Številni še vedno ne vedo, da množica belih sledi za letali, s katerimi je nebo pogosto povsem prepredeno, niso običajne sledi letalskih motorjev. Kdor se je že kdaj pozorno zazrl v oblačno nebo, je lahko opazil, da tam opažamo ne le vodne, temveč tudi prašne pojave. Čeprav so videti podobno, pa je med obema vrstama velika razlika.

Vodni pojavi na nebu nastanejo kot rezultat krožnega procesa izparevanja vode, prašni pa nastanejo iz prašnega materiala – letalskih izpustov, ki so videti podobno kot izpuh letalskih motorjev (kondenzacijske sledi, contrails), le da se slednji že po kaki minuti ali dveh razblinejo (izparijo), prvi pa ne. To so kemične sledi za letali, »chemtrails«, ki se pojavljajo na nebu dobri dve desetletji, pred tem pa jih (kljub obstoju reaktivnih motorjev!) ni bilo. Večinoma gre za posebej za to prirejena letala, ki na pregledu letov nimajo oznak, nekaj pa je potniških letal, ki jim prah dodajajo v gorivo.

Vodni pojavi (oblaki) tvorijo povsem drugačne tvorbe – oblike in strukture kot prašni.  Vodni oblikujejo bolj zaokrožene, polne, skupaj držeče se tvorbe, ki po nebu potujejo in se marsikdaj posušijo. Prašni pojavi pa se razvijejo iz belih sledi za letali, ki se pogosto začno vijačno cefrati in se nato širijo prečno na smer njihovega nastanka. Ne posušijo se in ne oblikujejo se v zaključene potujoče gmote temveč se le širijo v obliki obsežnih lis na nebu, dokler ne pobelijo celotnega neba. Obe vrsti »oblačnosti« z nekaj vaje zlahka ločimo. Chemtrails običajno ustvarjajo ob jasnem vremenu.

Potniška letala imajo natančno določene koridorje letenja, kar pomeni, da so sledi za njimi vidne le v nekaj smereh. A na nebu je veliko letal, ki se tega načela ne držijo. Videti je, da so njihove smeri takšne, da se pokrijejo vsi kotički neba, tudi s pogostimi pravokotnimi križanji. Zanimivo je tudi, da se nekatere sledi nenadoma končajo, kot bi letalo ugasnilo motorje ali pa je sledi več kot ima letalo motorjev. Bele sledi se v nekaj urah razprostrejo preko vsega neba in ga napravijo mlečnega.

Da gre dejansko za zapraševanje, pred javnostjo skrivajo. O njem je prepovedano govoriti vsem sodelujočim, pilotom, meteorologom in drugim. A nekateri si upajo o tem vsaj namigniti – kot pokojni meteorolog Miran Trontelj. A zapraševanje je neizpodbitno dejstvo.

Države, članice NATO, so se obvezale sodelovati v projektu zapraševanja, ki naj bi imelo vlogo pri preprečevanju učinka tople grede, česar pa javnosti niso nikoli pojasnili in utemeljili. Oblasti se delajo nemočne, češ da jih zavezuje pogodba o sodelovanju na projektu.

Številne raziskave neodvisnih raziskovalcev in institucij že dalj časa opozarjajo na čudne pojave in neprijetne posledice prahu, ki pada z neba.

Javnosti nikoli ni bilo pojasnjeno, kaj imajo nanodelci aluminija, barij, stroncij  ter kopica organskih delcev, vključno z več vrstami bakterij* in kvasovk, opraviti pri zaščiti pred soncem oz. globalnim segrevanjem. Gre za sestavine, ki še malo niso nedolžne človeškemu zdravju. Aluminij povzroča motnje spomina, demenco, Alzheimerjevo bolezen in neplodnost tal, bakterije povzročajo infekcije krvi in dihal, vnetje možganov …

Po intenzivnem zapraševanju je naslednjega dne zjutraj na grmovju in med drevesi, posebno ob rosi, opaziti pajčevini podobne niti, tudi večmetrskih dolžin – npr. med telefonskimi drogovi -, ki ne morejo biti proizvod pajkov. Po površini grmovja so mreže zelo nepravilnih, kaotičnih oblik. Menda gre za fibriozne niti, ki so nosilci za bakterije in biološke delce …

Zelo nenavadnen je tudi sneg ali zrna toče, ki se ponekod zlepa ne stopijo tudi pri izpostavljenosti plamenom. Nebo oz. oblačnost pogosto odraža čudno geometrijo s pravilnimi oz. ponavljajočimi se vzorci; opažamo zelo nenavadne vzorce oblakov, ki naravno nikoli niso prisotni. Nadalje so tu neobičajna bliskanja velike pogostnosti, ki trajajo neverjetno dolgo. In še bi lahko naštevali dejstva, ki jih je bolje zamolčati.

Na spletu je najti kopico fotografij, ki kažejo notranjost posebnih letal, ki imajo vso notranjost napolnjeno z rezervoarji oz. velikimi posodami, v zunanjosti pa posebne šobe za brizganje. Chemtrails imajo pomembno vlogo v povezavi z EM sevanjem, saj povzročajo večjo prevodnost zraka (in človeških teles!), kar je kot nalašč za boljše učinke EM valov.

Številne države, tudi v naši soseščini, so sprožile odmevne proteste proti vladam, ki zapraševanje dovoljujejo, a pravih rezultatov doslej (še) ni bilo. Pa vendar se tudi tu stvari premikajo. Vse več ljudi se zaveda, da nas ne obravnavajo nič drugače kot škodljivce.

Proti chemtrails se je mogoče bojevati z izparevanjem kisa (alkoholni kis za vlaganje) v ozračje – npr. s kuhanjem ali (v vročini) s polivanjem kisa po asfaltu. Tako nastanejo opazne luknje v kemični oblačnosti; večje skušajo nemudoma »zakrpati« z novimi sledmi.

* Pseudomonas Aeruginosa, Serratia marcescens, Mycoplasma fermentes incognitus, Streptomyces

 

Letala za zapraševanje