kinergetix-logo-sMed metodami za kultiviranje telesa in vzpostavljanje notranje harmonije
priporočamo metodo KINERGETIX.

Gre za novo metodo, ki jo je razvil mag.fiziologije in rehabilitacije David Labuschagne iz Avstralije. Temelji na združitvi modrosti iz vzhoda in znanja medicine iz zahoda in je edinstvena medota samopomoči in samozdravljenja.

Labuschagne-sKINERGETIX združuje zahodne znanosti fiziologije, fizioterapije, človeškega gibanja in vadbene vzdržljivosti z vzhodnimi mentalno telesnimi terapijami in borilnimi veščinami. V vrhunsko znanje s področja raziskav bioenergetike-biomedicine vpleta starodavna vedenja šamanskih in folklornih zdravstvenih praks. Pri razvijanju gibanja KINERGETIX so upoštevani in analizirani omenjeni viri z vidika biomehanike, bioenergetike in ergonomije. Oblike gibanja ki so prilagojene modernemu življenjskemu slogu in so združljive z vsakodnevnimi aktivnostmi, rekreativnimi cilji in delovnim okoljem posameznika.

Gibalne vaje se izvajaja pri nizki do srednji jakosti, skladno z dihanjem. Lahko se izvajajo doma ali na delovnem mestu in ne zahtevajo nobenih vadbenih pripomočkov ali druge opreme.

Metoda Kinergetix je v preteklosti pokazala opazne in trajne rezultate pri ljudeh z artritisom, sladkorno boleznijo, srčno-žilnimi obolenji, visokim krvnim tlakom, rakavih obolenjih, bolečinah v vratu/hrbtu, težavah z ravnotežjem, kronično utrujenostjo in izčrpanostjo, pri padcu odpornosti, poškodbah mišic in kosti, osteoporozi ter različnih nevroloških stanjih (depresije, tesnobe). Kar pomeni, da Kinergetix ni osredotočen zgolj na posamezen zdravstveni problem, ampak univerzalno zajema zelo široko paleto različnih bolezenskih stanj v vseh stopnjah. Številne težave sodobnega človeka je s to metodo mogoče ublažiti ali celo odpraviti.

Mojster David Labuschagne trenutno izvaja terapije in vadbe v Sloveniji in Italiji (v Trstu). Vsakdo se lahko z metodo Kinergetix seznani brezplačno – z udeležbo na vadbi v Ljubljani, Postojni, Sežani in Nabrežini (Trst). Vadbe trajajo dve uri.

Pregled vadb:

Torek: Hotel Kras (Postojna) ob 17:00 ter 19:30,
Sreda: Šport. center GIB (Ljubljana) ob 19:00,
Četrtek: KD Igo Gruden (Nabrežina) ob 17:00 ter 19:30,
Sobota: Fil sport (Sežana) ob 9:30.


Več o metodi kinetgetix
(sprva poimenovana “kinaesys”):

KINERGETIX:
www.kinergetix.com
Email: info@kinergetix.com

Utrinki z vadbe:

{gallery}kinergx{/gallery}