Vzroki vseh bolezni se nahajajo na duhovni ravni. Poleg fizičnega imate čustveno, mentalno in duhovno telo. Bolezni se začnejo v čustvenem telesu in pogosto iz tega telesa tudi prehajajo blokade v fizično telo na materialni ravni. Tudi prepričanje (miselni vzorci) mentalnega telesa pripomorejo k razvoju čustvenih blokad in tako se bolezen realizira.

my_doctor.jpgSodbe lahko ustvarjajo blokade v čustveno-energetskem sistemu, vendar nekaj časa traja, da se bolezen pojavi. Bolezen je temna energija, ki se razvije v avri na mestih blokade in energija se ne more prosto pretakati. Ta energija se lahko nastani v telesu, vendar ni nujno. (možnost čustvenega ravnotežja). Običajno čustva povedo, da se energija ne pretaka – kar je razvidno iz avre.

Kadar ste pazljivi na sporočila in jih upoštevate, se blokade sprostijo (vsakič, ko ste nervozni, preiščite – kontrolirajte svoja čustva, ker nervoza pomeni, da ne delujete iz ljubezni).

Če boste sistematično ignorirali svojo jezo in se silili početi stvari, ki jih ne marate, se bodo čustva (jeza) premaknila v podzavest in se izrazila v fizičnem telesu kot bolezen. Običajno »fizične pritožbe« – bolezen, nakazujejo čustva, ki se jih ne zavedate. Bolezen vam pomaga povezati se z blokadami.

Bolečine in bolezni so jezik duše, ker čustva domujejo v duši; so vzorci – vtisi, ki jih duša nosi s seboj. Duša hrepeni po popolni povezavi vseh svojih delov in je srečna, ko energija prosto teče in se obnavlja. Blokade preprečujejo pretok energije in deprimirajo ter stiskajo dušo.

Bolezen pokaže, kje je zdravljenje potrebno (ni dobro, ni slabo, je samo zavedanje!).

Ljudje vidijo v bolezni nekaj negativnega (neprijetno počutje, bolečine…), vendar je bolezen zelo koristen znak in opozorilo. S tem razumevanjem lažje sprejmete bolezen, namesto da jo zavračate. Duša govori skozi vašo intuicijo, tiha čustva kot šepet srca. Če ne zmorete razumeti sporočila na ta način, bo to storila skozi čustva (emocije so učitelji, čustva so kot otroci.

Čustva govorijo razločen jezik. Sporočilo: ‘Čutim, da je to dobro zame’  je intuicija – emocija.

Vaša čustva zelo jasno kažejo, da morate svojo pozornost obrniti navznoter in odkriti, kaj v vaši notranjosti zaneti čustveno reakcijo; to je vaše delo.

Vsakič, ko se pojavi močna čustvena reakcija, morate odkriti, kaj to za vas pomeni. Če boste vztrajali in striktno poslušali tihi glas, vam bo duša povedala, zakaj, če pa zavračate in zanikate čustva, bo duša spregovorila skozi telo – kot bolezen.

Telo je inteligentno bitje in ne reagira samo na materialne stvari (hrana…), temveč tudi na čustva, misli in emocije. Telo je ustvarjeno kot orodje za komunikacijo v vseh pogledih in orodje duše, da se izrazi in prepozna v materialnem. Telo je izraz duše.


 

Sprejeti bolezen

Ne morete vedete, kaj vam bolezen sporoča, če zanikate čustva, ki jo predstavljajo.

To je notranje potovanje, s katerim postopno obnavljate komunikacijo.

Za začetek te poti je potrebno sprejeti bolezen.
Običajno je pri ljudeh prva reakcija zanikanje in nesprejemanje bolezni; radi bi, da kar najhitreje izgine, ker vas plaši in se bojite biti nezdravi ter se na koncu bojite smrti. Panika ob bolezni vam prepreči širši pogled na bolezen, ki jo morate videti v drugačni luči; lahko jo izkušate kot sporočilo za spremembo, da se bolezen razume kot signal. Zelo pomembno je sprejeti bolečino in bolezen.

Ko sprejmete položaj, v katerem se nahaja vaše fizično telo, ste pripravljeni poslušati jezik duše in tako rešite že polovico problema. Resnični problem ni bolezen, pač pa tisto, kar bolezen predstavlja, in to so blokade. Bolezen vas prisili videti blokade, ki so osnova bolezni.

Ko v svojem srcu sprejmete bolezen, ste osvobodili del blokad, ne da bi se zavedali sporočila bolezni. Vaša volja, potrpljenje in odločnost, da se podajate na svoje notranje potovanje, vzpostavi ponovno komunikacijo. Kljub vsemu ni lahko vzljubiti bolezen in jo popolnoma sprejeti. Prav lahko čutite jezo in odpor, ste potrti in tako ne slišite šepeta svoje duše.

Pogosto je telo lahko omejeno (zmanjšana telesna sposobnost) in se morate odpovedati določenim aktivnostim; to pomeni manj delati in bolj poslušati svoje potrebe. Bodite potrpežljivi in velikodušni s seboj. Prepoznavajte čustva, ki se porajajo in jih sprejmite, ker igrajo važno vlogo pri zdravljenju. Sprejeti morate bolečine, neprijetnosti, strahove, nevarnost in jezo iz oči v oči ter se z njimi spoprijateljiti. Vse te stvari vam pomagajo pri zdravljenju. Bolezen ni nekaj, kar morate kar najhitreje odstraniti s svoje poti. Ni slučajno, da se je prav zdaj pojavila v vašem življenju.

Če ignorirate jezik telesa in zavračate bolezen, bo za vas težko razumljiv duhovni pomen bolezni, ki pravi, da vas obdaja preveč jeze in strahov. Notranjo svobodo lahko dosežete samo tako, da boste bolezen obravnavali odkrito in z njo bolečino, neprijetnosti ter čustva strahu, jeze in odpora. Sprejmite jih in jih tiho vprašajte, kaj vam sporočajo!

Običajno se ne družite intimno s svojim telesom. Razgovor s telesom kot bitjem, ki je vredno ljubezni in spoštovanja, je nekaj neobičajnega.

Vaša družba vas pita s predstavami o idealih. Vse je namenjeno temu, da mora biti vaše telo lepe zunanjosti in biti vedno v dobri fizični kondiciji, ponuja in prepoveduje prehranjevalne standarde in regulacije vseh vrst, ki temeljijo na tem, kako si zagotoviti dolgo in zdravo življenje. Vse te idealne predstave pa niso povezane s potjo duše. Pot vsake duše je zelo osebna.

Da raziščete resnico o bolezni in bolečini telesa, se morate uglasiti nase ter opustiti vse zunanje standarde. Iščite svojo resnico globoko v sebi!

To je velik izziv. Običajno vas zgrabi strah in takoj iščete pomoč pri zdravniku ali zdravilcu. Zaradi strahu se odpoveste lastni odgovornosti za bolezen in jo prenesete na druge ljudi. Ni slabo poslušati nasvete specialistov in pogosto je to modro, vendar se vedno povežite z notranjim znanjem in poslušajte odmev srca. Samo vi sami ste resnični stvarnik življenja, samo vi vladate svojemu telesu in samo vi veste v najglobljem pomenu, kaj je za vaše telo najboljše.

Bolezen predstavlja zastoj čustev, ki presegajo vaše zavedanje. Včasih je težko odkriti, kaj duša želi sporočiti z boleznijo. Obnavljanje povezave s telesom zahteva vaje. Ni logike, vendar ne obupajte takoj, opravka imate s trdovratnim problemom.

Sprostite se in ponovno raziskujte z nevtralnim pristopom dele telesa, kjer se bolezen izraža. Prosite bolezen ali bolečino, da si nadene obliko imaginarnega bitja, da se z njim pogovorite (lahko kot žival, otrok, oblika ali vodnik). Vsekakor uporabite domišljijo, ki je zelo dragocena, in odkrijte najglobljo motivacijo vaše duše.

Ko boste dobiti odgovore z videnji in čustvi, vas bo zelo vzradostilo, kajti to pomeni obnovitev intimno povezanost s telesom. Vaše telo vam bo spregovorilo in široko odprlo pot. Spoznali boste globoko znanje vašega telesa ki je dostopno le vam. Počutili se boste varno in varnost bo pomagala razumeti sporočilo vaše bolezni. To vam lahko pomaga v različnih položajih, posebno še, ko je telo bolno in v stiski. Omogočite telesu, da vam spregovori v jeziku ljubezni.

Če boste poizkušali odstraniti bolezen s pozitivnimi trditvami, jo zanikati in si predstavljali, da ste zdravi, ne boste vzpodbudili komunikacije s telesom. Tudi to so znaki vašega nesprejemanja in zavračanja bolezni. Razumeti morate pomen bolnega dela telesa.

Le z razumevanjem lahko odstranite čustveno blokado – tako poteka zdravljenje. Ne v borbi z boleznijo, temveč ko jo sprejmete kot prijatelja, ki kaže pravo smer. To je težko razumeti, ker vas bolezen straši, vendar je sprejemanje bolezni edina pot v svetlobo. Bolezen vas želi pripeljati nazaj domov.

 


 

Kronične in smrtne bolezni

Namen bolezni je omogočiti vam boljše in globlje razumevanje samega sebe. Takoj ko dosežete notranji proces zdravljenja, bo rezultat fizično okrevanje. Včasih bolezen ne odide takoj, ko greste v globino do korenin čustvene blokade. To se zgodi v primerih kroničnih bolezni. Fizični problemi se nadaljujejo, posebno v občutljivih letih, ko izgubite povezavo s svojo notranjostjo. Pojavijo se še močneje in to deluje depresivno.

Pomemben je vaš širši pogled na bolezen. Ljudje, ki trpijo za hudimi kroničnimi boleznimi, prevzamejo nase na ravni duše tiho, težko nalogo, strinjajo se, da se bodo soočali s strahovi, ki z boleznijo prihajajo na površje. Soočali se bodo s koncepti, ki izgledajo idealni za življenje. (Zaradi bolezni se soočajo z mnogimi koncepti okolice, mnenji, nasveti…). To pomeni za dušo velik izziv. Pripravljenost na sodelovanje z izzivom kaže velik pogum.

Pogosto duša izbere kronično bolezen, da zelo osredotočeno deluje na določene stvari. Bolezen vas vedno znova vrača k posebnemu čustvu – to je čustveni zapis, ki spremlja bolezen. Sodelovati s temi čustvi, ki spremljajo bolezen, je težka naloga, vendar za dušo obrodi mnogo sadov. V življenju s karmično boleznijo je velika globina in notranje bogastvo, ki sta zdravim ljudem nedosegljiva.

Dejstvo je, da bolezen napreduje v spiralnem gibanju in vam pomaga rasti na notranji ravni. Izgleda tudi, da imate vedno iste fizične težave, pa ne nazadujete na duhovni ravni, temveč globlje sodelujete s čustvi, ki ste jih morda v preteklosti ignorirali, celo v prejšnjih inkarnacijah. Fizični defekti, dedne bolezni ter bolezni, s katerimi se rodite, imajo isti namen.

V vaši karmi lahko vidite kazen, vendar karma nima namena kaznovati. Duša ima iskreno željo prepoznati in osvoboditi se, zato si izbere bolezni in defekte, ki pomagajo doseči njen namen. To ni vračanje dolga! To je globok namen osvoboditi se in to je včasih najboljši način doseči v težavah lastnega telesa. Na drugi strani (v drugem svetu) zelo cenimo take odločitve, še posebej v družbi, ki je odvisna od videza (imidž), ki je resnično nečloveški. Vsi ti nečloveški ideali so povezan s »položajem«, »dobičkom«, »lepoto« in »uspehom«. Ti nerealni ideali vam otežujejo življenje.

Če trpite fizični defekt ali invalidnost, lahko kljub temu izkušate življenje kot vredno in radostno.

Včasih je zelo jasno, da človek ne bo preživel bolezni – telo se preda bolezni in to »zemeljsko orodje« ne preživi. Ko bolezen zavračate, se ne morete povezati z dušo in notranjim vedenjem, ki vam pove, da je čas za slovo.

Običajno ljudje vnaprej vedo, kdaj pride čas odhoda. Ideja sama pa povzroča mnogo strahov in žalosti, tako da vztrajate pri zdravljenju – čakate na nova zdravila, nove terapije in se s tem, ko se borite proti bolezni, še bolj prizadenete, ranite. Ko se vdate in smrti omogočite prihod, boste prepoznali, da smrt ni sovražnik, temveč prijatelj. Smrt vas osvobodi bitke in trpljenja. Ko sodelujete in razumete tisto, kar vam smrt želi sporočiti, lahko preidete mnogo stopenj notranje rasti, ki so povezane z zemeljskimi zadevami (ljudje, ki jih ljubite, zemeljsko okolje, povezanost in občutenja, ki vas obkrožajo).

Ko duša z ljubeznijo vse spusti, je čista – očiščena in v razvoju zelo napreduje. To je čudovit, naravni proces in škoda bi ga bilo zasenčiti z borbo za življenje za vsako ceno.

Telo je tako krhko, zato ga osvobodite. Smrt je rešitelj in vam služi. Ni vaš sovražnik, prinaša vam novo življenje.

Če ste s človekom, ki je zelo bolan, in čutite, da bo kmalu umrl, poizkusite z njim zelo previdno in nežno govoriti. Bodite poleg umirajočega in ničesar vam ni treba storiti, samo držite njegovo roko in čutite potovanje, ki se začenja. Občutite veličastje in mogočnost trenutka, ko duša zapušča telo in se vrača domov, v drugo kraljestvo. Ne glejte bolezen kot sovražnika, ki vodi v smrt, ne razlagajte si, da ste izgubili bitko. To ni nikakršna bitka. Smrt pride pogosto zato, da vas osvobodi trpljenja in bolečin. Smrt ni »izguba«, gre za nadaljevanje svoje poti na drugačen način.

Včasih, v posebnih primerih, zaradi bolezni ne morete izkusiti stvari, pa bi radi in ste žalostni. Toda zavedajte se, da vas vodi globlja modrost in vas združuje z ljubljenimi veliko bolj, kot bi si mislili. Nekoč se boste vrnili, se srečali in skupaj praznovali Življenje. Sprejmite bolezen, jo obdajte z ljubeznijo in zavedanjem ter ji prepustite vodstvo v globlje razumevanje sebe. Predajte se v roke bolezni in si omogočite pomembno komunikacijo s samim seboj. Predaja ne pomeni pasivnosti in zagrenjenosti, temveč sodelovanje, kot s prijateljem. Veliko ljubezni vas obkroža in čutite jo, ko se odpoveste obtoževanjem in sodbam. Veliko sodb imate o svojih početjih, da ste nevredni, o tem, kaj je prav ali narobe, o stvareh, ki jih še morate doseči ali storiti. Opustite vse!


Vabljeni tudi k branju besedil v sekciji Bolezen in zdravje :

Medicina prihodnosti
Pravi obraz bolezni (1). .. (5)
Bolezen v novi luči