V okviru SREČANJ NA SONČNI OPATIJSKI RIVIERI

v Opatiji, Hotel Belvedere,

bo od od 13.8. – 15.8. 2010 potekal

tridnevni seminar Zorana Železnikarja: Šola prebujene zavesti

Vsebina:

Nemoč pri reševanju tako civilizacijskih kot tudi osebnostnih problemov kaže, da nam manjka znanja. Predvsem duhovnega znanja, znanja o nas samih. Ob poplavi literature in pestri ponudbi na področju duhovnosti pravega znanja ni lahko najti.

V šoli prebujene zavesti se procesa bujenja zavesti lotevamo na originalen način, s preseganjem klasičnega miselnega okvira in odstiranjem razsežnosti zavesti.

Proces poteka skozi preverjanje temeljev miselne zgradbe, razbijanje materialističnih pogojenosti, konceptov in ustaljenih vzorcev. Spuščamo se v številna pomembna vprašanja. Je zunanji snovni svet res objektivna danost? Je zastrašujoče prazni atom res gradnik trdne snovi? Ob razkritju duhovnega ozadja stvarnosti se odpremo razumevanju področja spoznavnega – materialne in duhovne stvarnosti – z enotnim konceptom, ki povezuje vse. Posledice novega pogleda na svet so osupljive. Tega se je marsikdo pričel močneje zavedati ob knjigi in filmu Skrivnost (The Secret).

V drugem dnevu seminarja se lotimo rekonstrukcije resnične zgodovine človeštva in sveta ter zgradimo nov zgodovinski mozaik;  pokaže se mnogo jasnejša slika zgodovinskega dogajanja, ki je nekoč sledilo istim smernicam kot danes. Mnogo razumljivejše postanejo številne svetopisemske zgodbe in navedbe iz Svetega pisma. Razjasni se tudi dnevna politika in motivi v ozadju dnevnih političnih dogodkov.

Tretjega dne se poglobimo v spoznanja s področja raziskav zavesti. Vprašanje lastne identitete, odkrivanje lastnega bistva, pa tudi resnična narava Stvarnika, Boga, je tisto, kar iskalcu prinese povsem drugačen, samozavesten pogled na svet. Z razumevanjem zavesti in zavestnih pojavov obvladujemo stvarnost na mnogo učinkovitejši način. Zavedanje lastne božanske narave, moči in darov človeka usposobi za doseganje najvišjih ciljev.

Čas je, da sebe in svet spoznamo bolje. Novega, boljšega sveta en moremo graditi na starih, dotrajanih temeljih.

Seminarji trajajo 3 šolske ure dnevno, termin izvajanja po dogovoru (predvidoma zvečer). Cena tridevne delavnice je 20 €

Možne nastanitve v  Opatiji:

CENE: Depandansa hotela BELVEDERE Opatija (v €)

paket (samopostrežna zajtrk in večerja)

nedelja – nedelja

nedelja – petek

petek – nedelja

soba 1/2

265

190

88

soba 1/1

355

255

115

 

 

 

 

 

 

Možna tudi nastanitev v hotelu Belvedere z doplačilom.

Opoldne lahko izbirate med solatnim bifejem ali zelenjavno enolončnico po enotni 3,5 €).

Vsako nedeljo ob 19:30 in petek ob 19:30 predstavitev programov in voditeljev.

Potrebna rezervacija najkasneje 20 dni pred prihodom. Plačilo akontacije100 € na osebo za tedensko oz. 5-dnevno bivanje in 50 € za vikend!

Ugoden dostop z osebnimi avtomobili. Ob hotelu urejeno parkirišče – cena 25 kun/dan.

Zelo ugodne povezave z vlakom do Matulji ali Reke, nadaljevanje vožnje z lokalnim busom do Opatije. Avtobusno postajališče je nad hotelom.

 

INFORMACIJA, REZERVACIJE IN PRIJAVE

Turistična agencija Izvir
tel.: 00386 (0)3 713 31 00, fax: 03/713 31 13
Gsm: 041 931 540 (Katarina), 051 677 712 (Jolanda), 041 769 686 (Janko)
e-pošta: info@izvir.com,
www.izvir.com

Zahtevajte katalog!

Prijave tudi neposredno pri predavatelju:
Zoran Železnikar, 040 424 532; zoranzeleznikar@gmail.com