Ali je možno, da bi bila kemoterapija kot metoda medicinskega zdravljenja ena največjih prevar medicine doslej? 

 

Opravljene in (in zamolčane) študije dokazujejo, da je odgovor pritrdilen.

Večina bolnikov v državi (ZDA) umre zaradi kemoterapije….Kemoterapija ne odstrani raka na prsih, raka debelega črevesa ali pljuč. To dejstvo je znano že več kot desetletje. Kljub temu zdravniki še kar naprej uporabljajo kemoterapijo za te vrste tumorjev… Ženske z rakom na prsih umrejo hitreje s kemoterapijo, kot brez nje.”  – Alan Levin, M.D. 

Raziskava, ki jo je izvedel Oddelek za obsevalno onkologijo v Northern Sydney Cancer Centre (Australija), ki je želela ugotoviti, v kakšni meri kemoterapija prispeva k 5-letnemu preživetju 22-tih najpogostejših malignih oboljenj odraslih, je pokazala skrb vzbujajoč rezultat: celotni prispevek kemoterapije je k 5-letnemu preživetju prispeval le 2,1 (v ZDA) oz. 2,3 % (v Avstraliji)! – /Royal North Shore Hospital Clin Oncol 2005 Jun; 17 (4) : 294/. 

Kar seveda ne opravičuje velikih stroškov in toksičnih učinkov na bolnikih ter zdravljenja le-teh. 

Z 2,3 % prispevkom k 5-letnemu preživetju je “prodajanje” kemoterapije še najbolj podobno “prevarantskemu sprenevedanju”.  

Že leta 1990 je znan dr. Ulrich Abel z Univerze v Heidelbergu izvedel zelo obsežno raziskavo učinkovitosti kemoterapije iz podatkov 350 medicinskih centrov in ugotovil, da ni nobenega znanstvenega dokaza, ki bi dokazoval, da lahko kemoterapija, v upoštevanja vrednem merilu, podaljša življenje bolnikov.  

Skupni sklep je, da je v kontekstu 5-letnega preživetja bolnika kemoterapija neučinkovita. (objavljeno v /The Lancet, August 10, 1991/) 

A zakaj se torej kemoterapija še naprej uporablja? Ker se zdravniki zanašajo na njeno “učinkovitost”. Kar kemoterapijo dela (navidezno) “učinkovito” je dejstvo, da je po definiciji FDA kemoterapevtik učinkovit, če se z njim doseže 50 % zmanjšanje tumorja v 28 dnevih. Bolnikom pa “pozabijo” povedati, da ni nobene dokazane povezave med tem začasnim zmanšanjem tumorja in ozdravitvijo oz. podaljšanjem življenja.  

Edini smisel kemoterapije bi bil morda v zmanjšanju tumorja pred možno operacijo. 

Posledica kemoterapije je predvsem dolgotrajna prizadetost imunskega sistema ter organov, predvsem pa srca, jeter, prebavil, možganov… skratka bistvenih elementov za boj proti raku. 

Dokler bo kemoterapija vsem bolnikom z diagnozo raka predstavljena kot edino možno zdravljenje, se zadeve ne bodo spremenile. Vendar ima človek svobodno izbiro in vedno več znanja.

Tisto, česar ne smem povedati, je dejstvo, da so višje doze antioksidantov, vitaminov, mineralov in nekaterih drugih naravnih snovi, kot je reishi goba ali aloja, precej bolj učinkoviti, čeprav niso zdravila.  

V Sloveniji imamo biofotonski skener ki je učinkovito orodje pri diagnosticiranju bolezni. Pravočasno poskrbimo, da zmanjšamo riziko in možnost za rakavo obolenje na minimum! 

Boris 

Vir: http://www.naturalnews.com/023689.html