Sita sem vsega tega pehanja in ubijanja skozi življenje!
Kako naj se izkopljem iz množice strahov, ki me dušijo, in iz skrbi, ki me tarejo?
Dovolj mi je prepirov in neprestanega merjenja moči s partnerjem!
Zakaj ta družba ne deluje, zakaj se nenehno porajajo novi spori, konflikti in vojne?
Kaj povzroča vse večje pritiske, nemir in stres v nas?
samaAli res ne morejo najti zdravila za bolezni, ki jih raziskujejo že desetletja?
Kako naj okrepim svojo samozavest in se postavim zase?
Ali mi bo dano naposled najti formulo, ki prinese mir v moje življenje?
Kje naj iščem partnerja, ki me bo ljubil in osrečil?
Kdo mi lahko pomaga, da najdem pot iz tega tesnobnega labirinta?

Takšne in še mnoge druge ugotovitve in vprašanja so stalnica v našem življenju.  V neuspelih poizkusih, da bi našli odgovore nanje, smo že tako otopeli, da se ne trudimo več. Kapitulirali smo pred njimi in se vdali v usodo. A kdor se poglobi vanje, pride do presenetljivega spoznanja. Razlog za vse to tiči v nas samih.

Zatajili smo življenje, zato se je potuhnilo in nas ne razveseljuje več.

Nima več soka. Radost je občutenje, ki ga komaj še poznamo. Zato ne živimo temveč životarimo.

Ali mora biti tako?

Nikakor. A takšna je naša izbira, ki temelji na ideji, da ne moremo ničesar spremeniti. Sprijaznili smo se s temo.

Kako lahko to spremenim?

Prižgite luč!
Ta luč je novo znanje, ki razsvetli temo.

Novo znanje vam stare stvari pokaže v novi luči. Pokažejo se podrobnosti, ki jih doslej niste videli. …Poglej no, saj je čisto enostavno! Kako da se mi ni prej posvetilo?

Vas navdušujejo učene besede, zapletene tehnike, nedoumljive teorije? Proč z njimi. Prave rešitve so preproste in vsem razumljive.

Ali menite, da bodo lahko drugi namesto vas reševali vaše probleme in prenovili svet? Pozabite! Vse se začne v vas samih. Dokler se ne boste spremenili vi, se ne bo spremenilo ničesar. Sprememba v zunanjem svetu je odraz spremembe v vaši notranjosti.

Kaj je narobe s starim znanjem?

Vodi nas na k napačnim zaključkom in neustreznim ravnanjem. Danes na znamo skoraj ničesar več narediti prav: ne znamo se prehranjevati, skrbeti za svoje telo, ne znamo ravnati z okoljem, pozabili smo, kako ljubiti in ustvariti izpolnjujoč spolni odnos, čudesa narave preprosto prezremo… Niti velike potrebe ne znamo več zdravo opraviti.

In vsega naj bi se učil na novo?

Zakaj pa ne? To je razburljiva pustolovščina, ki osrečuje.
Vložek v pravo znanje je tudi naložba, najboljša od vseh, ki si jih morete izmisliti.

Kako lahko pridem do novega znanja?

Tako, da najprej napravite prostor zanj. Umakniti morate znanje, ki je zastarelo. Zastaralo je zaradi strahov v njih. Strahovi so posledica laži in polresnic. Novo znanje ima v sebi mnogo več svetlobe.

Kakšno je znanje, ki vsebuje več svetlobe?

To je znanje, ki vsebuje več resnice in ljubezni. Popolne resnice ni mogoče popisati, kajti resnica je živa stvar. Približamo se ji tako, da jo pogledamo iz čim več zornih kotov. Znanje, ki vsebuje ljubezen, prinaša zavedanje, da smo eno z vsem. Svet in mi smo eno. Kar vidimo zunaj, je odsev notranjosti.

Ali lahko z novim znanjem odpravim vse svoje težave in bolezni? Mislim – tudi tiste najhujše?

Kajpak. Ko vzpostavite harmonijo z naravo in samim seboj, bolezni izginejo kot rosa v soncu. Neozdravljivih bolezni ni.

Kje naj najdem takšno znanje?

Tu in tam. Malo ga je, ker se je preveč razbohotila laž. Lahko vam pomagamo. Poizkusite tule. 

O nizki ravni duha

Kaj je krivo za klavrno stanje današnje družbe?

Nizka raven duha.

V čem se ta kaže?

V občutku nemoči, v tesnobi, pesimizmu, nezaupanju, neustvarjalnosti, v pomanjkanju sočutja in spoštovanja sočloveka, v tekmovalnosti, v notranji razdvojenosti, pomanjkanju radosti in v strahovih vseh vrst. Kaže se v nezavedanju smisla življenja in posledičnem zatekanju v užitke, spolnost in droge. Izvira iz nerazumevanja življenja in sebe ter nepoznavanja svojih resničnih moči in darov.

Zakaj je prišlo do tega?

To je del evolucije. Da bi lahko popolnoma dojel svoje bistvo, je moral človek najprej pozabiti na svoj izvor in poreklo. Verjel je dvomljivim zgodbam, ki so postopoma razrahljale vezi z njegovimi koreninami. Izkoreninjen je postal smet v vesolju, na milost in nemilost prepuščen okoliščinam.

Kdo si je dvomljive zgodbe izmislil?

V svetu dualnosti vedno obstajajo napredni in manj razviti. Elita, ki poseduje superiorno znanje, vedno izkorišča svojo moč ter poskuša nadvladovati manj inteligentne.

Ali gre za zaroto?

Ali so se mačke zarotile proti mišim? Takšen je naravni zakon. Teorija zarote je izum, s katerim strašijo naivneže, da bi jih odvrnili od iskanja resnice.

Kako lahko pridem do resnice?

Pri resničnih izvorih. Ne iščite je v zgodovinskih učbenikih, znanstvenih razpravah, medicinskih leksikonih, uradnih virih in javnih medijih. Vsi ti so pod vplivom elit, ki nas vodijo. Iskati je treba pri neodvisnih, znanstveno nepriznanih virih. Ti odkrivajo drugo plat zgodbe, ki je najpogosteje šokantna. Splet je poln »alternativnih« informacij.

Katere informacije so najpomembnejše?

Tiste, ki nam pomagajo razumeti nas same. Zdaj delujemo kot miselni stroji, ki niti ne vedo, od kod črpajo svoje programe. Treba je spoznati tega, ki živi, opazuje, poraja čustva in misli, tistega, ki se istoveti s posameznimi predstavami. Treba je spoznati, kaj je tisto, kar udejanja življenje – zavest. Ta spoznanja odpirajo novo razsežnost, nekateri jo imenujejo razsežnost duha, ki stoji tudi v ozadju materialne stvarnosti. Z odkritjem te razsežnosti in spoznanjem, da je ločenost med vami in Izvorom le navidezna, se v vas zbudi zavedanje, da ste mnogo več, kot si zdaj predstavljate. Pričnete se zavedati moči in darov, o katerih doslej ni bilo zaželeno govoriti.

Zakaj o tem ne učijo v šolah?

Ker pametni ljudje niso vodljivi, to pa je elitam nesprejemljivo. Pravo znanje nas spremeni v razsvetljena bitja, ki ne podlegajo več strahovom in znajo izkoristiti svoje prirojene darove in moči. S takšnim znanjem se življenje odpre čarobnosti, ustvarjalnosti in lepoti.

Ali lahko novo znanje prinese rešitev vseh težav – osebnih, partnerskih, družinskih, družbenih in civilizacijskih problemov?

Seveda. To znanje nas poveže s kozmično modrostjo, ki ima rešitve za vse probleme. Problem in rešitev se vedno pojavita v paru. Ko se znebimo prepričanja, da nam ni dano vsega vedeti, rešitve pridejo same od sebe.

In vse to naj bi verjel?

Nikakor. Dokler o tem ne pridobite lastnega izkustva, vzemite z rezervo. Ko pridobite lastno spoznanje, ga ustoličite in se ravnajte po njem. Ne verjemite ničesar zgolj zato, ker je prišlo iz ust avtoritete. Najvišja avtoriteta je v vas samih. Vaš notranji čut je nezmotljiv, če mu znate prisluhniti brez vnaprejšnje pogojenosti.