Popotnica resnice željnemu iskalcu

Če vas je pritegnil naslov te strani, se verjetno zavedate, da je treba prave odgovore iskati v sebi, prisluhniti notranjemu glasu. Kar nam govorita telo in intuicija, je glas resnice, kar pa za sporočila iz zunanjega sveta ne velja. Na tej strani si že šestnajst let prizadevamo razkrivati resnico, zato tudi ne objavljamo nobenih propagandnih in komercialnih vsebin.

V številnih letih se je različnih besedil nabralo že tolikšno število, da je izbira med njimi za bralca dokaj zahtevna. A je vredno potruditi se in najti tisto, kar vas zanima. Tu boste našli predvsem informacije, ki jih mainstream mediji ne objavljajo in jih prizadevno skrivajo pred javnostjo. Prav te informacije so dandanes posebno dragocene. Najdete jih v izbirah AKTUALNO in ZAKLADNICA. Prva razkriva ozadje aktualne plandemije, slednja pa združuje bogat nabor kazalcev na brezštevilne vire bolj ali manj skrivnih informacij, ki dajejo odgovore na številna neodgovorjena vprašanja. Za uravnoteženje informacij pa je tu še tretja, razvedrilna izbira, ki se skriva pod izbiro PREZENTACIJE (v gornjem meniju), kjer gre za premišljen izbor vsebin, ki odstirajo lepoto in čarobnost sveta, nekatere pa nosijo tudi pomembna sporočila. Vse skupaj sestavlja zajeten opus, s katerim se lahko pohvali redko katera spletna stran. 

Številne zahvale bralcev in priznanja za kakovostno vsebino nam dajejo moč, da z delom nadaljujemo. Besedila na prisluhni.si so marsikomu pomagala spoznati resnico o svetu in sebi ter jih usmeriti na pota pravega duhovnega napredka. Vse to so za člane društva Prisluhni si močna spodbuda.

Delovanje društva je pestro. V minulih osmih letih so se zvrstile številne delavnice in predavanja, ki so jih udeleženci zapuščali polni navdušenja in optimizma. Izvedeni ciklusi delavnic Iz človeka človek, Praksa za kakovost življenja, ciklusi predavanj Nadgradimo svoj možganski računalnik, Človek kot večdimenzionalno bitje, Vpogledi v skrivno naravo človeka so bili poskusi širjenja obzorij vsem, ki jih zanima osebnostni in duhovni napredek. Poleg objavljanja na spletnih straneh www.prisluhni.si, in www.ljubezenmodrost.info, kjer smo prisotni ves čas, smo bili pred leti veliko prisotni v kakovostnem tisku – predvsem reviji Sensa, naši člani so so bili večkrat gostje na televiziji (RTV Slovenija, TV-3), trg duhovne literature pa smo obogatili tudi s številnimi prevodi del Rudolfa Steinerja in Samaela Aun Weora. Ker se ogibamo podajanju informacij na daljavo in težimo k pristnemu, človeškemu stiku med predavateljem in udeleženci srečanj, smo v teh k0vidnih časih s predavanji nekoliko zastali, dokler se razmere ne normalizirajo.

Dvigovati duha, širiti obzorja in polniti srca z ljubeznijo je najboljše, kar lahko človek stori. Ne tehnologija in ekonomija, srčnost v povezavi s pravim znanjem je edini porok napredka.

Drage bralke, cenjeni bralci, hvala za obisk naše strani in izkazano pozornost. Želimo vam še veliko užitkov ob prebiranju prisluhni, odločnega napredka pri spoznavanju lepote vaše duše in polna srca ljubezni!

Urednik strani Zoran Železnikar

 

Prisluhniti sebi je najpomembnejše. Pravzaprav je to bistveno v življenju. Dokler si ne prisluhnemo in se ne začutimo, živimo v prazno, kot roboti. Izgubljeni v zunanjem svetu tega ne povežemo z notranjostjo, zato ostaja prazen, nedoživet.

Prisluhnimo svoji notranjosti in svojemu telesu, poskušajmo občutiti sebe in razumeti, kaj se dogaja v nas. Druge lahko razumemo le, če razumemo sebe. V sebi odkrijemo novo področje, kjer so skriti vsi odgovori. V vsakem od nas se skriva čudovito, speče bitje, obdarjeno z močmi in darovi, le da se tega (še) ne zavedamo. V sedanjem prelomnem času je to spoznanje neprecenljive vrednosti.

 

——————————————————————————————————

Načelno o vsebini te spletne strani

Pri pripravi teh strani nas vodita dve želji. Prva je, ponuditi vam gradivo, ki vas bo pripravilo k razmišljanju o marsikateri pomembni temi, ki ji doslej niste posvečali veliko pozornosti, pa naj gre za nezavidljive razmere v širši družbi ali pa za težave na osebnostni ravni. Brez razmišljanja o njih, kar je osnova pri oblikovanju ustreznejše predstave ali sodbe o nečem, ne more biti napredka.

Druga želja pa je, da bi vam z informacijami, do katerih sem se dokopal sam – skozi osebno izkustvo ali preko literature – pomagal najti kakovostnejše in prijaznejše poti skozi življenje. Marsikomu je težko presedeti več dni ob kaki knjigi, tu pa bo našel informacije v bolj zgoščeni obliki. Med teksti, ki jih objavljamo, je veliko takih, ki povzemajo ali citirajo kako dobro knjigo (pregled literature je priložen). Tako je najlaže izraziti kako dobro misel, ki nas v duhovnem smislu lahko obogati.

Z vašo pomočjo bi še laže izpolnil obe nameri, v vaše in svoje zadovoljstvo. Vaši pisni prispevki – različni teksti, komentarji in mnenja so zelo dobrodošli. Z njimi bi lahko dodatno obogatili te spletne strani. Pravi učinek bo dosežen, če bodo strani žive.

S pripravo in prebiranjem tekstov teh strani se bomo vsi skupaj bogatili, ta cilj pa je vreden truda.

Prisrčno vabljeni k sodelovanju!

Ambicija te spletne strani je, da pritegne vse ljudi dobre volje, odprtega srca in dobrih namenov, ter da v procesu medsebojnega informiranja in iskanja boljših osebnih in družbenih rešitev pomaga obrniti svet v pravo smer. Rezultat bo – nič drugega kot splošni dvig zavesti – pogoj za pozitivno preobrazbo družbe, v kateri živimo.

*********************************************************************************************

Pridržujemo si pravico spreminjanja in dopolnjevanja objavljenih besedil, v skladu z z željo po kar se da objektivnem poročanju in razgaljanju resnice ter v skladu z aktualnimi dogodki in novimi spoznanji.