missing_piece_2Ste zadovoljni s tem, kar veste o sebi, življenju in svetu? Vam zadošča, da na celo kopico vprašanj nikoli niste dobili ustreznih odgovorov ? Vam ustreza, da je vaše znanje podobno rešetu? Se vam zdi čisto v redu, da je človek na pragu tretjega tisočletja po svojem obnašanju podoben inteligentni potrošniški živali, da ga zanimajo samo poln želodec, udobje in užitki vseh vrst, pa čeprav bomo s takšnim ravnanjem že našim potomcem uničili vse pogoje za dostojno življenje?

Razmišljujoč, občutljiv in ozaveščen človek na nobeno od teh vprašanj ne more odgovoriti pozitivno.

A vprašanj je še več.

  • Se vam zdi verjetno, da je najvišja inteligenca, ki je ustvarila celotno vesolje, kreacijo zgradila, ne da bi vanjo vložila kak smisel in namen?
  • Ali vam je vseeno, da znanost ne more razložiti cele vrste fenomenov in da na področju duhovnosti nimamo nikakršnega verodostojnega koncepta niti avtoritete, ki bi ji lahko zaupali?
  • Ali sebe obravnavate kot kup mesa, ki s smrtjo postane nič, ali pa verjamete, da je življenje energijski proces, ki s smrtjo ne more kar izginiti?
  • Ali obstaja duša, ki preživi smrt fizičnega telesa?
  • Ali ste kdaj slišali, da bi Biblija na kakem mestu omenjala Slovane, Angleže, Skandinavce?

  • Ali vas zanima, kako sta bila ustvarjena Adam in Eva in kaj je bil prepovedan sad na drevesu spoznanja?
  • Ali soglašate s tem, da je edinole na Zemlji prosotno inteligentno življenje?
  • Se zavedate, da smo, omejeni z materialističnim svetovnim nazorom, oropani za spoznavo duhovnega sveta, ki je ne le enako pomemben temveč celo primaren?

S takimi in podobnimi vprašanji bi lahko napolnil nekaj knjig. Ker nanje v sistemu izobraževanja ne dobimo zadovoljivih odgovorov, jih bo treba poiskati drugje. V tej sekciji bomo poizkušali odgovoriti na vsaj nekatere izmed njih. Brskali bomo po filozofiji, znanosti, religiji, metafiziki, gnostiki, ezoteriki in še kje – povsod, kjer bi se utegnil skrivati kak logičen in sprejemljiv odgovor. A vsa spoznanja in informacije bomo preverjali v kritični luči, ki naj pokaže, kaj so pleve in kaj so semena.

Brez mehanizma, ki se imenuje dvom, bi ne bilo napredka človeštva. Brez dvoma bi še vedno mislili, da je Zemlja ravna plošča in da se vse vrti okoli nje. K sreči je bilo nekaj ljudi, ki so si upali misliti s svojo glavo. Uporabljali so možgane za tisto, za kar so namenjeni. A danes je vse manj ljudi, ki so voljni razmišljati s svojo glavo. Nimamo časa za to, saj smo preobremenjeni z informacijami, ki nam ob tem, da so nekoristne, prinašajo vse več slepil in miselnih programov, ki imajo en sam namen: držati nas v nevednosti.

Ali nas v takšnem položaju sploh kaj ločuje od ovac?

Če vam je dovolj “farbanja”, poneumljanja in zavajanja, potem boste v besedilih te sekcije zagotovo našli kaj zase.

Besedila te sekcije izbirate v podizbirah levega stranskega menija.

 

Morda je najugodneje, da si daljša besedila izpišete na papir in v miru preberete (uporabite ikonicov desnem zgornjem vogalu za formatiranje in zatem ponovno za izpis na tiskalnik). Tako boste lahko sicer razdeljena besedila izpisali v enem kosu.

Vsa besedila lahko najpreprosteje pregledate z izborom Shema strani v glavnem vodoravnem meniju.

 

Glejte tudi sekcijo Odštekani pogovori / Alternativne razlage