cherry.jpgSodelujmo za napredek

V tem tematskem sklopu bomo objavljali tekste in razmišljanja, ki se usmerjajo k aktualnim problemom sedanjega trenutka – tudi vaše prispevke, mnenja in predloge, ki so v duhu zastavljenega koncepta.

V poštev pridejo vsi pozitivno naravnani teksti, ki težijo k objektivnem prikazovanju dogodkov in problemov, brez čustvenega obravnavanja, z ustreznim nivojem etike in kakovosti zapisov. Pridržujemo si pravico zavračanja tekstov, ki ne ustrezajo navedenim merilom, ter pravico lektorske obravnave.

Vse ljudi dobre volje in pozitivnih namenov prosimo, da s svojimi prispevki pomagate razbiti oklep splošne družbene apatije in nezainteresiranosti, kajti dvig splošne civilizacijske zavesti, pogoj za izhod iz sedanjega nezavidljivega položaja, se začne z drobnim miselnim premikom v vsakem izmed nas, ko se odzovemo na zunanje izzive.

Vabimo vas, da pošljete svoje tekste (v doc ali html formatu) – mnenja, komentarje, članke in prispevke na naslov zoran.zeleznikar@email.si

Lahko pa sodelujete tudi pasivno – na primer z debato o obravnavanih temah s prijatelji, znanci, sorodniki.

Teksti:

Spopad nerazumevanja

O ozadju aktualnega dogajanja po objavi spornih karikatur preroka Mohameda. Razmišljanje o nekaterih vidikih, mitih in predsodkih, ki spremljajo sedanje dogajanje, kajti to je veliko kompleksnejše, kot nam je pogosto predstavljeno. Članek Roka Kralja, februar 2006