Tomaž:) Hoj, stari. Zopet imam zate zanimivo informacijo in zanima me tvoje mnenje.

(Starec:) Pozdravljen, mladi mož. Vidim, da gre za nekaj pomembnega. Na dan z besedo.

Šur, da je pomembno. Se spomniš nezemeljske rase Anunakki, o kateri sva govorila pred časom, in njihovega planeta Nibiru, ki naj bi bil dvanajsti član našega osončja – tako vsaj pravi slavni Zecharija Sitchin, tolmač sumerskih zapisov na glinenih ploščicah.

Kolikor se spominjam je Nibiru kontroverzni planet, ki ga znanost ni potrdila, odigral pa naj bi odločilno vlogo pri nastajanju našega planeta. Hvaležen bi ti bil, če mi malce osvežiš spomin nanj.

Hja, Nibiru ali Marduk naj bi bil planet, precej večji od Zemlje, s katerega naj bi pred kakimi 400.000 leti nezemeljska rasa Anunakki prišla na Zemljo in z genskim inženiringom ustvarila eno od človeških ras – črnce. Anunakki je rasa Draco porekla, ki ni sodelovala v dogovoru drugih nezemeljskih ras o stvaritvi človeštva na Zemlji, temveč je to storila na svojo pest. Anunakki naj bi bili lepši in inteligentnejši od ostalih Draco ras, njihov projekt – črnci pa je zelo dobro uspel, zato so trn v peti vsem ostalim. Da bi se črncev odkrižali, so se drugi Draco reptili nadnje spravili z virusom AIDS, Ebolo in še čem, a doslej ne dovolj uspešno.

Da, zdaj se spominjam. Nibiru naj bi imel zelo razpotegnjeno krožnico in obhodno dobo 3600 let, če se ne motim? Pričakovali naj bi ga nekje v tem desetletju? V bližini Sonca naj bi se zopet pojavil v teh letih – Imam prav?

Drži. Nibiru naj bi ob naslednjem prihodu – nekateri so računali, da bo to leta 2012 – povzročil kozmično štalo in sesul sedanjo civilizacijo na Zemlji. A po informaciji, ki ti jo želim zdaj predstaviti, s tem ne bo nič. Nibiru naj bi namreč v naše osončje priletel že leta 2003, ko naj bi Anunakki nameravali preveriti, kako so kaj preživeli črnci. Toda, kot pravi Ivan Antić v knjigi Istorija galaksije, Zemlje i čoveka, naj bi jim pri tem Draco reptili prekrižali načrte. Tirnico planeta Nibiru naj bi s pomočjo tehnologije rase s Sirij A ozvezdja preusmerili tako, da bi 18.2.2003 treščil v Sonce. To bi bil tragičen konec rase Anunakki.

Hm. Če je res, kar pravi Antič, bi takšen trk morali na Zemlji opaziti celo s prostim očesom. Ali so astronomi v letu 2003 kaj takšnega zabeležili?

Antič piše, da so astronomi v začetku 2003 najavili prihod velikega kometa, imenovanega NEAT (C-2002 V1) in opazili veliko eksplozijo na soncu, kakršne dotlej še niso zabeležili. Pricurljala naj bi vest, da je v Sonce treščil komet, večji od Zemlje. A kometi naj bi ne imeli tako velikih dimenzij, velika nebesna telesa – planeti pa ne letijo skozi vesolje kot kometi. Informacije, ki jih je posredovala NASA, naj bi bile lažne, saj se ta agencija po Antičevih besedah že od svoje ustanovitve trudi prikriti javnosti vse informacije o nezemljanih.

To o skrivanju informacij popolnoma verjamem, a kljub temu mislim, da takšnega kozmičnega dogodka ne bi mogli zreducirati na nedolžen trk kometa.Zagotovo si o tem pobrskal po spletu. Kaj pravijo drugi viri?

Imaš prav, prebrskal sem vrsto spletnih strani in našel precej informacij in tudi posnetek opazovalnega observatorija SOHO, ki je dogodek posnel. Na posnetku, ki pa bi utegnil biti ponarejen, je  videti, da se je neko telo – komet z zelo dolgim repom – zelo približalo Soncu, a se vanj ni zaletelo temveč odletelo mimo njega. Predvidevam, da bi imel dogodek, če bi dejansko prišlo do trka, za celoten sončni sistem mnogo hujše posledice kot v primeru mimohoda. O velikostih tega nebesnega telesa nisem mogel najti kakih oprijemljivih podatkov, pač pa so nekateri bolj ali manj ugibali, da je imel velikost Merkurja, nekateri pa so menili, da je celo večji. To bi pomenilo, da dejansko ni šlo za komet. A glede na to, da je tega že sedem let, je NASA vse uporabnejše informacije že lahko zabrisala in skrila pred javnostjo. Vseeno me zanima tvoje mnenje.

Mislim, da Anunakki ne bi mirno čakali na svoj konec, temveč bi se v najslabšem primeru – če ne bi mogli preprečiti katastrofe – rešili na varno. Glede na to, da očitno ni prišlo do trka, je Antićeva informacija očitno vsaj deloma napačna. Tako tesno srečanje s Soncem bi sicer na planetupovzročilo pravo katastrofo, a ne popolnega uničenja, posebno, če so Anunakki živeli v notranjosti planeta. Če bi šlo pri domnevnem kometu za zelo veliko nebesno telo velikosti Nibiruja, bi to tudi  amaterskim astronomom težko prikrili. Res pa je, da so doslej lahko s tem povezano vznemirjenje  že prikrili. Zanimivo bi bilo pobrskati po kakih spletnih arhivih in poiskati, kaj so amaterski astronomi objavili prav v času dogodka.

Našel sem podatek, ki seveda utegne biti napačen, da je obhodna doba omenjenega kometa nekako 37.000 let, kar je približno desetkrat več kot naj bi bila obhodna doba Nibiruja. V nekam drugem viru pa sem prebral, da so se Anunakkirešili v Zemljino notranjost. Ne vem, kaj naj si zdaj mislim…

Jaz bi vse skupaj vzel kot informacijo, ki ni vredna popolnega zaupanja, vendar je tudi ni mogoče kar tako zavreči. Morda pa jo bomožno kasneje kje preveriti. Dotlej pa naj ostane košček mozaika, za katerega se bo pokazalo, kam sodi.