(Tomaž:) Hojla, stari. Nedavno sem v časopisju zasledil novico, ki je več kot omembe vredna. Napoveduje zelo pomembne spremembe v finančnem sistemu in dokazuje, da sva imela prav, ko sva napovedovala naslednje korake pri uresničevanju načrta ene svetovne države.

(starec:) Pozdravljen, mladi mož. Za kakšno novico gre?

Dnevnikov komentator Andrej Barstovšek iz New Yorka je objavil članek z naslovom Ameriška vlada bi privila Wall Street . Sporoča nam, da je ameriška vlada nedavno napovedala sprejetje novih pravil igre, s katerim bo zagotovljen bistveno večji nadzor nad finančnimi institucijami in njihovim poslovanjem, kar naj bi v prihodnosti preprečilo ponovitev finančne krize. Pravi, da je predlagani paket ukrepov največji poseg države na finančne trge po krizi v 30. letih prejšnjega stoletja. Ameriški finančni minister Timothy Geithner je izjavil, da bi tako daljnosežen in celovit paket ukrepov, s katerim država krepi svojo nadzorno vlogo nad finančnim sistemom, v nekriznih časih naletel na politični zid. Ukrepe mora potrditi kongres. Geithner predvideva podelitev vseh pooblastil agenciji za Zvezne rezerve ZDA (FED -u, ki igra vlogo ameriške centralni banke). Ta naj bi prevzela nadzor in preprečevanje tveganj v celotnem finančnem sistemu. FED bi nadziral največje finančne ustanove na trgu  – banke in zavarovalnice – in s finančnimi instrumenti “delal red”. Vlada tudi  predlaga, naj država dobi pooblastila za prevzem zavarovalnic in drugih finančnih institucij, ki jim grozi propad, da lahko nadzorovano spelje njihovo prestrukturiranje. Takšen prevzem je namreč zdaj možen le za banke.

Hm. FED-u poveriti nadzor nad celotnim finančnim sistemom je tako, kot bi volku zaupal čuvanje ovac. Treba je vedeti, kakšni so resnični interesi FED in njegove “zasluge”. Tistim, ki poznajo globalni načrt za vzpostavitev ene svetovne države z globalno diktaturo, je bilo ves čas jasno, da ima sedanja finančna kriza, ki je bila brez vsakega dvoma namerno povzročena, zelo pomembno vlogo: vzpostaviti mora pogoje in dovolj zmehčati svetovno javnost, da bo pristala na nov centralistični ukrep, s katerim bo nadzor celotnega svetovnega finančnega sistema izročen v roke eni sami instituciji. Kdor pa nadzoruje vse svetovne finance, ima v rokah vso svetovno politiko. Tako preprosto je to. Če zdaj FED, ki ima za talca celotno ameriško gospodarstvo, dobi v roke pooblastila tudi za javno dirigiranje na finančnem parketu, potem kmalu ne bo več možna nobena “nezaželena” finančna transakcija.

Žal se človeštvo – z Američani na čelu – še zdaj ne zaveda, da smo postali sužnji svetovnega finančnega sistema. Se spomniš, ko sem ti nekoč razlagal, zakaj je moral na dno slavni Titanic ? To je bil domišljen načrt, s katerim so odstranili glavne nasprotnike predloga, da privatna banka FED dobi vlogo ameriške centralne banke, s pravico tiskanja denarja vred. Ko so šli z ladjo na dno največji nasprotniki tega zakona, je bil v ameriškem parlamentu storjen korak zasužnjenja Američanov. FED je v naslednjih desetletjih poskrbel za prikrit rop celotne nacije, skozi svetovno valuto dolar pa tudi celega sveta. S finančnimi in drugimi instrumenti je FED brez težav pripeljal ZDA v gospodarsko krizo v dvajsetih letih. Z blazno emisijo denarja ni težko izzvati inflacije in nato deflacije, vse skupaj pa izkoristiti za prerazporeditev kapitala, lastnine in oblasti. S stalno emisijo denarja so reducirali vrednost dolarja; v obdobju 60 let je izgubil 88% svoje vrednosti. Leta 1920 so povzročili paniko in bančno krizo, kar je povzročilo propad 5400 bank, ki so jih nato pokupili za drobiž. A to jim še ni bilo dovolj. S ponovno blazno emisijo (144%) dolarjev so leta 1929 izzvali še hujšo krizo, ki je uničila 16000 bank. Premoženje bankrotiranih so zlahka prelili v svoje žepe. Tako so na lahek način prevzeli oblast in nadzor na celotnem finančnem trgu. A ne le na finančnem.

Kaj zanimivega je v članku še povedano?

Hm, kaj že? Na primer to, kaj je pripeljalo do sedanje finančne krize. Piše, da je številne finančne institucije, na primer zavarovalniškega giganta AIG, pripeljalo na rob propada poslovanje z zavarovanji kreditnega tveganja. In zakaj so se ti posli tako razmahnili? Zato, ker so bili prav ti posli po zakonu iz leta 2000 izvzeti iz nadzora. Po domače rečeno, na tem področju bankam nihče ni gledal pod prste, zato tudi ni bilo nobene varovalke. Geithner zdaj navaja, da bodo nekateri finančni instrumenti po novem pod strogim nadzorom. To je podobno, kot bi vlada dovolila avtomobile voziti na zanič gorivo, ko bi avtomobilske motorje zaradi tega začel pobirati hudič, pa bi razglasila zakon, po katerem je treba vse avtomobile nadomestiti z modelom “preverjenega” proizvajalca.

Recepti za manipulacijo so poznani. Najprej izzoveš v nebo vpijoč incident ali ustvariš primeren problem, ki je preračunan na človeška čustva (npr. teroristični napadi) ali na denarnico in zatem predlagaš logično rešitev, ki je na prvi pogled videti čisto v redu, za njo pa se skrivajo čisto drugačni naklepi. Po tem receptu smo (kot rezultat druge svetovne vojne) že dobili zametek ene svetovne vlade – OZN, in zametek ene svetovne vojske – NATO (ki se je iz miroljubne sile že prelevila v agresorja),  zdaj pospešeno gradimo eno združeno evropsko državo EU, ki se bo povezala z novo nastajajočo ameriško Severno zvezo, vpeljujemo moderne metode identifikacije (biometrični potni listi in subminiaturni čipi). No, zdaj se uresničuje centraliziran svetovni nadzor vseh financ

Hudo! Ampak zdaj bi bil pa res že čas, da se ljudje začnemo prebujati!