo miselne plotove

Prestopimo PRESTOPIMO MISELNE PLOTOVE Slikovni zapis predavanja

Ko nam obstoječe družbene in civilizacijske rešitve pred očmi odpovedujejo druga za drugo, nam je jasno, da kozmetični popravki sedanjega sistema ne bodo zadostovali. Krize so posledica dejstva, da družbene rešitve ne ustrezajo več sedanji ravni zavesti. V okviru sedanjega znanja ni mogoče najti novih rešitev; potrebni smo radikalno novih pogledov in novega znanja.
Potrebno se je s kritičnim dvomom ozreti na sedanje znanje, na veljavne znanstvene koncepte in teorije. Ali so res vredni zaupanja? Predavanje daje odgovor prav na to vprašanje.

Znanost z druge perspektive

s12-2-oddajaOddaja Studia 12 (s12) iz ciklusa Človek in družba z Zoranom Železnikarjem. Tema: znanost z drugačne perspektive.

Kakšno je trenutno stanje znanosti? Na kakšnem znanju izgrajujemo boljši jutri? Kako se dvigniti nivo više, s katerega so problemi preprosto rešljivi? Ali lahko še naprej ignoriramo metafiziko? Človeka še vedno dojemamo predvsem kot fizično telo, pozabljamo pa na njegove globlje razsežnosti in sposobnost samozavedanja. Kako drugačen postane svet, ko razvozlamo nekaj temeljnih vozlov, ki se jih znanost še ni lotila...

Inuaki

Inuaki INUAKI
Ne spreglejte - knjižica, ki širi obzorja

Zgodba Aryane Havah INUAKI je kratka (33 strani, v srbskem prevodu) in pretresljiva izpoved o preteklosti, sedanjosti in prihodnosti Zemlje. Govori o naravi človeka in zgodovini človeštva - te informacije so nam bile predolgo skrite. Zgodovina človeštva, kakršno opisuje tudi knjiga Človek je več, ni izmišljotina. Obe knjigi prinašata optimističen pogled na sedanji položaj in na prihodnost ter budita vero v človeka, v njegovo premoč nad zavojevalci in zavest, da nam bo uspelo. Širimo to zavedanje v čim širši krog prijateljev in znancev!

Revolucija dialektike, Sporočilo vodnarja

 

samael-revolucija-dialektike-2samael-sporoilo vodnarja-2Samael Aun Weor, ustanovitelj Svetovnega gnostičnega gibanja in zadnji veliki duhovni mojster, je človeštvu predal najdragocenejša znanja: o resnični odrešitvi človeka. Razkriva nam presenetljivo dejstvo: to je povezano z njegovo spolno preobrazbo. Ob Samaelovih razlagah postanejo razumljivi evangeliji in številni drugi duhovni spisi.

V slovenskem prevodu sta izšli dve izvrstni Samaelovi knjigi – Revolucija dialektike in Sporočilo vodnarja. Prva je odličen priročnik za osebnostno in duhovno rast, druga pa je napoved prihodnosti človeštva in razlagalka apokaliptičnih zapisov.

Knjigi nista na voljo v knjigarnah, lahko pa ju naročite na e-naslov zoran.zeleznikar@gmail.com.

Temeljno izobraževanje

temeljno-izobrazevanjeČemu nam sploh služi izobraževanje, če se ne razvijemo v resnično zavestne, inteligentne ustvarjalce? Deset ali petnajst let učenja v šolah in na univerzi je brez koristi, če smo po koncu šolanja speči avtomati.

Vzrok za plitvost in površnost te dobe je pomanjkanje ljubezni.

Odlična knjiga Samaela Aun Weorja v prevodu Janija Urbanca.

Več...

Janezov evangelij

Janezov evangelij steiner

Janezov evangelij je listina resnic in modrosti, ki jo je zapisal najbližji učenec Jezusa Kristusa in njegov prvi posvečenec. Celovito in do temeljev opisuje vsa dejanja Kristusa Jezusa, ki niso pomembna le za krščanski svet, temveč za razvoj celotnega človeštva.

Odlična knjiga Samaela Aun Weorja v prevodu prevajalca Janija Urbanca.

Več...

BESEDILA

GESLA - TAGS

Človek za tretje tisočletje, nova znanost, metafizika, poslanstvo človeka, duhovni razvoj, kdo sem?, smisel življenja, etika, stare modrosti, filozofija, duhovna moč, religije, gnostika, antropologija, nov pogled na spolnost, Spregledano poslanstvo spolnosti, Človek je več, istenja, čustva, zavest, duša, um, ego, strah, ozadje bolezni, zdravje in alternativa, vzgoja, prehrana, teorija zarote, Samael Aun Weor, Rudolf Steiner, Osho

Timber by EMSIEN-3 LTD

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Podrobno o piškotkih