pot do vitalne moskosti-bnCiklus treh delavnic za krepitev moških potencialov

Da je moškost v krizi, je vidno na vsakem koraku. Izguba vitalnosti in moška menopavza, hormonske motnje, naraščajoče bolezni prostate, medlost in apatičnost moških so opazni znaki na osebni ravni, na družbeni pa odsotnost očeta, zrušeni odnosi v družinah, naraščajoče število družbenih problemov, ki jih nihče ne rešuje. Pričakovanja, da se bo vse to popravilo samo od sebe so seveda naivna. Vsak zrel moški bi se moral zamisliti, kakšna je pri tem njegova odgovornost.

 Naravna vloga spolov vse bolj bledi. Tako se vlogi vse bolj menjata – moški so vse bolj poženščeni in nemočni, ženske pa ob izgubljanju svoje ženskosti prevzemajo vloge moških. Harmonija med spoloma je razrušena.

Poslanstvo moškega je, da obvladuje moč in z njo modro ravna, a praksa kaže, da se svoje moči le malokdo zaveda ali pa moč zlorablja za sebične namene. Odločnih moških, ki bi se trdno postavili za prave ideale, tako rekoč ni, zato v družbi ni ne pravičnosti, ne pravih spodbud in ne napredka.

Poglobljen vpogled pokaže, da ima problem izkrivljene podobe spolov korenine na področju spolnosti – bolje rečeno na področju uporabe spolne energije. Pozabilo se je, kakšno je resnično poslanstvo spolnosti. Problem, ki se zaostruje v zadnjem času, ima korenine v daljni preteklosti, v dogodku, ki ga Sveto pismo opisuje kot »izgon iz Raja«. Pred tem je človek spolno energijo uporabljal za mnogo bolj vzvišen namen kot le za lastno reprodukcijo in telesni užitek.

Pravzaprav je osupljivo, kako malo vemo o spolnosti. O njenem pravem poslanstvu se je doslej govorilo le v posvečenih krogih in v visoki tajnosti. Pri običajnem seksu energijo izgubljamo, a spolnost lahko izkoristimo za napredne cilje – za zdravljenje organov in polnjenje telesa z vitalno energijo, odpiranje možganskih in duhovnih potencialov, za krepitev duhovne moči… Taoistom in tantrikom je to znano že tisočletja, pa tudi črnim magom, ki spolno energijo izkoriščajo v škodo drugih. Tisočletja prikrito znanje o pravem poslanstvu spolnosti v zadnjem času postopoma prodira v javnost.

Na treh delavnicah se bomo, ob ustreznem informiranju, široke problematike lotili tudi na praktičen način. Vprašanj, ki so vredna obravnave, je cela vrsta. Kakšna je naravna vloga moškega in ženske? Kako se v odnosih kaže odstopanje od naravne usmeritve? Kako obvladati lastno vitalno energijo in jo izkoristiti za plemenit namen? Kakšen je tantrični seks in napreden spolni odnos ter kako se izuriti za obvladovanje semena? Kakšna je ustrezna očetovska vloga? Kaj potrebujejo dečki, da bi odrasli v prave fante in kako se nezrel moški razlikuje od zrelega moža? Kako zgraditi trden in uspešen partnerski odnos? Kako se zavarovati pred menopavzo, izgubo testosterona, okoljskimi grožnjami…

Ciklus delavnic poteka v organizaciji revije Misteriji / Misteriji v živo na Zadobrovški 88 v Ljubljani. Na prvo delavnico vabljene tudi ženske, druga in tretja pa bosta posvečeni obravnavi in reševanju problemov moških.

Vaš prispevek za posamezno delavnico je 35€. Prijave na spletni strani www.misteriji.si/Misteriji V ŽIVO. Ob plačilu celotnega ciklusa vam priznamo 10% popusta.

Delavnice vodi Zoran Železnikar, avtor knjige Pot do živahne moškosti. Je publicist, raziskovalec neznanega in pisec knjig Planet strahu, Človek je več, Slovenska pot v prihodnost, pa tudi voditelj številnih uspešnih delavnic in urednik strani www.prisluhni.si.

Več informacij in prijave na portalu www.misteriji.si, zavihek Misteriji V ŽIVO

Vsebina delavnic

Prva delavnica v torek, 28.1.2014 ob 18:00 Ogrožena moškost, izkrivljen psihološki okvir moškega in njune posledice. O naravnih vlogah spolov. Vloga očeta, moža, državljana. Kje smo kot moški in očetje odpovedali? Vsakdanje težave, za katerimi se skriva nezavedanje moške vloge. Metode za zavarovanje pred zunanjimi vplivi in ohranitev vitalnosti.

Druga delavnica v torek, 4.2.2014 ob 18:00 Nadzor energije, upravljanje z močjo. Spolna energija kot izvir življenjske moči. Problemi nezrele spolnosti. Nov pogled na spolnost in njena uporaba za doseganje višjih ciljev. Tantra in tao ter spolnost v luči novih spoznanj.

Tretja delavnica v torek, 11.2.2014 ob 18:00 Metode za obvladovanje moči. Dopolnitev načel zdravega življenja za ohranjanje in krepitev vitalnosti. Pravilna pot vzgoje dečkov. Pot do moške zrelosti. Obravnava konkretnih problemov.