Planet strahu m kvStrah je eden izmed največjih problemov človeka. Postal je tako samoumevna sestavina življe­nja, da se ne zavedamo njegovega uničujočega delovanja. Pohablja nas, otopeva in slabi, a ga kljub temu obrav­navamo blagohotno, tolerantno in prizanesljivo ter brez pomislekov plačujemo njegov davek. Nad njego­vimi učinki in po­sledicami se velja krepko zamisliti.

Najbolj nevarno je dejstvo, da strahu sploh ne dojemamo kot problem, s katerim se je treba spopadati kot z vsakim drugim. Obrav­navamo ga namreč kot sestavni del našega življenja in nekaj povsem običajnega, kot senco, ki nas spremlja na vsa­kem koraku in se ji ne moremo izogniti. Ker korenini v psihi in se udejanja skozi miselne procese, mu je težko priti blizu, saj niti psihe niti miselnih mehanizmov ne poznamo dobro.

Opraviti s strahom ni preprosta naloga. Da bi ga premagali, ga je treba priznati si in ga ozavestiti v sebi, kar pa ni prav lahko, saj je postal neločljiv del osebnosti. Ne zadostuje le odkriti vzroke zanj, temveč je treba spoznati miselne in energijske procese, ki vodijo in usmer­jajo naše delovanje. Vzrok se skriva v našem egu. Imeti strahove pomeni podlegati spekulacijam ega. Strah pred neznanim ima v ozadju lenobo, strah pred neuspehom pa ponos. Ker ima strah tudi čustveno komponento, ga zgolj z umom ne moremo odstraniti.

V društvu Prisluhni si se teme lotevamo temeljito, na predavanju in kasnejši delavnici. Na predavanju raziščemo vse njegove vidike in mehanizme ter predstavimo metode za njegovo preseganje. Odgovorimo na številna vprašanja: kaj je strah in kaj tesnoba? Od kod izvira in kakšni so njegovi učinki in posledice? Kakšna je njegova povezava z egom? Kako se soočimo z njim in kakšne metode lahko pri tem uporabimo? Soočimo se s povsem praktičnimi primeri.

O predavanju

Tretje dveurno predavanje o strahu bo v torek, 23. maja 2017 ob 19:00 v prostorih Društva za širjenje obzorij in duha Prisluhni si v Ljubljani, Alešovčeva ul. 6 (glej zemljevid).

Pripravil ga je raziskovalec, publicist in pisatelj Zoran Železnikar, avtor knjig Planet strahu, Človek je več in drugih.

Ob prijavi prejmete na vaš e-naslov brezplačen izvod knjige Planet strahu (e-verzija).

Vstop je prost, vaš prostovoljni prispevek je namenjen podpori društva Prisluhni si.

Število mest je omejeno, zato so obvezne prijave – elektronsko (spodaj) ali na telefon 040 424 532.

Predavanje boste lahko nadgradili s 4-urno delavnico, ki bo sledila (predvidoma) z enotedenskim zamikom. Na njej boste lahko naučeno preizkusili v praksi in opravili s težavami, ki zmanjšujejo kakovost vašega življenja.

Elektronska prijava:

{rsform 18}