ljubimca 2

Seks je dejavnost, s katero poskušamo razbiti monotonost, tegobe in pritiske življenja in se predati užitkom telesa. Kaj porečete k temu, da je bila spolnost dana človeku za neprimerno višje cilje? Nekoč v davnini je bila človeška spolnost povsem drugačna, a sčasoma se je vse izpridilo; s seksom vred. Pozabilo se je celo, kaj je njegovo resnično poslanstvo.

Šokiran ob tem spoznanju sem se Zoran Železnikar lotil pisanja knjige Spregledano poslanstvo spolnosti, v kateri razkrivam doslej zamolčane skrivnosti, s katerim lahko spolnosti damo mesto, ki ji gre.

Ali ste se kdaj vprašali: ali seks zadovolji tudi mojo dušo? Na žalost smo seznanjeni le z eno platjo seksa – telesno. Druga, duhovno-duševna nam je ostala skrita. Ko se podajamo v spolni odnos zgolj z željo po telesnih užitkih, duša trpi, opeharjena za tisto, kar ji pripada. Z ničemer ne moremo bolj oplemenititi svojega življenja kot s tem, da se naučimo svoje spolno življenje voditi tako, da vključimo vanj tudi srčno plat. Takšna spolnost, v katero vstopamo s telesom in dušo, krepi zdravje, vitalnost, ustvarjalnost, dolgoživost in budi duhovno moč. V svoji knjigi jo imenujem “napredna spolnost”.

Šole ali delavnice napredne spolnosti boste zaman iskali med duhovno ponudbo doma ali po svetu. Njen avtor se zavedam, da se spuščam na zahtevno področje, kjer je potrebno orati ledino. Raziskovalni duh mi pravi, da je po nekaj letih raziskovanj in teoretiziranj, ki jih je navdihnil gnostični učitelj Samael Aun Weor, prišel čas, da se skupaj premaknemo naprej – od teorije k praksi. Spodbudni odzivi bralcev knjige mi dajejo pogum, da se lotim praktičnega dela z vso resnostjo in odgovornostjo. Pri tem me podpira misel, ki zagotovo drži: kakovostnega življenja si ni mogoče predstavljati, dokler nimamo orodja, ki omogoča učinkovito psiho-fizično rast. Takšno orodje je bilo dano človeku – to je človeška spolnost.

Lotil sem se naloge, ki je zelo zahtevna, a tudi zelo pomembna. Odpirati srca ljudi, jih poučevati o moči ljubezni in o tem, kako ta v spolnem aktu doseže svoje najmočnejše učinke, je plemenito delo.

Tisočletja prakticiranja seksa so napravila svoje. Treba je napraviti miselni premik v sebi, da se premaknemo na raven, ki je potrebna za napredno spolnost. Delavnica Mala šola napredne spolnosti ponuja prve korake, ki olajšajo napredovanje k zastavljenemu cilju. Cilja ne dosežemo čez noč, a vsak korak na tej poti je korak k večji kakovosti življenja.

Dobro varovana skrivnost, ena najpomembnejših modrosti v starodavnih izročilih je, da je sveta spolnost vhod v raj. Kako naj to skrivnost sodobni moški in ženska razumeta? Kakšen je resnični potencial spolnosti in kako ga uporabiti?

Napredna spolnost je praznik življenja, način za doživljanje sebe kot celostno bitje.

O voditelju delavnice

zoran 6mZoran Železnikar, po izobrazbi magister elektrotehnike, je tudi publicist, pisatelj, predavatelj in vnet raziskovalec fizike in metafizike.
Začel je kot prevajalec (John Gray: Moški so drugačni, ženske tudi), nato pa je s knjigo Planet strahu (1999) stopil na avtorsko pot.  Po knjigah Človek je več  in Slovenska pot v prihodnost se je lotil raziskovanja človekove vitalnosti. S knjigo Pot do živahne moškosti je pokazal, kako pomembno je gospodarno ravnanje s spolno energijo, nato pa je v knjigi Spregledano poslanstvo spolnosti tematiko spolnosti poglobljeno obdelal na izviren način.

Praktično deluje tudi kot terapevt, predavatelj in voditelj številnih delavnic, s katerimi je v letih 2012 in 2013 navduševal udeležence, dokler ga tematika spolnosti ni pritegnila k pisanju zadnje knjige. Z nastopi v medijih (TV, radio) je s provokativnimi temami nekajkrat tudi razburkal javnost.
Na spletni strani www.prisluhni.si, ki velja za eno najbolj bogatih in kakovostnih strani s področja duhovnosti in osebnostne rasti, je nanizal blizu 600 člankov z različnih področij. Redno objavlja tudi v revijah in publikacijah.

 

O izvedbi delavnice

Štiriurna delavnica Mala šola napredne spolnosti periodično poteka ob sobotah od 9:00 do 13:00 ure v Ljubljani. Izvajamo jo v manjših skupinah, do 10 udeležencev.
V prvem delu (2 uri) je poudarek na teoretičnem, v drugem (2 uri) pa na praktičnem delu – z obravnavo konkretnih vprašanj, vidikov in elementov napredne spolnosti.

Prijave sprejemamo na e-naslov zoran.zeleznikar@gmail.com
ali na telefon 040 424 532. 

Že tretja ponovitev delavnice bo v soboto, 19. decembra 2015

Lokacija: Ljubljana, Sp. Šiška, Alešovčeva ul. 6., pritličje (glej zemljevid).
Gre za slepo ulico v križišču Celovške in Drenikove ceste; dostopna je preko Smrekarjeve in Kettejeve ali Verovškove in Černetove ulice.

Prispevek za delavnico 39€ je namenjen podpori organizatorja, Društva Prisluhni si. Za študente in dijake: 29€
Poskrbeli bomo za okrepčila in napitke, vi pa poskrbite za udobna oblačila in dobro voljo.

Ugodno je predhodno prebrati knjigo Spregledano poslanstvo spolnosti. Ob prijavi jo lahko naročite po polovični ceni.

 

Elektronska prijava 
{rsform 14}
 

 

V razmislek

Ali se vam zdi, da v občutkih in vtisih, ki jih doživljate v najbolj intimnih trenutkih partnerskega odnosa, dosegate vso globino in doživljate resnično izpolnitev? Ste kdaj pomislili, da spolnost morda ponuja še veliko več?

Odločitev o udeležbi na delavnici vam lahko olajšajo naslednja vprašanja:

On:
1.    Ali sem svoji partnerki pripravljen ponuditi le svoje spolne organe ali pa sem ji pripravljen odpreti tudi in predvsem dušo?
2.    Sem jo pripravljen sprejeti v svoje srce kot boginjo, s katero bom doživel celovitost življenja in izkusil njegovo polno slast?
3.    Ali se zavedam, da boginja lahko ljubi samo moškega, ki živi svoje moško poslanstvo?

Ona:
1.    Ali v njem lahko prepoznam dušo, ki je prava zame?
2.    Sem pripravljena predati se njegovi duši in mu pomagati preseči njegov ego, ki se razkriva v neprijetnih lastnostih?
3.    Ali si želim z moškim, ki živi svoje poslanstvo, tudi jaz prepoznati in udejaniti vse svoje ženske potenciale?

Vabljeni na skupno druženje, kjer se bomo poglobili v skrivnosti napredne spolnosti in poiskali ustrezna pota do nje. Delovali bomo v ozračju zaupanja, iskrenosti in sproščenosti, z zajamčeno diskretnostjo.

Delavnica ni namenjana tistim, ki iščejo instant odgovore zunaj sebe. Ne zanima nas še tako visoko cenjeno znanje, ki za vas nima uporabne vrednosti. Želimo vas pripeljati do vaših izkustev v spolnosti, ki vas približujejo pristnemu doživetju vaše celovitosti in božanskosti.

Bodite pripravljeni na nepričakovano!

* Termin »napredna spolnost« uporablja Zoran Železnikar v svoji knjigi Spregledano poslanstvo spolnosti, da bi običajen seks ali spolnost ločil od tiste, ki jo prakticirajo prebujena, ozkih pogledov osvobojena človeška bitja.

Prisrčno vabljeni!