menu2Na jedilnem listu tega spletišča vam ponujamo raznovrstno duhovno-intelektualno hrano; vsakdo lahko najde kaj uporabnega zase.

Posebno pozornost si zaslužita področji: Prezentacije in Zakladnica.

film.jpgSekcija Prezentacije je bogata zbirka kakovostnih PowerPoint predstavitev. Nekatere kar pokajo od globokih misli, druge so bolj humoristično naravnane, tretje pa vas bodo prav pretresle. Slika in zvok naredita svoje

 ZAKLADNICA ponuja pravo bogastvo multimedijskega gradiva, video prispevkov, spletnih strani in literature, ki je po izboru urednika strani vrskrinjaedno posebne pozornosti.

 

Menijska izbira BESEDILA: tematike

To spletišče je prava zakladnica Besedil, ki pokrivajo vrsto tematskih sklopov. Stran prinaša okrog 500 člankov. Zbrani so v tematskih sklopih. O čem govorijo?

Besedilom, ki razgaljajo težave in zagate naše civilizacije, je namenjena sekcija Civilizacija v zagati. Da bi probleme reševali, jih moramo najprej dobro spoznati.

missing_piece_2V sekciji Na sledi modrosti boste našli osupljive informacije o nastanku Zemlje, Adamu in Evi, delovanju uma in zavesti, religijah, filozofiji, alternativne razlage zgodovine… Ta besedila so izziv vsakemu razmišljujočemu človeku…

ogledalo4.jpgČe vas zanima, kdo resnično ste, kaj je vaša resnična bit in kdo je Stvarnik, ki stoji za pravljično strukturo pojavnega vesolja, potem boste v sekciji Na sledi – sebi našli kaj zase. Prav tu so najboljše poslastice z mize duhovnih spoznanj.

Nova znanost je tematski sklop, ki nadgrajuje sedanjo znanost in vzpostavlja most do metafizike. Prizadevamo si za postavitev temeljev za enoten znanstveni koncept – Enotno znanstveno teorijo.

Po poteh zavesti je sklop besedil ki so namenjena raziskovanju zavesti in človekove identitete. Na žalost znanj, ki nas opredeljujejo kot zavestna, duhovna bitja, v šolskih klopeh ne pridobimo.

metulj.jpgO bolezni in zdravju vemo – žal – odločno premalo. Klasičen pogled na bolezen je marsikdaj v popolnem nasprotju z naravo. Tule boste osupnili ob medicinskih paradoksih in pričeli razmišljati o naravnem zdravljenju.

misicnjak$.jpgStrah je – brez dileme – največja prepreka duhovnemu napredku; o tem fenomenu si lahko veliko preberete v sekciji Premagati strah; ne gre za prazno nakladanje. Obvladovanje strahu pomembno zviša kakovost življenja. Besedila smiselno nadgrajujejo knjigo Planet strahu.

dekletce$.jpgBesedila z vsebino, v kateri ne manjka razmišljanj in modrosti o človeku, boste našli v sekciji Najvažnejši je človek. O moči misli, duhovnosti, Bogu…

questions.jpg Ali so informacije verodostojne ali zavajajoče, lahko presodimo, ko spoznamo še drugo plat zgodbe. Sekcija Saj ni res – pa je! je prava zakladnica podatkov, ki vas bodo osupnili.

zarnica3.jpgPosebno zanimivi so Odštekani pogovori , posebna sekcija s kakimi 90 besedili. Simpatični kratki članki v obliki pogovora mladeniča in starca, na različne zahtevnejše teme… Odprle vam bodo pot do novih spoznanj, ki vam lahko oplemenitijo življenje. Besedila so zbrana po tematikah (v podmeniju).

 

Glavni horizontalni meni

V izbiri Aktualno boste našli besedila in komentarje, ki se povezujejo z aktualnimi dogodki današnjega časa.

 

cjv-naslovnica-1KNJIGE: Med najpomembnejšimi dosežki Zorana Železnikarja je knjiga ČLOVEK JE VEČ. Osupljiva pripoved o raziskovanju sveta in sebe. Knjiga se od podobnih knjig s tega področja razlikuje po osebnem pristopu in podaja svež, celosten in sposobnostim današnjega časa prilagojen pogled na stvarnost.