Novoletno razmišljanje 2017

Spletna stran prisluhni.si je z vami že dobrih deset let. To je kakih 600 tednov, kar pomeni približno toliko objav, s katerimi vas v povprečju razveseljujemo enkrat tedensko. Besedil se je nabralo že tolikšno število, da je izbira med njimi za bralca že kar zahtevna. Ta stran ima tudi Zakladnico, kjer so navedeni kazalci na brezštevilne vire bolj ali manj skrivnih informacij, ki so vredne ogleda in branja. Poleg tega se lahko razvedrite ob obsežni zbirki Prezentacij, kjer gre za premišljen izbor tistih, ki nosijo pomembna sporočila. Vse skupaj sestavlja zajeten opus, s katerim se lahko pohvali redko katera spletna stran.

Pravijo, da je prisluhni.si na področju duhovnosti ena najbogatejših spletnih strani in ena redkih, ki ni komercialna.

Številne zahvale bralcev in priznanja za kakovostno vsebino nam dajejo moč, da z delom nadaljujemo. Besedila na prisluhni.si so marsikomu pomagala spoznati resnico o svetu in sebi ter jih usmeriti na pota pravega duhovnega napredka. Vse to so za člane društva Prisluhni si močna spodbuda.

Delovanje društva je pestro. V minulih letih so se zvrstile številne delavnice in predavanja, ki so jih udeleženci zapuščali polni navdušenja in optimizma. Izvedeni ciklusi delavnic Iz človeka človek, Praksa za kakovost življenja, ciklusi predavanj Nadgradimo svoj možganski računalnik, številne predstavitve knjig po Sloveniji in nemajhno število udeležencev coaching svetovanj so nam dokaz, da smo na pravi poti. S svojimi članki smo prisotni v kakovostnem tisku – zadnje čase v revijah Sensa, na spletnih straneh www.prisluhni.si, www.ljubezenmodrost.info in drugih, naši člani so pogosto gostje na televiziji (RTV Slovenija, TV-3 Medias), trg duhovne literature pa smo obogatili s številnimi prevodi del Rudolfa Steinerja in Samaela Aun Weora.

Od februarja 2016 v prostorih društva Prisluhni si v Ljubljani prirejamo redna 14-dnevna srečanja z naslovom Krepčilni pogovori, ki so priložnost ne le za bogato in poglobljeno informiranje o posameznih zanimivih temah s področja duhovnosti, temveč tudi za soočanje mnenj, izmenjavo izkušenj in skupno bogatenje in duhovno rast. Vodiva jih z Janijem Urbancem, neutrudnim prevajalcem, ki je v knjižnico kakovostne duhovne literature prispeval na desetine novih naslovov. V Medgeneracijskem centru v Kranju pa enkrat mesečno pripravljamo predavanja in podajamo posebno zanimive teme, ki prispevajo k širjenju obzorij in duhovnemu napredku. Dobrodošli vsi, ki si želite napredka v življenju.

Dvigovati duha, širiti obzorja in polniti srca z ljubeznijo je najboljše, kar lahko človek stori. Ne tehnologija in ekonomija, srčnost v povezavi s pravim znanjem je edini porok napredka.

Drage bralke, cenjeni bralci, hvala za obisk naše strani in izkazano pozornost. Želimo vam še veliko užitkov ob prebiranju prisluhni, odločnega napredka pri spoznavanju lepote vaše duše in polna srca ljubezni!

Urednik strani Zoran Železnikar

 

Prisluhniti sebi je najpomembnejše. Pravzaprav je to bistveno v življenju. Dokler si ne prisluhnemo in se ne začutimo, živimo v prazno, kot roboti. Izgubljeni v zunanjem svetu tega ne povežemo z notranjostjo, zato ostaja prazen, nedoživet.

Prisluhnimo svoji notranjosti in svojemu telesu, poskušajmo občutiti sebe in razumeti, kaj se dogaja v nas. Druge lahko razumemo le, če razumemo sebe. V sebi odkrijemo novo področje, kjer so skriti vsi odgovori. V vsakem od nas se skriva čudovito, speče bitje, obdarjeno z močmi in darovi, le da se tega (še) ne zavedamo. V sedanjem prelomnem času je to spoznanje neprecenljive vrednosti.

 

  

——————————————————————————————————

Načelno o vsebini te spletne strani

Pri pripravi teh strani me vodita dve želji. Prva je, ponuditi vam gradivo, ki vas bo pripravilo k razmišljanju o marsikateri pomembni temi, ki ji doslej niste posvečali veliko pozornosti, pa naj gre za nezavidljive razmere v širši družbi ali pa za težave na osebnostni ravni. Brez razmišljanja o njih, kar je osnova pri oblikovanju ustreznejše predstave ali sodbe o nečem, ne more biti napredka.

Druga želja pa je, da bi vam z informacijami, do katerih sem se dokopal sam – skozi osebno izkustvo ali preko literature – pomagal najti kakovostnejše in prijaznejše poti skozi življenje. Marsikomu je težko presedeti več dni ob kaki knjigi, tu pa bo našel informacije v bolj zgoščeni obliki. Med teksti, ki jih objavljamo, je veliko takih, ki povzemajo ali citirajo kako dobro knjigo (pregled literature je priložen). Tako je najlaže izraziti kako dobro misel, ki nas v duhovnem smislu lahko obogati.

Z vašo pomočjo bi še laže izpolnil obe nameri, v vaše in svoje zadovoljstvo. Vaši pisni prispevki – različni teksti, komentarji in mnenja so zelo dobrodošli. Z njimi bi lahko dodatno obogatili te spletne strani. Pravi učinek bo dosežen, če bodo strani žive.


S pripravo in prebiranjem tekstov teh strani se bomo vsi skupaj bogatili, ta cilj pa je vreden truda.

Lepo pozdravljeni in prisrčno vabljeni k sodelovanju!

 

 

 

Vaše prispevke, pisma in sporočila bi želel objaviti. Če tega ne želite, mi, prosim, napišite.

Za pregled vaših pisem kliknite tukaj ali v meniju levo – Vaša pisma.

 

****************************************************

Ambicija te spletne strani je, da pritegne vse ljudi dobre volje, odprtega srca in dobrih namenov, ter da v procesu medsebojnega informiranja in iskanja boljših osebnih in družbenih rešitev pomaga obrniti svet v pravo smer. Rezultat bo – nič drugega kot splošni dvig zavesti – pogoj za pozitivno preobrazbo družbe, v kateri živimo.

 

 

Pridržujemo si vse pravice objave in distribucije.

Posamezna besedila sproti spreminjamo, da bi bila ta v skladu z aktualnimi dogodki in novimi spoznanji.

*********************************************************************************************