Povzetki iz knjige »JESHUA CHANNELED BY PAMELA KRIBBE« (internetni naslov: www.jeshua.net)

Le redko kdo se lahko pohvali z zadovoljivo spolnostjo. Globoko v nas so prikriti razlogi, ki nas pri tem ovirajo in težijo. Obsojanje, strah in negativna čustva otežujejo spolnost. Želimo si spet postati kot nedolžen otrok, ki svobodno raziskuje in neobremenjeno uživa. Spolnost, čarobni ples moške in ženske energije, je več kot fizično dejanje; v njem sodelujejo vse plasti naših aspektov.

zavese.jpgSpolne izkušnje doživljamo na več ravneh:

1. fizična raven: telo išče zadovoljitev svojih želja. Če želite izkušati spolnost na ljubeč način, vas mora voditi srce.

2. čustvena raven: spolno združenje je zelo globoko čustveno dejanje. Šele z vključitvijo čustev ste popolnoma prisotni v dejanju; čustvene blokade, ki so prisotne, je potrebno ozavestiti in očistiti. Telo, ki zavrača intimnost, ima čustvene blokade.

3. raven srca: ko se srce odpira, je moč med partnerjema vzpostaviti čustveni stik, ki se kaže kot ljubezen, zaupanje in varnost. Ne skrivajte svojih čustev. Odprto jih izrazite in na ta način sprejmete sebe in partnerja, taka kot sta. Sprejemanje je najboljša oblika zdravljenja. Ko ste povezani s srčno energijo, vaša spolna energija zdravi. Bolj ko ste polni in povezani s čustvi, boljše odnose in partnerstva gradite.


Do blokade radostnega izkušanja spolnosti lahko pride tudi iz razlogov, ki so na strani srca:

– srce se želi dvigniti nad fizično zemeljsko realnost (zapostavljanje fizičnega telesa);

– verovanje v religiozne dogme in z njimi povezana obsodba spolnosti lahko srcu preprečijo odpiranje v ljubečo spolnost. Sicer želi enost in združenje, vendar ne v fizičnem (spomin na harmonične izkušnje radosti v nefizičnem svetu, preden se inkarnirate na zemlji). To povzroči neenakomerno stimulacijo čaker – odpirajo se višje tri čakre, spodnje tri pa ostajajo zaprte. Kadar z drogo umetno stimulirate zgornje čakre ter tako odpirate skrite sobane zavesti, so možne ekstaze in celo kratka izven telesna izkustva, ki pa povzročajo odvisnost in vodijo v zablode. Pomembno je preseči umetno ločenost med zgornjo in spodnjo ravnjo, med spodnjimi in spodnjimi čakrami, kar ustvarja neuravnoteženost energijskega polja avre. Ko ste tu, na zemlji, se ne dvigajte nad zemeljsko raven, pač pa pripeljite “dom” na zemljo. To je prava pot.

– religiozne dogme (predvsem iz prejšnjih inkarnacij, marsikdaj ob celibatu) so lahko vir spolnih blokad zaradi občutkov grešnosti in krivde zaradi vsega, kar povzroča telesne užitke.

Na duhovni ravni lahko občutite, da je fizično telo v nekakšnem ‘zaporu’ ; čislanje nefizične realnosti namesto zemeljske fizične stvarnosti se pogosto dogaja delavcem luči (light workers). V njih obstaja težnja po zavračanju radosti in užitkov, ki jih prinaša spolnost. To izhaja iz moralno-religioznih prepričanj in delno tudi iz pomanjkljivih izkušanj tega dela zemeljske realnosti. Večina delavcev luči je večino inkarnacij preživljala v vlogah menihov, svečenikov ali nun, zdravilcev in podobno. Živeli so osamljeno izven družbe in brez partnerjev ali družine. Osredotočili so se na duhovne aspekte in zanikali spolnost.

Sveta misija je sejati semena vaše božanskosti v materialno realnost – gre za kreativno in božansko dejanje. Spolnost je izraz svetosti, pa jo kljub temu pogosto sovražite. Spolnost, v pravem pomenu besede, je ples materije z materijo, v uravnoteženem spolnem izrazu.

Dvignite se iz materialne realnosti in hkrati ne zanikajte spodnjih čaker in ne iščite ekstaze le v višjih čakrah! Spolnost je pojav, ki premošča prepad med materijo in duhom. Ko sta dva človeka v ljubečem intimnem spolnem odnosu, vse celice hitreje vibrirajo in preidejo na nov energijski nivo. Odprejo se vrata v energijsko realnost višjih vibracij in čustva se sprostijo. Po spolni združitvi, kjer sodelujejo telo, duša in um, čutite radost, mir in tiho ekstazo. Telesne celice okušajo ljubezensko energijo, ki je bližja pristni vibraciji božanske kreacije. Otrok, ki je spočet v takšnih razmerah, prihaja v zemeljsko kraljestvo z ljubeznijo in svetlobo. To je najbolj ljubeč sprejem, ki ga duša lahko dobi na zemlji!

Spolna energija je dragocena! Spoštuje jo!


Bitka med spoloma

Spolnost prinaša velik, pozitiven potencial, vendar zato tudi velik potencial zlorabe. Bitka med spoloma se je začela, ko se je galaktični imperij začel vpletati v življenje na Zemlji. Pred tem je bil svet raj, lepota in nedolžnost. Zgodovinska obdobja bitk, ki so veliko starejše kot 5000 let uradne zgodovine človeštva, je pustila grenke sledove. V zadnji fazi razvoja človeštva so moški nadvladali ženske in jih prisilili v neugoden položaj. V zgodnejših fazah razvoja pa so ženske vladale moškim in jih obravnavale na krut in nečloveški način. Zlorabile so svoje intuitivne sposobnosti in moške zatirale ter ritualno mučile in ubijale.

Ideja, da je spolnost greh in nečistost, je moška misel, ki izhaja iz sovraštva in neodpuščanja ter globoke jeze, ker je bila moška spolnost zatrta in zaničevana. Moški je bil suženj in služabnik namesto partner in sodelavec. Mati je samostojno vzgajala otroke in jim predajala dobrine in vrednote družbe. Moški je bil nepotreben in odveč.

Cerkev je institucija, ki temelji na moški energiji; podobno je tudi s svetom znanosti. Cerkvene dogme so trde in dušeče, znanstveni sistemi so omejeni. Znanstvena misel je analitična, zatika se v ozke, racionalne misli, ki preprečujejo sodelovanje z intuicijo in žensko energijo. Ni odprta v fantazijo in ni usmerjena v nelogičnost in nadnaravne stvari (ženska energija). Močne reakcije – zavračanje nenormalnih, nadnaravnih stvari, ki jih ni moč racionalno razložiti, izhajajo iz spominov na bolečine, ki so jih ženske nekoč povzročile.

Izven človeškega uma ni žrtev in ni prizadetosti, ni dobrega ali slabega; vse je igra egov. Vsi smo v minulih inkarnacijah igrali vse mogoče vloge (enkrat žrtev, drugič agresor…).

Danes so moški in ženske pred izzivom, da združijo moči in najdejo radost in spoštovanje v čarobnem plesu ženske in moške energije. Bistvo ženske energije je vodstvo in inspiracija za dejanja, moška energija pa omogoča uresničitev in udejanjenje teh idej; dopolnjuje ideje v dejanju in obliki. Pomembno je ustvariti ravnovesje med obema energijama.


Blokada spolne energije

Prva in druga čakra sta zelo ranljivo področje pri ženskah, kot rezultat zanikanja in potlačitve spolnosti skozi stoletja nasilja. Neenakopravnost se izraža v spolnosti kot napad, posilstvo in ponižanje. Kolektivna ženska duša ima veliko globokih čustvenih ran, ki potrebujejo čas, ljubezen in skrb, da se bodo pozdravile. Ženske, ki čutite jezo, zamero ali strah pred fizično intimnostjo, vedite, da ta čustva izvirajo iz preteklosti (minulih inkarnacij), in so povezana s spodnjima čakrama. V trenutku, ko si boste priznale svojo temno plat in jo sprejele, boste svoje notranje rane videle drugače. Sposobne boste odpuščati. Ko se pojavi razumevanje, jeza izgine. Če sovražite ali se močno jezite na spolnost, vedite, da se istovetite z žrtvijo, vendar na ta način same sebi kratite svobodo.

Blokade v moški spolnosti prihajajo z ravni srca ali uma. Gre za strah pred predajo ali strah pred globokimi intimnimi čustvi. To so posledice časa, ki se ga ne morete spominjati, ko so ženske vladale moškim. Izhaja iz igre spolne privlačnosti, ki je bila na začetku spontana in nedolžna, a je postala past. Moški so se naučili, da je nevarno kazati čustva in odpirati srce pred partnerko.

V moških obstajajo globoki strahovi pred predajo. Lahko sodelujejo v spolnosti, pa vendar niso povezani s čustvi. Sodelujejo na fizični ravni, istočasno pa blokirajo čustva iz strahu pred odpiranjem, ki lahko prinese rane ali zavrnitev. V njih so še vedno čustvene brazgotine iz številnih preteklih inkarnacij.


Potrpežljivost in ljubezen

Zaradi energijskih blokad med moškimi in ženskami so potrebni odkriti pogovori o čustvih in emocijah (kaj on, ona čuti). Samo resnično zaupanje med partnerjema omogoči razkritje, kje se je med aktom spolna energija ustavila (zastala). V valu razburjenja je treba prepoznati blokirana čustva. Ko sta skupaj, ali čutita svetlečo toploto v srcu? Ali čutita duhovno odprtost drug do drugega? Ali ste v polnosti pripravljeni zliti se s partnerjem?

Resnične intimnosti se bojimo. Vsi si želimo zadovoljujoč odnos. Resnična intimnost pa nas marsikdaj straši.

Ko se vam partner približa in morate sneti maske, katerih se ne zavedate, se ne obsojajte. To imejte kot priložnost, ki vam omogoči te blokade raziskovati. Vsi ljudje imajo blokade, ki jim preprečujejo polno izkušanje spolnosti. Bodite ves čas pozorni in opazujte, ali v toku energij prihaja do zastojev. Do njih bodite razumevajoči, ljubeče tolerantni, skrbni in spoštljivi. Sila je kaj slab svetovalec, potrpljenje in ljubezen pa sta rešitelja.

Želje po polni, pravi, spolni izkušnji je treba negovati. Pot do polnega, ljubečega odnosa je lahko dolga, makadamska cesta, vendar vredna truda in naporov. Pradavne zgodovinske bitke med spoloma je treba ozdraviti; zdravljenje se odvija skozi vsakogar med nami.

Energiji moškega in ženske se želita združiti in prepletati v plesu radosti in kreativnosti.

Vsak prispevek na osebni ravni pozitivno vpliva na kolektivno sožitje moških in žensk. Vaša ljubezen do sebe navdihne potrpežljivost in ljubezen do bližnjega – in se naposled vrne nazaj k vam…

 


 

Prebujena spolnost

(zapisano po transformacijski delavnici Rachel Meron)

Vse hujša človeška stiska, v katero brede civilizacija, se kaže tudi v spolnih odnosih. Mnogo generacij že ne ve več, kakšna je prava vloga spolnosti, kot tudi ne, kakšna je iskrena komunikacija – tudi takrat, ko smo goli in se zdi, da smo se odrekli skrivalnicam. V umu imamo skladovnico programov, ki nenehno ugrabljajo našo zavest in nas oddaljujejo od našega bistva. Namesto, da bi govorili tisto, kar res čutimo, blebetamo izjave, s katerimi skušamo prikriti svoje strahove. Čas je, da tudi v spolnosti, v dejanju, ki naj bi bilo izraz največje iskrenosti, stopimo korak naprej in očistimo podzavest podedovanih strahov; za večino celo nismo odgovorni sami – podedovali smo jih kot posledico v pradavnini storjenih ostudnih dejanj enega spola proti drugemu. Treba je razbiti ustaljene navade, ki so postale naša železna srajca. To lahko storimo le tako, da najprej izklopimo vse programe, vse misli, ki nosijo oznako “sex” in pristopimo k partnerju/partnerki tako, kot da spolnost odkrivamo znova.

Ne le zaradi podedovanih strahov – spolnost je doživela dodatno degradacijo, ko je glavno vlogo čustvom (skozi katera govori srce) prevzel um. To je posebno močno zadelo moške, ki so pričeli odločilno vlogo za dobro spolnost pripisovati (zunanjim) fiziološkim dejavnikom – spolnemu organu; iz praznika, kakršen je spolnost, smo napravili manipulativni postopek stimuliranja spolnih organov. Kot so dobro vedela stara ljudstva na vzhodu, npr. Kitajci, je spolnost, če do nje dostopamo pravilno, dragocen in neizčrpen vir življenjske energije, ki pomlajuje, zdravi in poživlja. Eden znanih sistemov za izkoriščanje in kultiviranje spolne energije v dobrobit telesa je tantra. Spolnost je bila (skozi religije) v preteklosti močno zatirana, saj ni bilo zaželeno, da bi se človek iz tega močnega vira znal regenerirati in zdraviti, ob čemer bi se tudi duhovno krepil in napredoval.

Ko odložite obleko, je čas, da odložite tudi maske, sprostite čustvene zavore, premagate zadrego in preklopite svoj govorni aparat v položaj “iskrenost”. Pomislite, da vstopate v povsem neobičajen duhovni ritual, katerega učinkov še nikoli niste v celoti spoznali. V tem ritualu vso pozornost usmerite k občutkom in iskreno povejte partnerju, kakšni so. Pozorno jim prisluhnite. Le redko kdo je brez strahov, pritajene tesnobe in prikritih bojazni. Že s tem, ko jih prepoznate in izpostavite vaši pozornosti, se zgodi nekaj zelo pomembnega: v luči vaše zavesti se preprosto “raztopijo”. Ali ste sposobni zbrati pogum in reči partnerki: “Bojim se tvoje ženskosti; prisoten je nekakšen strah, ki si ga ne znam razložiti… Morda se tudi ti nezavedno bojiš moškosti. Strah me je, da ne bom mogel zadovoljiti tvojih potreb… Bojim se, da se mi boš posmehovala…” Ni pomembno, od kod izvirajo ti strahovi – važno je, da jih prepoznamo in se z njimi soočimo, sicer bodo še naprej vir naših težav. Ko boste o njih spregovorili, jih boste dvignili v zavest, jih prepoznali kot nekaj, kar je ločeno od vas in prekinili identifikacijo z njimi. In prej ali slej se bodo morali posloviti.

Če boste rekli: “Ne upam se ti prepustiti, ker se bojim, da me boš izkoristil in odvrgel“, ali pa vprašali: “Ali boš tudi tokrat poskrbel le zase?”, boste ugotovili, da se svet ni sesul, ampak se je od vas odvalilo težko breme in predaja bo postala lažja. Še lažja pa, ko boste spoznali, da si partner(ka) želi isto kot vi. Tako boste težko breme, ki ga nosimo iz generacije v generacijo, postopoma razblinili.

Zastavite partnerju naslednje vprašanje: “Ali te zanima le drgnenje spolnih organov ali kaj več?” Ali si kdaj okusil(a) žensko (moško) energijo in spoznal(a) njeno ekstatično moč v zlitju obeh?

Kadar v spolnosti iščemo le potešitev spolnega nagona, si privoščimo le ščepec tistega, kar nam ta sicer ponuja; tudi prave potešitve ne dosežemo. Predaja partnerju in zlitje z njim prinese povsem drugačne vrste potešitev in napolni energijske baterije telesa. Ko dve telesi postaneta eno in njuni avri pežameta ena drugo, se zgodi nekaj, kar spominja na alkimijo. Pride do blaženosti in ekstaze, ki se ne more primerjati z orgazmom. Nikakršno intenzivno draženje spolovil ni potrebno, zadostuje tesen dotik teles, drugo v drugem, pri čemer meja med njima izgine. Popolna predaja partnerju v takšnem stanju prinese užitke in občutke nedosežene globine, zavest globoke notranje potešitve pa traja še dolgo po končanem spolnem odnosu. Otrok, spočet v takšnem odnosu, dobi neverjetno bogastvo in plemenito dediščino, ki napolnjuje vse njegovo življenje.