Zdravljenje raka

… da je metodo za 100% uspešno zdravljenje raka že leta 1931 odkril Royal Raymond Rife. Potem, ko je izumil elektronski mikroskop z neverjetno povečavo (60.000 krat) se je lotil raziskovanja mikroorganizmov z “resonantno svetlobno tehnologijo” in ugotovil individualne spektralne karakteristike posameznih mikrobov. Ko je nanje usmeril ustrezen frekvenčni snop z njihovo lastno frekvenco, so zaradi resonance preprosto “pregoreli“. S to metodo je 100% uspešno zdravil kakih 20 različnih hudih bolezni, na čelu z rakom (s frekvenco 2128 Hz), saj je ugotovil, da je ta povezan z virusom “Cryptocides primordiales”, ki lahko zavzame 4 različne oblike. Toda z zdravimi ljudmi ni možno služiti, zato so ga farmacevtski lobiji onemogočili in uničili njegovo zapuščino. Danes “industrija zdravljenja raka” zasluži nekaj 100 milijard dolarjev letno. Kdo bi se odrekel takšnemu zaslužku? To ni prvič, da so farmacevtski lobiji dosegli umik učinkovite in cenene metode zdravljenja raka. Enako se je zgodilo z vitaminom B17.

Bolezen in smoter življenja

… da zdravljenje ni samo odpravljanje bolezni, temveč je razreševanje vzrokov, ki so pripeljali do bolezni. Bolezen je znak neuglašenosti, porušenega ravnovesja med osebnostjo in dušo in deluje kot alarm ter razločno opozorilo, da nekaj ne delamo prav. Smoter življenja je uresničitev namena duše. Kadar razum (osebnost) tega ne razume, pride do nezaželenega psihičnega stanja, ki se naposled odrazi na fizičnem nivoju, kjer ga lahko prepoznamo in odpravimo. Potrebno je očiščenje napetosti, ki nastajajo kot neravnovesja med notranjimi energijami, ki napajajo posamezne organe. Pravzaprav nas nihče ne more ozdraviti, razen naše duše.

Zdravnik lahko popravi fizič­no telo, zdravilec lahko uravnovesi energijske tokove, kdo pa bo ozdravil nas same? Če ne zdravimo resničnih vzrokov , neustreznega odnosa ali ravnanja, ozdravljenja ni – kot bi otroku, ki se zaletava z glavo v zid, vedno znova dajali obkladke na boleče čelo.

Bolečinsko telo
… da se ostanki čustvene bolečine, ki so ostalina močnih negativnih emocij, s katerimi se nismo soočili in jih sprejeli, zberejo skupaj in ustvarijo energijsko polje, »bolečinsko telo«. To vsebuje tudi kolektivne prispevke družine, naroda…. To telo živi svoje življenje kot napol samostojno energijsko bitje, ki se hrani z našimi negativnimi čustvi – strahovi, jezo, sovraštvom… Ko nastopijo ugodne okoliščine, bolečinsko telo obsede naš um in takrat izgubimo nadzor nad seboj. Postanemo napadalni, agresivni, sovražni… dokler ne nahranimo bolečinskega parazita. Zdi se, kot bi v trenutku spremenili svoj značaj. Napetosti oz. negativnih vibracij, ki jih tako širimo okrog sebe, se »nalezejo« tudi ljudje okrog nas. (E. Tolle/A New Earth)

Verodostojnost Svetovne zdravstvene organizacije
… da je bil klan Rockefellerjev od nekdaj obseden z nadzorom svetovnega prebivalstva. Rockefeller Institute for Medical Research je financiral poskuse, pri katerih je dr. Cornelius Rhoads ljudi namenoma inficiral z rakastimi celicami. Rockefellerjeva fundacija je skupaj s Svetovno zdravstveno organizacijo pripravila projekt dvojnega cepiva proti tetanusu. V cepivu, ki so ga preizkusili v siromašnih državah Nikaragvi, Mehiki in na Filipinih, je prisoten človeški hormon gonadotropin (hCG). Nastala protitelesa proti hCG imajo za posledico spontani splav noseče ženske. Ta program cepljenja je bil 20 let v uporabi pri ženskah v starosti od 15 do 45 let. Ob zapisanem se poraja resen dvom v verodostojnost Svetovne zdravstvene organizacije kot organa za zaščito zdravja prebivalcev.

Ekspresna vzreja mesa
… da je po letu 1885 reja in prehrana goveje živine v ZDA omogočila vzrejo 500 kg težke živali za zakol in pridelavo t.i. »marmoriranega mesa«, v 24 mesecih. Po drugi svetovni vojni pa so isto telesno težo živali z več kot 30% maščobe dosegli v 14 mesecih (koliko danes?). Pri divje rastočih živalih in goveji živini na paši je le izjemoma mogoče pridelati marmorirano meso, ki vsebuje visoke količine triglicerola in nasičene maščobne kisline (NMK). Danes se večina porabljenega govejega mesa proizvaja intenzivno s prehrano žitnih koncentratov, ki pogojujejo tudi specifično sestavo maščobe oz. maščobnih kislin (visok delež NMK in nizek delež 3-n ter visok delež 6-n maščobnih kislin), kar daje sodobni prehrani značilno (nezdravo) sestavo. Današnje meso živali je tako komajda še senca tistega izpred 200 in več let, ko so z živalmi ravnali tudi mnogo bolj humano.

Podhranjeni ob obilici hrane
…da je skupina zdravnikov ameriškemu Kongresu že l.1936. predočila “alarmantno dejstvo”, da človeška hrana, sadje, zelenjava in posevki, ki jih gojijo na milijonih hektarov zemljišč, ne vsebujejo več zadostne količine mineralov, kar povzroča pri ljudeh kronično podhranjenost, ne glede na vnešeno količino hrane. Ta dokument je bil vse do nedavnega nedostopen javnosti. Ker je bila nekoč hrana bogata z minerali, se je bilo moč z njo nasititi z manjšimi količinami. Danes človek ne more pojesti dovolj hrane, da bi z njo dobil potrebno količino nujnih mineralov in hranljivih snovi. To je eden izmed razlogov za vse večjo debelost, ob hkratnem siromašenju teles v pogledu mineralov in vitaminov. Slednji so za človeški metabolizam in zdravje nenadomestljivi, vnašanje s prehranskimi dodatki pa ni ustrezno, saj gre za kristalno in ne koloidno obliko, kakršno je telo sposobno izkoristiti.

Umetno gnojilo – grobar človeka
… da je izumitelj umetnega gnojila (na osnovi Na, P in K) nemški kemik Von Leibig. Gnojilo je opazno pripomoglo k bujni rasti in k večjemu hektarskemu donosu. Toda Von Leibig je ugotovil, da so bili tako vzgojeni plodovi obremenjeni z resnim pomanjkanjem ali celo popolno odsotnostjo koloidnih sledi mineralov, ki omogočajo absorbcijo vitaminov v človeškem telesu. Leibig se je zato takšnemu gnojilu odrekel (in bil posledično povsem pozabljen), ne pa tudi kemična industrija, ki ga je z odprtimi rokami sprejela in odtlej z njim kuje mastne dobičke, ne glede na ogromno okoljsko in človeško škodo, ki je s tem povzročena. Tisočletna stara znanja o pravem gnojenju zemlje so bila na mah pozabljena, trg pa so preplavili superfosfati, temelj vseh (lažnih) gnojil. Mineralni deficit poljedeljskih zemljišč je postal splošen pojav v razvitem svetu, ki uživa vse bolj osiromašeno hrano in je s tem vse bolj podhranjen, kar poskuša jalovo reševati z večanjem količin hrane, ki telesu predstavlja le še dodatno breme.

Uporabnost prehranskih dodatkov
… da je problem vitaminov v prehranskih dodatkih v njihovi absorbciji v človeško telo. Problem je v njihovi kristalni strukturi, saj velikost kristalnih mineralov močno presega velikost človeške celice. V primeru uživanja vitaminsko-mineralnih tablet se kovinski elementi in minerali ali njihove soli v krvi absorbirajo le 8-12%, ostanek pa izločimo skozi črevesje. Tudi omotanje mineralov v amino-kisline in proteine ne omogoči celici, da jih pogoltne več kot 50%. Naravni minerali, ki jih jih telo lahko vsrka iz hrane, se v njej nahajajo v koloidni obliki (vrsta raztopine, katere delci so več tisočkrat manjši od celice, cca 0,01 mikron). Delci mineralov imajo tu še eno pomembno lastnost: so negativno naelektreni (v nasprotju s kristalnimi elementi), zato jih pritegne k stenam črevesja. Jod v koloidni obliki je eden najvažnejših elementov za zdravje, toda če bi pojedli dve ali tri zrnca prostega kristalnega joda, bi vas to lahko ubilo.

Medicina pametnejša od narave?
… da tradicionalna medicina temelji na načelu “Narava ni popolna“. Ker je bolezen obravnavana kot defekt, napaka na človeškem telesu, je naloga medicine, da to napako odpravi. Bolečina je nesprejemljiv pojav, proti kateremu se je treba boriti. Človeški um, tvorec medicine, kot domnevno najpopolnejša entiteta, naj bi bil sposoben popravljati pomanjkljivosti narave. A tudi najbolj prepričanim postaja jasno, da so to le pobožne želje. Morda se vam zdi resničnejša tale misel: bolezen je fizični odraz pozitivnega, naravnega procesa v telesu, ki odpravlja napake (uma), ki so pripeljale v neharmonijo, bolečina pa je jasen signal, da je treba z napakami prekiniti in se posvetiti iskanju ustreznejše poti. V neharmonijo vodi toksična, neustrezna, osiromašena hrana ter negativno naravnane misli in čustva. Dilema, ali je popolna narava ali zdravniki, je nesmiselna. Medicina ubija sla (bolezen), ki prinaša vest o procesu ozdravitve, namesto da bi se lotila odkrivanja resničnih vzrokov.

Namen kreacije in instrumenti
… da Stvarnik kreacije z nepojmljivo popolnostjo ni ustvaril brez določenega namena. Ta namen – kot so že davno dognali na vzhodu – je, da se v brezštevilnih življenjskih oblikah, ki se vse bolj duhovno izpopolnjujejo, naposled prepozna kot Stvarnik (Bog, Eno,…). To je skrivnost Božanske igre. Zato je v same temelje stvarstva vgradil zakon, ki sili vse, kar je živega, k nenehnemu spreminjanju. Temu pojavu rečemo življenje. A ne k spreminjanju kar tako. K spreminjanju, ki teži k vse večji harmoniji s celoto in spoznavanju le-te, k evoluciji, k razvoju v smeri povezovanja, sprejemanja in rasti. Če je temu tako, potem morajo biti v zakone stvarstva vtkani tudi mehanizmi, ki zavirajo, otežujejo in blokirajo vsak razvoj v tistih smereh, ki ne vodijo k začrtanemu cilju. Bolečina in bolezen sta dva instrumenta narave, s katerima se udejanja omenjeni zakon in “sankcionira” njegove kršitve. To spoznanje je temeljni kamen vsakega zdravljenja.

Pitje vode in izločanje kalija
… da je nasvet o pitju velikih količin vode dvorezen. Z vsakim znojenjem in uriniranjem iz telesa izločamo kalij, ki ga le težko nadomestimo, saj hrana z njim ni ravno bogata. Kalij je prisoten v vsaki celici in je nujen za delovanje živčnega sistema, prenos hranljivih snovi do celic, sproščanje energije iz mišic… Uravnava ravnovesje vode v telesu, pomaga pri obnovi tkiv, modric in poškodb, odstranjuje kislino iz sklepov in je naravni blažilec bolečinskih dražljajev, glavobolov in migren. Kalij je ključen element za odvajanje neprebavljenih produktov in preprečuje zastruplnaje telesa. Telesu ga je treba vsakodnevno dovajati. Pomanjkanje kalija povzroča artritis, osteporozo, povišan krvni tlak, angine, možgansko in srčno kap, dijabetes… in prav to so danas vodilne bolezni v svetu. Zakaj se o tem molči? Takšna mala dezinformacija povzroči farmacevtskim koncernom in medicinskim ustanovam veliko dela…

Aspartam
…da Aspartam, umetno sladilo družbe Monsanto, ki se dodaja mnogim napitkom, jedem in sladkarijam, kljub izjemno široki uporabi v sodobni prehrani povzroča zaskrbljujoče simptome, od izgube spomina, pa vse do tumorja na možganih. Je ena izmed najnevarnejših snovi, ki jo mešajo v hrano nepoučene javnosti.
Med 90 različnimi dokumentiranimi simptomi zaradi aspartama so glavoboli in migrene, vrtoglavica, izguba zavesti, slabost, otrplost, krči v mišicah, povečanje teže, kožni izpuščaj, depresija, utrujenost, razdražljivost, pospešeno delovanje srca, nespečnost, težave z vidom, izguba sluha, težave z dihanjem, napadi panike, motnje v govoru, izguba okusa, brenčanje v ušesih, vrtoglavica, oteženo pomnjenje in bolečine v sklepih.

Poslanstvo kriz in bolezni
…da je tradicionalno prepričanje, da so krize in bolezni nekaj slabega, napačno. Obravnavamo jih kot obdobja, ki se jim je najbolje izogniti; o njih nihče ne govori rad, kadar pa spregovori, je prisoten sram. Ko spoznamo resnični namen in priložnosti, ki jih prinašajo krize in bolezni, se naš odnos do njiju spremeni. Zavedamo se, da sta bili darilo narave, da lahko stopimo stopnico više. V sedanjem času se je nakopičilo ogromno napak, ki jih je storilo človeštvo v minulih stoletjih in tisočletjih. Po zakonu vzroka in posledice in v skladu z namenom stvarstva bo narava preko svojih mehanizmov omogočila popravo napak. Orodja, s katerimi se to udejani, spoznavamo vse temeljiteje: naravne nesreče, ujme, nenadejane klimatske spremembe, lakota, pomanjkanje, nove bolezni – vse to so pokazatelji izgubljene harmonije (bolezni) narave, obenem pa so stiske, ki prispevajo k naši duhovni rasti in vzpostavitvi ponovnega sozvočja z njo.

Kaj naredi telo živo?
… da medicina ne zna razložiti življenja. Obravnava ga kot naključni pojav v snovnem telesu. Toda že od davnine je znano, da se življenje prenaša v snovno telo preko duše. Naše snovno telo brez duše je neaktivno in negibno, kot v v komi. Duša je entiteta, ki iz gmote mesa naredi človeka tako, da prinese življenje z duhovne ravni v telo (na fizični nivo). Tisto, kar je primarno, ni fizično telo, temveč duša, življenje. Želja duše je, da z bivanjem v fizičnem telesu pridobi določena izkustva in spoznanja, zaradi doseganja duhovnega napredka. Spoznanja si v fizičnem svetu nabira skozi odnose, pri tem pa uporablja orodja kot so razum in čustva. Tisto, kar je duši pomembno, niso materialne stvari, temveč odnosi (neposredno doživljanje na “lastni koži”). Zato materialne stvari, vključno s telesom, ob zaključku življenja preprosto odvrže. To spoznanje je v pomoč, da se ne izgubljamo v materialnosti in potrošništvu.

Strahovi – povzročitelji bolezni
Strahovi so med najpomembnejšimi povzročitelji bolezni. Strahovi temeljijo na omejujočih, negativnih prepričanjih z nizko vibracijo oz. frekvenco. Vsa negativna prepričanja poškodujejo naše etrsko telo, kar seveda deluje na fizično telo. Strahovi imajo še to posebnost, da se pogosto vrtimo v njih kot v začaranem krogu. Tako jim radodarno poklanjamo več in več svoje življenjske energije in jih s tem krepimo. Strahovi blokirajo življenje v nas, nas spreminjajo v žive mrtvece. To dejanje proti naravi ruši harmonijo z njo, zato po zakonu sledi nujna posledica. Velja se vprašati: Ali sem pripravljen sprejeti posledice te destruktivne energije, ki se ji zdajle prepuščam? Strah ni nekaj, čemur se z voljo ne bi mogli upreti. Gre le za naše videnje, predstavo v našem umu, ki jo lahko spremenimo. Koristno je vprašati se: “In kaj potem, če se zgodi tisto, česar se bojim? Se bo svet sesul?” Takoj, ko sprevidimo, da posledice niso tako usodne, da jih ne bi mogli preživeti, se strah prične razkrajati.

Uspešnost alternativnih metod zdravljenja
…da se večina alternativnih metod
(zdravljenje z bioenergijo, reiki, …) od metod klasične medicine ne razlikuje po drugem kot po pristopu: delujejo na energijskem nivoju in odstranijo energijsko motnjo, a ne odpravljajo vzrokov bolezni. Ker ti ostanejo še nadalje aktivni, se bolezen ponovi. Tudi v tem primeru, tako kot pri običajnem medicinskem pristopu, bolnik ne sodeluje in ne prispeva k spremembi stališč, ki so bolezen priklicala. Takšna terapija ni nič boljša od metod klasične medicine. Kadar k ozdravitvi ne prispevamo sami (s spremembo zavesti oz. stališč), običajno nismo naredili veliko in kličemo novo, težjo lekcijo, ki bo nova priložnost za popravek napake. V primeru alternativnega tretmaja si skušamo zdravje dobesedno kupiti. A takšno zdravje traja le kratek čas.

Nevarni mobilni telefoni
… da po zadnjih raziskavah ura telefonskega razgovora z mobilnim aparatom ob ušesu telo obremeni toliko kot 66.6-kratno rentgensko snemanje pljuč. Študije mikrovalovnega sevanja in njegovih posledic na človeško telo – posebno telo otrok, kažejo vse bolj črno sliko. Prihaja do resnih motenj delovanja organizma na celični ravni, kar se odrazi v številnih boleznih – raku, debelosti, diabetesu, alergijah, kronični utrujenosti, oslabelem sluhu in vidu… Obolelost za rakom po svetu v zadnjem času dobiva zaskrbljujoče dimenzije. Standardi za varno izpostavljenost mikrovalovnemu sevanju so očitno preveč blagi; francoski minister za zdravje je januarja 2008 svetoval, naj se otrokom ne dovoli več kot 6 minut GSM razgovorov dnevno, ruski znanstveniki pa so otrokom pod 18 let svetovali, naj GSM aparate uporabijo le v nujnih primerih.

Ustreznost medicinskih metod
… da je zaupanje v ustreznost medicinskih metod marsikdaj vprašljiva. Njihova (ne)uspešnost je zgovoren pokazatelj. Ali je primerno, da sovražnika tolčeš tako, da zraven pobiješ tudi velik del lastne vojske (ali vso)? Prav to se dogaja v primeru antibiotikov, kemoterapije, obsevanj… Pretežni del naših farmacevtskih preparatov so strupi, nekateri zelo močni, ki telesu naredijo veliko škodo, včasih celo večjo kot bolezen sama. Raziskati, kakšen je medsebojen vpliv različnih zdravil, na katere je marsikdo doživljenjsko obsojen, in kakšni so stranski pojavi kombinacij, je praktično nemogoče. Medicina seveda ne raziskuje, kako posamezna zdravila vplivajo na subtilno etrsko in astralno telo, ki nedvomno (z daljšim reakcijskim časom) povratno vplivajo na fizično telo.

Ali obstaja varna doza radiacije?
… da varna doza radiacije ne obstaja. Že en sam žarek radiacije lahko tako poškoduje celico, da popravilo ni možno in celica prične z rakasto delitvijo. Podatek o nenevarnih malih dozah radiacije je dezinformacija, lansirana s strani ameriškega ministrstva za energijo (DOE). Dr. John William Goffman, nekdanji član DOE, je kasneje osnoval oddelek za biomedicinske raziskave in dognal, da je radiacija nevarna že v najmanjših dozah. Trdi, da so podatki, ki so bili vnešeni v vse medicinske učbenike, potvorjeni. Posledice so katastrofalne, saj na račun nepoznanih učinkov radiacije letno umira stotine tisočev ljudi po svetu. Lažni podatki so omogočili eksplozijo mobilne telefonije po svetu in prinesli velikanske zaslužke – ne le mobilnim operaterjem. Preverjanja teh podatkov je problematično, saj so tovrstne raziskave zelo drage.

Mehaniki za človeško telo
… da je primerjava človeškega telesa z bencinskim motorjem zelo zanimiva. V primeru nedelovanja avtomobila (najpogosteje motorja) se zatečemo k mehaniku pooblaščenega servisa proizvajalca vozila (ki avtomobil seveda pozna do podrobnosti). Ta težavo opredeli kot enega od treh možnih tipskih problemov: kot težavo z dovodom goriva, težavo z vžigom goriva (avtoelektrika) ali težavo s sistemom mazanja in prenosa moči. Kako pa je s tem pri mnogo bolj zapletenem in dovršenem izumu – človeku? Človek je med drugim opremljen z vsemi potrebnimi sistemi, da se popravi sam. A v primeru bolezni se zatečemo k zdravniku, kar je podobno, kot bi se pri okvari avtomobila zatekli k avto električarju; tudi ta pozna le eno plat človeške problematike: fizično telo. Pri človeku za vsemi problemi zdravja tiči en sam vzrok – ravnovesje ljubezen : strah je bilo porušeno v prid slednjemu.

Zdravje in stanje duha
… da se osnovni telesni procesi odzivajo na stanje duha: tudi z najmanjšo spremembo zavesti se energija in informacija premakneta v novi vzorec. Vzrok destruktivnosti starih navad je, da ne dovolijo novim vzorcem, da se udejanijo. Kakovost življenja posameznika je odvisna od njegove pozornosti. Tisto, čemur bo posvečal pozornost, bo v njegovem življenju postajalo pomembnejše. Narava kemične informacije, ki jo telo razpošilja po telesu, je odvisna od narave misli , kar posledično vpliva na naravo presnove, ki lahko gradi ali uničuje tkivo. Različna čustva, ki jih živimo, stimulirajo telesne odzive v povsem različne smeri. Depresija slabi imunski sistem, zaljubljenost ga krepi. Obup in občutek nemoči povečujeta nevarnost srčnega napada in razvoj raka ter močno skrajšujeta življenjsko dobo. Ker se v vsakem trenutku odločamo, se lahko odločimo za najkakovostnejšo energijo in najbolj pozitivne informacije. Spremembam zavesti ni meja.