(Iz FB Iztok Kokalj)

Joseph Mercola
Februar 2022

Zelo majhna skupina kriminalnih sodelavcev je na vrhu velike panike leta 2020. Z uporabo disciplinirane analize omrežij se igralci in vzorci pojavijo točno pred vašimi očmi. Ta članek navaja imena, organizacije in povezave po denarju, ki je vse to financiral. Čas je za globalno vstajo, ki bo te ljudi vrgel iz javne politike.

PREGLED ZGODBE:

Nemški klub Clear Words (klub Jasnih besed) se globoko potopi v mrežo posameznikov in organizacij, odgovornih za goljufijo C0vid.

Ne glede na to, ali je očitno vidno ali ne, lahko prepoznate skoraj vsako omrežje s povezovanjem pik med posamezniki in organizacijami.

Kdo dela s kom, kje in zakaj? Kdo koga plačuje? In ko to storite, lahko jasneje prepoznate motivacijo za različne odločitve.

Zdi se, da je fundacija Bill& Melinda Gates blizu vrha ali središča te mreže epidemije C0vid-19. Gates je tudi velik financer osrednjih medijev, njegova mreža pa sega v globalno politiko hrane in podnebnih sprememb.

Fundacija Gates s svojim financiranjem WEF igra tudi pomembno vlogo pri Veliki ponastavitvi, ki je bila uradno predstavljena na vrhu WEF maja 2020.

Vsak možni vidik življenja in družbe je načrtovan za “resetiranje” po njihovem načrtu. Navsezadnje je to mesto, kamor nas skuša pripeljati ta kriminalni podvig C0vid.

Videoposnetek nemškega Cluba Der Klaren Worte ali Kluba jasnih besed se globoko potopi v mrežo posameznikov in organizacij, odgovornih za goljufijo C0vid. Zvok je v nemščini, vendar je na dnu videoposnetka prevod z podnapisi.

(https://youtu.be/2nfLp-jaM0k)

Recenzijo vodi novinar in filmski ustvarjalec Markus Langemann. Kot ugotavlja Langemann, v življenju ne zmagajo nujno ljudje z najboljšimi idejami. Namesto tega so zmagovalci tisti, ki so v »pravem« omrežju – omrežju z ljudmi na pravih mestih. Nikoli ne podcenjujte moči omrežja.

Nekatera omrežja so vidna. En primer so mreža alumnijev, ki se jim lahko pridružite in jih uporabite za promocijo svoje kariere. Druga omrežja so bolj skrita, skrivnostna in ekskluzivna in v njih je mogoče vstopiti le z izbranim povabilom drugega člana.

Ne glede na to, ali je očitno vidno ali ne, lahko prepoznate skoraj vsako omrežje tako, da povežete pike med posamezniki in organizacijami. Kdo dela s kom, kje in zakaj? Kdo koga plačuje? In ko to storite, lahko jasneje prepoznate motivacijo za različne odločitve.

 

RAZKRITO GLOBALNO OMREŽJE

V tem videu Langemann predstavlja »omrežni dokument, ki je edinstven na svetu in ki vam prvič pokaže zapleteno mrežo odnosov nevladnih organizacij (NVO), podjetij, dokumentov in ljudi«.

Dokument na 170 straneh opisuje več kot 7.200 povezav med 6.500 subjekti in objekti, vključno s plačilnimi tokovi in ​​naložbami.

“V primeru fundacije Bill& Melinda Gates že na strani 4 dokumenta vidite, da je ta fundacija samo v ZDA v obdobju od 1994 do 2001 porabila 43 milijard dolarjev (upoštevajte, da je milijarda z »b«), v tem istem obdobju, pa je v Nemčiji razdelila okoli pol milijarde dolarjev”, pravi Langemann.

Dokument je večinoma v angleščini. Po obsegu je neverjetno izčrpen in podrobno opisuje globalno mrežo, ki deluje v zakulisju, da bi vplivala na globalno zdravje, finance in upravljanje. Dokument si lahko ogledate in prenesete tukaj:

https://clubderklarenworte.de/…/Netzwerkanalyse-Corona…

Zanimivo je, da je bil dokument dejansko ustvarjen s programsko opremo, ki jo preiskovalci in detektivi uporabljajo, da jim pomagajo prepoznati skrite povezave med potencialnimi osumljenci. Vse podatkovne točke, dokumenti, podatki o plačilih in tako naprej so javno dostopni.

Rdeče puščice se v celotnem dokumentu uporabljajo za označevanje denarnih tokov, kot so nepovratna sredstva, donacije in druga plačila. Kot primer, kot je prikazano na strani 3 dokumenta, vsaj 21 ameriških univerz financirajo samo tri ključne organizacije in prek njih:

 1. Fundacija Bill & Melinda Gates
 2. Projekt Open Philanthropy, fundacija za raziskave in donacije, ki je povezana z WEF
 3. Wellcome Trust, druga največja zdravstvena fundacija na svetu, ki se nahaja v Združenem kraljestvu

 

MAJHNA TESNO PREPLETENA SKUPINA

Po besedah ​​anonimnega IT strokovnjaka, ki je ustvaril dokument, jedro te “kriminalne mreže C0vid”, okoli katere se vse vrti, ni večje od 20 ali 30 ljudi.

Zbrali so se 8. maja 2019 na dogodku CDU/CSU, kjer so razpravljali o krepitvi globalnega zdravja in uresničevanju ciljev trajnostnega razvoja Združenih narodov. CDU/CSU je politično zavezništvo dveh nemških političnih strank, Krščansko-demokratske zveze Nemčije (CDU) in Krščanskosocialne unije na Bavarskem (CSU). Med udeleženci so bili:

 • Hermann Gröhe, član Krščanske demokratske unije (CDU) in nekdanji minister za zdravje
 • Ralph Brinkhaus, parlamentarni vodja CDUDr
 • Angela Merkel, former Chancellor of Germany and a CDU member
 • Ilona Kickbush, doktorica znanosti, podiplomski inštitut za mednarodne in razvojne študije, Ženeva
 • Tedros Adhanom Ghebreyesus, generalni direktor WHO
 • Christian Drosten, nemški virolog, ki je v začetku leta 2020 ustvaril test C0vid PCR
 • Clarissa Prazeres da Costa, mikrobiologinja in specialistka za nalezljive bolezni
 • Joe Cerrell, generalni direktor za Evropo, Bližnji vzhod in vzhodno Azijo za The Gates Foundation
 • Profesor Jeremy Farrar, direktor Wellcome Trust
 • Georg Kippels, član CDU
 • Jens Spahn, član CDU in nekdanji minister za zdravje

Od tistega srečanja maja 2019 dalje te posameznike vedno znova najdemo v prekrivajočih se delovnih skupinah.

Farrar, Drosten in Kickbush so bili na primer vsi prisotni na vaji o mednarodnem odzivu na namerne biološke dogodke 14. februarja 2019, ki je potekala na varnostni konferenci v Münchnu, kot je prikazano na strani 124. Prisotni so bili tudi posamezniki z Inštituta Robert Koch, Kitajski CDC in fundacija Gates.

V letih 2017 in 2018 so bili Kickbush, Drosten in Farrar dodani kot člani v Mednarodni svetovalni odbor za globalno zdravje. Farrar in Kickbush sta se pridružila tudi Svetu za spremljanje globalne pripravljenosti, skupni veji SZO in Svetovne banke, ki je bil uradno ustanovljen maja 2018. (Dr. Anthony Fauci je še en član tega odbora.)

Drugi ključni osebi v tej mreži sta:

 • Chris Elias, predsednik Globalnega razvojnega programa pri fundaciji Gates. Tudi on je tako v odboru za spremljanje globalne pripravljenosti kot v mednarodnem svetovalnem odboru za globalno zdravje, skupaj s Kickbushom, Drostenom in Farrarjem.
 • Peter Piot, belgijsko-britanski mikrobiolog, znan po svojih raziskavah ebole in aidsa, profesor globalnega zdravja, direktor Londonske šole za higieno in tropsko medicino, višji sodelavec pri Global Health Programu Gatesove fundacije in nekdanji podsekretar – general pri Združenih narodih.

 

KLJUČNE ORGANIZACIJE

Zaradi zapletenosti omrežnih povezav jih tukaj res ni enostavno povzeti. Preprosto morate iti skozi dokument, stran za stranjo. Kljub temu ključne organizacije, katerih omrežne povezave so podrobno opisane, vključujejo:

 • Fundacija Bill & Melinda Gates
 • Wellcome Trust, organizacija, ki jo financira GlaxoSmithKline (proizvajalec cepiv, v katero Bill Gates finančno vlaga) in je strateško povezana z njim.
 • Svetovna zdravstvena organizacija
 • Fundacija Rockefeller
 • Skupina Svetovne banke
 • Svetovni gospodarski forum (WEF)
 • GAVI, zavezništvo cepiv, ki ga je ustanovila fundacija Gates
 • Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI), ki so jo ustanovili vladi Norveške in Indije, Gates Foundation, Wellcome Trust in WEF
 • Globalni sklad
 • Forum mladih globalnih voditeljev, ki ga je ustanovil WEF leta 2004
 • FIND, globalno zavezništvo za diagnostiko, ki si prizadeva zagotoviti pravičen dostop do zanesljive diagnoze po vsem svetu
 • Big Pharma
 • Univerza Johns Hopkins
 • Charité, Universitätsmedizin Berlin
 • Inštitut Robert Koch
 • Evropska komisija
 • Evropska regulativna agencija za zdravila in zdravstvene izdelke (MHRA)
 • Švicarska agencija za terapevtske izdelke
 • Nemško globalno zdravstveno središče

Od tega se zdi, da je fundacija Bill & Melinda Gates blizu vrha ali središča te kriminalne mreže, odvisno od tega, kako si jo predstavljate. Gates je tudi velik financer mainstream medijev, kar je seveda pomembno, če želite zagotoviti enostransko dober tisk.

 

GATESOV NADZOR MEDIJEV

V preteklosti je fundacija Bill & Melinda Gates financirala umestitev “izobraževalnih” sporočil v priljubljene televizijske oddaje, kot so “ER”, “Law & Order: SVU” in “Private Practice”, vključno s temami, kot so preprečevanje virusa HIV, varnost pri kirurških posegih in preprečevanje širjenja nalezljivih bolezni, tj. s cepljenjem. Toda to je bil šele začetek.

Z več kot 30.000 donacijami je Gates prispeval vsaj 319 milijonov dolarjev za medije, vključno s CNN, NBC, NPR, PBS, The Atlantic, Texas Tribune (ZDA), BBC, The Guardian, The Financial Times, The Daily Telegraph (Združeno kraljestvo), Le Monde (Francija), Der Spiegel (Nemčija), El País (Španija) in svetovne televizijske postaje, kot je Al-Jazeera.

Več kot 38 milijonov dolarjev Gatesovega denarja je bilo usmerjenega tudi v centre za raziskovalno novinarstvo. Večina tega denarja je šel v razvoj in širitev medijev v Afriki. Kot morda sumite, so Gatesove donacije priložene.

Kot poroča revija Columbia Journalism Review:

“Ko Gates donira denar redakcijam, omejuje način porabe denarja – pogosto za teme, kot sta globalno zdravje in izobraževanje, na katerih deluje fundacija – kar lahko pomaga dvigniti njihovo agendo v medijih. Na primer, leta 2015 je Gates doniral 383.000 $ Inštitutu Poynter, široko citiranemu organu za novinarsko etiko … in namenil sredstva “za izboljšanje natančnosti trditev v svetovnih medijih, povezanih z globalnim zdravjem in razvojem.”

Višja podpredsednica Poynter Kelly McBride je dejala, da je bil Gatesov denar prenesen na spletna mesta za preverjanje dejstev v medijih … Fundacija Gates je od leta 2000 NPR namenila 17,5 milijona dolarjev (do danes preko 24 milijonov dolarjev) prek 10 dobrodelnih donacij – vse so bile namenjene pokrivanju globalnega zdravja in izobraževanja, posebnih vprašanj, na katerih temelji Gatesovo delovanje.”

 

KDO ŠE NADZORUJE MEDIJE?

Gatesova moč nad mediji je ogromna, vendar ni edini igralec. Druga akterja v nadzoru medijev sta BlackRock in Vanguard Group, dve največji podjetji za upravljanje premoženja na svetu, ki prav tako obvladujeta Big Pharmo. Sta na vrhu piramide, ki nadzorujeta v bistvu vse, vendar o njunem grozljivem monopolu ne slišite nič, ker sta lastnika tudi medijev.

Kot je navedeno v videoposnetku, “The Puppet Masters Portfolios,” sta Vanguard in Blackrock:

” … lastnika novic, ki so bile ustvarjene, lastnika distribucije novic, ki so bile ustvarjene, sta lastnika življenja novinarjev, ki poročajo o novicah, ki se distribuirajo in so ustvarjene na vašem TV zaslonu CBS, FOX, ABC, ni pomembno, kaj gledate.”

V trenutnem stanju se je pomembno zavedati, da so običajni mediji pod nadzorom močnih vplivov – pa naj bo to Bill Gates, BlackRock ali Vanguard – in njihov primarni namen ni dati vam objektivne informacije, temveč pospeševati načrte za te vplive.

 

KDO JE V RESNICI LASTNIK SVETA?

BlackRock in Vanguard imata tudi delnice na zelo dolgem seznamu skoraj vseh večjih podjetij na svetu. Poleg svetovnih medijev se podjetja, ki jih nadzorujeta Blackrock in Vanguard, raztezajo na vse, od zabave in letalskih družb do družbenih medijev in komunikacij – dobesedno vse, kar si lahko zamislite, in veliko česar ne morete.

Skupaj tvorita skriti monopol nad globalnimi lastninami in imata s svojim vplivom na naše centralizirane medije moč, da manipulirata in nadzorujeta veliko svetovnega gospodarstva in dogodkov ter kako svet na vse to gleda.

Skupno imata BlackRock in Vanguard lastništvo približno 1600 ameriških podjetij, ki so v letu 2015 imela skupni prihodek v višini 9,1 bilijona dolarjev. Če dodate tretjega največjega svetovnega lastnika, State Street, njihovo skupno lastništvo obsega skoraj 90% vseh podjetij S&P 500.

Zanimivo je, da ima Vanguard tudi velik delež Blackrocka.

Bloomberg pa Blackrock imenuje “četrta veja vlade”, saj so edino zasebno podjetje, ki ima finančne sporazume za posojanje denarja centralnobančnemu sistemu.

Lastniki in delničarji Vanguarda so Rothschild Investment Corp, Edmond De Rothschild Holding, italijanska družina Orsini, ameriška družina Bush, britanska kraljeva družina in družina DuPont, družine Morgan, Vanderbilt in Rockefeller.

 

GATES PRAV TAKO NAREKUJE GLOBALNO PREHRANSKO POLITIKO

Poleg njegovega nadzora nad globalnim zdravjem in mediji, mreža Billa Gatesa vključuje tudi globalno prehrambeno in kmetijsko politiko. Je celo eden največjih lastnikov kmetijskih zemljišč v ZDA. Če bi Gates zagovarjal ekološko pridelavo, bi njegovo lastništvo zemlje verjetno videli kot pozitivno, vendar je vse prej kot to.

Nasprotno, ne samo da je dolgoletni zagovornik GSO in strupenih agro kemikalij, ampak je tudi večkrat pozival zahodne države, naj preidejo na 100-odstotno sintetično laboratorijsko pridelano imitacijo mesa, in nasprotoval je zakonodajnim poskusom, da bi zagotovili, da je ponarejeno meso ustrezno označeno, saj bo to upočasnilo javno sprejetje.

Ni presenetljivo, da Gates finančno vlaga v večino svojih predlaganih “rešitev” za svetovne probleme, pa naj gre za lakoto, bolezni, (op.lažne) “virusne” pandemije ali podnebne spremembe.

Prav tovrstna sebična prizadevanja so Gatesu prinesla neuradni naziv najnevarnejšega filantropa na svetu. Kot ugotavljajo AGRA Watch, Vandana Shiva, Ph.D., in drugi, Gatesova filantropija ustvari za vsako rešitev, ki jo obljublja več novih problemov in jo lahko najbolje opišemo kot »filantrokapitalizem«.

Vedno znova je imel Gatesov globalistični pristop k kmetovanju uničujoče posledice za prehransko in okoljsko trajnost na splošno ter zlasti lokalno prehransko varnost. Vendar je za Gatesa in njegove korporativne zaveznike donosno in podpira tehnokratski načrt za nadzor sveta z lastništvom vseh svetovnih virov.

WEF, ki ga je ustanovil tehnokratski vodja Klaus Schwab, je le ena od svetovnih nevladnih agencij, ki pomagajo promovirati Gatesovo uničujočo kmetijsko in ponarejeno prehransko agendo.

 

VELIKA PONASTAVITEV ŽIVLJENJA, KOT GA POZNAMO

Fundacija Gates s svojim financiranjem WEF igra tudi pomembno vlogo pri Veliki ponastavitvi (Global Reset), ki je bila uradno predstavljena na vrhu WEF maja 2020. Kot poroča The Defender, Velika ponastavitev:

“… je vizija za prenos sveta v totalitarno in avtoritarno nadzorno državo, s katero manipulirajo tehnokrati, da bi upravljali travmatizirane populacije, preusmerili bogastvo navzgor in služili interesom elitnih oligarhov milijarderjev.”

Vsak možni vidik življenja in družbe naj bi se “ponastavil” v skladu z njihovim načrtom – vključno z globalno prehransko politiko. Vodja te posebne odgovornosti je organizacija, imenovana EAT Forum, ki jo je soustanovil Wellcome Trust, ki sebe opisuje kot “Davos for food”.

Največja pobuda Foruma EAT se imenuje FReSH, katere cilj je preoblikovati prehranski sistem kot celoto. Projektni partnerji v tem podvigu so Bayer, Cargill, Syngenta, Unilever in Google. EAT sodeluje tudi s skoraj 40 mestnimi vladami v Evropi, Afriki, Aziji, Severni Ameriki, Južni Ameriki in Avstraliji ter pomaga Skladu Združenih narodov za otroke (UNICEF), ki ga financira Gates, pri ustvarjanju posodobljenih prehranskih smernic.

Kot lahko vidite, ne glede na to, katero omrežje gledate, naj bo to globalno zdravje, finance, mediji, okoljska politika ali prehrana, obstajajo Gates Foundation, WEF in Wellcome Trust, in povezovanje vsega skupaj je The Great Reset načrt, s svojo četrto industrijsko revolucijo (še ena Schwabova izmišljotina), ki je preobrazba samega človeštva v kiborge, povezane z internetom.

Konec koncev, to je tisto, kamor nas poskuša pripeljati ta kriminalni podvig C0vid. Da bi preprečili, da bi ta distopična nočna mora postala del nas, moramo videti skrite mreže, ki delujejo v ozadju.

Zavedati se moramo, da se odločitve ne sprejemajo naključno. Obstaja načrt in odločitve na navidez različnih področjih imajo pravzaprav enak cilj. Tega ne morete videti, če mislite, da ljudje, organizacije in celo države delujejo neodvisno.

Pravzaprav so omrežja tista, zaradi česar so tako močni. Stvar, ki lahko prekine to moč, je javni vpogled v ta omrežja in razumevanje, da je končni cilj vseh njih “ponastaviti” in “obnoviti” civilizacijo (“Build Back Better”) po njihovem merilu.