Denar in izkustvo obilja

Duše delavcev luči, idealističnih ljudi z duhovno namero, bi najraje denar zanikale, saj so prepričane, da pomeni denar moč in velja kot vir nemoralnosti (nizke energije). Toda takšen pristop je eden od dejavnikov, ki pritok materialnih dobrin – po nepotrebnem – zaustavljajo. Denar je »nedolžen«, je tekoča energija, ki predstavlja čisti potencial.

Delavci luči, ki ste duhovni entuziasti, se zelo površno dotikate denarja in drugih dobrin. Prevzeti morate drugačen odnos do 1st_place.jpgdenarja, kajti vaša prepričanja izvirajo iz davnih inkarnacij. Bile so dobe, ko ste živeli osamljeni in izolirani od družbe, kot nune in redovniki. Edina želja vam je bila duhovna svoboda in posledica je striktnost, ki vas danes utesnjuje.

Denar vam prinaša priložnosti; ne pridobivajte ga na račun drugih. Z denarjem lahko ustvarite stvari, ki so v dobro drugim ljudem. Ko z veseljem sprejemate denar, si širite izobilje zase in za druge. To dopolni uravnoteženost med dajanjem in sprejemanjem. Taka je pot srca, zato se ne bojte sprejemati denarja. Stara prepričanja vam preprečujejo uživati v sprejemanju denarja. Tekoče sprejemanje denarja si zagotovite le tako, da omogočite to sprejemanje. V življenju sami zavrete dotoke denarja in se ne zavedate, da se nezavedno upirate bogastvu.

Preiščite svoja stališča in čustva o denarju!

V življenju morate uživati v lepih stvareh, ki vzbujajo prijetna čustva in vam izpolnjujejo srce z inspiracijami. Ljubite zemljo in materialno realnost! Mati Zemlja vam bo prisluhnila, ker vam želi izpolniti vse vaše potrebe. Tako lahko rastete kot duhovno bitje in uživate življenje kot človek. Zavedajte se, da vam izobilje omogoča zgraditi pestrejši svet in dopolnite svoje sanje v realnosti kot človek.

Zdaj ni čas za to, da bi izolirani od družbe meditirali na gori. Čas je, da sodelujete in omogočite svoji energiji prost pretok v svet in popolnoma sprejmete vse, kar se vam vrača v življenje (plačilo za delo, denar…). Ne bojte se sprejeti izobilja! Ko uspete v delu in v življenje spontano prihaja vse, kar potrebujete, je to znak da ste omogočili pretok srčne energije. Življenje, ki je dovolj pretočno, omogoči, da ste pogosto zadovoljni in hvaležni za vse, kar imate. Čutite se izpolnjene na materialni, čustveni, mentalni in duhovni ravni.

Izobilje pomeni, da uživate v vsem, kar imate sedaj. Količina materialnega izobilja ni povezana z »bogastvom«, temveč z izkušanjem bogastva v vsem, kar vas obdaja. V sebi se morate odločiti, kakšno materialno izobilje vam ustreza. Nekateri bi radi živeli v koči, kjer lahko uživajo v naravi, drugi pa v luksuzni vili v mestnem hrupu.

Izkušnja obilja daje občutek, da živite polno življenje. To se kaže v čustvih radosti in zadovoljstva, ki jih izkušate v vsakodnevno. Če želite preveč, hrepenite po materialnem bogastvu, ki ga v resnici ne potrebujete in v resnici niste sposobni uživati v njem. Preveč lastnine komplicira življenje in dejansko jemlje radost. Radost cveti v preprostem in dobrem življenju.

Ko želite več, kot potrebujete, je to za »varno prihodnost«, vendar tako ne izkušate izobilja v sedanjosti. Četudi ste materialno bogati, izkušate pomanjkanje.

Resnično uživati v počutju blaginje pomeni opustiti strahove in uživati v tem, kar imate. Ko uživate v tem, kar imate, pritegnete več izobilja v svoje življenje ter na ta način ohranjate njegovo primerno raven.

Če mislite, da potrebujete večjo materialno varnost, vas vodi strah. To, kar potrebujete, je blagostanje, ki izhaja iz večjega zaupanja.

Kadar ste zadovoljni z ne-obiljem, je v ozadju strah. V tem primeru se bojite odpreti svetu, se izraziti ter sprejeti, kar si zaslužite. Bojite se polno živeti življenje. Lahko menite, da niste vredni ali celo zmožni živeti v obilju ali da vam je prepovedano biti to, kar ste lahko.

Čas je, da začutite svojo lepoto in naravno nedolžnost. Izrazite samega sebe in se ljubite takšni, kakršni ste. Tu ste zato, da izkušate izobilje in ni razloga, da bi bili zadovoljni z manj. Ne drži, da boste bolj “duhovni” in plemeniti, če boste živeli v revščini in pomanjkanju. To je utvara. S tem boste vse globlje bredli le v trpkost in sovražnost.

Ne poizkušajte duhovno opravičiti pomanjkanja! Vredni ste, da uživate življenje v polnosti in omogočite svoji kreativni energiji, da se razliva v svet. Sprejmite zadovoljstvo in materialno izobilje!

 


 

Ovire na poti zdravilca

Prispeli ste v čas, ko dopolnjujete ciklus zemeljskih inkarnacij. Na svoji poti izkušate kar veliko težav. V tem času ste vzpostavili močno povezavo s svojim višjim jazom, ki je vaš pravi Jaz in ni vezan na čas in prostor. Še vedno imate težave s povezovanjem s svojim višjim jazom, ker ste pozabili, da ste vir svetlobe.

Kaj je zdravljenje?

Zdravljenje se zgodi, ko se je oseba zmožna povezati s svojo svetlobo, s svojim višjim jazom, ki vpliva na zdravje vseh lastnih ravni; čustveno, fizično in mentalno telo. Človek, ki išče pomoč pri zdravilcu ali učitelju, išče energijski prostor, kjer se lahko ponovno poveže s svojo notranjo svetlobo, z delom sebe, ki ve in razume. Zdravilec ali učitelj lahko predlaga tak kraj (prostor), ker je sam povezan z notranjo svetlobo. Zdravilec ima energijske vibracije rešitve pacientovega problema in vi, zdravilci ali učitelji, predlagate rešitve, ki so v vašem polju (čustva!).

To je bistvo zdravljenja, nič več ali manj. Ta proces se lahko izvede brez besed ali dejanj. Energija, ki jo imate kot zdravilci ali učitelji, omogoči zdravljenje. Vaša razsvetljena energija je tista, ki omogoči pacientu, da se spomni in poveže s svojo intuicijo in notranjo svetlobo. Spomini na notranjo svetlobo omogočijo zdravljenje. Vsako zdravljenje je dejansko samozdravljenje. Za tako zdravljenje in učenje ne obstaja nikakršna zunanja povezava s prakso ali učenjem iz knjig.

Zdravilna moč se ne da pridobiti z nečim izven človeka. Govorim o vibraciji rešitve, ki obstaja v vašem energetskem polju kot rezultat notranje rasti in čistosti vašega zavedanja.

Pogosto se kot zdravilci ali učitelji vpletete v proces notranje rasti, gre za del vaše energije, ki je postala tako jasna in čista, da zdravilno vpliva na druge. Pomembno je, da razumete, da za doseganje zdravilnega vpliva ni potrebno delo ali celo napor. Pacient je tisti, ki izbira in odloča, če bo absorbiral predlagano energijo ali ne. Vi samo predlagate, izbira pa je njegova.

Ne zdravite iz znanja ali prakse, temveč z vašim bistvom, skozi to, kar ste postali skozi lastno notranjo pot, ki ste jo prehodili.

Drugim resnično lahko pomagate, posebno na področjih, ki ste jih sami izkusili na globokih čustvenih ravneh. Vaša notranja svetloba na teh področjih je kot plamenica ljudem, ki imajo še vedno identične probleme in ta luč jih vabi v rešitev. Na področjih, kjer ste sami pozdravili svoje globoke rane in prizadetosti, ste postali Mojstri. Postali ste osebe, katerih modrost temelji na:

1. notranjem znanju,
2. resnični lastni izkušnji,
3. samozdravljenju,
4. prevzemanju odgovornosti za notranje rane, ki jih ovijete s svetlobo zavedanja.

Ko zdravite, poslušate, pomagate ali svetujete ali »berete« ljudi, tudi oni vas »berejo«. Človek intuitivno čuti, če so besede in vaša dejanja usklajeni z energijo, ki jo izžarevate. To čutite v sebi brez besed ali dejanj.

Vsakdo, ki prihaja po pomoč, je odprt za vašo energijo na način, ki omogoča, da se ga čisti in jasni deli vašega bitja dotaknejo. Sposobnosti ne izhajajo iz knjig ali veščin, ki ste se jih učili – preprosto: so rezultat osebne alkimije, osebne transformacije zavesti, ki ima vašo posebnost.

Da bi postali boljši zdravilci in učitelji, se delavci luči naprej učite – v knjigah ali praksi, sistemih.

Resnično zdravljenje je zelo preprosto. Pride čas, ko učenec doseže svoje mojstrstvo in zaupa svojemu notranjemu mesiji ter to energijo dopolni (izrazi) v dnevnem življenju. Za resnično združitev z notranjim mesijo, ki uči in zdravi, morate opustiti številne ovire.

 


 

Razum je ovira

Opustite zavedanje, ki ločuje ljudi. Ločevanj je cela vrsta: na dobro in slabo, ločevanje na svetlobo in temo, ločevanje na zdravo ali bolno, ločevanje na moškega ali žensko, ločevanje na prijatelje ali sovražnika. Taka zavest deluje po pravilih ali principih. Niti pomisliti ne smete na pristop, ki razmišlja ali ne čuti intuitivno. Energija mesije je izven dualizma, je v enosti in um ne prepozna skrivnosti enosti. Um hoče ločevati bitje na dele, da jih lahko definira. Ljubše so mu teorije kot pa čista izkušnja. Ta možnost je včasih učinkovita v praktičnih primerih, nikakor pa ne pomaga pri zdravljenju in učenju. To pomeni, da zdravljenje prihaja iz srca in ne iz uma. Ko pacienta obravnavate s teoretične plati, poiskušate razvrstiti simptome v okvirčke in kategorije ter iščete teorije, ki bodo razložile probleme in njihove rešitve. Tako vas učijo, ko študirate psihologijo, socialno delo ali druge profesionalne svetovalne dejavnosti.

Kadar delate z osebo, poizkusite opustiti vse misli in zaključke ter vsa predvidevanja o njenih problemih; preprosto poslušajte s srcem. Poizkusite čutiti s srcem in intuicijo, kaj ta oseba čuti v svojem notranjem svetu. Pogoste imate zelo čudne ideje o tem, kaj ta oseba mora ali ne mora narediti za rešitev problema (um).

V bistvu vaše ideje vedno ne odgovarjajo rešitvam človeških problemov in težav ali pa niste uglašeni z njegovo energijo. Mogoče celo nimate pojma, kaj in kako čuti. Vaša pomoč je učinkovita le, kadar je uglašena z energetsko realnostjo človeka, ki mu pomagate. Morda potrebuje popolnoma drugačen pristop, kot pa vi mislite z racionalnim umom.

Vabim vas, da čutite to osebo v svoji notranji tišini in z intuicijo. Omogočite si dvig nad dualizem in se izpolnite s sočutjem notranjega mesije. Vabim vas, da, izpolnjeni z inspiracijo bivanja predlagate možno zdravljenje ali učenje. Rešitev je pogosto zelo preprosta, niti znanje ni potrebno, pač pa modrost in sočutje ter globoko razumevanje. Ni vam treba podati rešitve, vaše delovanje pa mora biti odraz ljubezni.

Kadar so starši intuitivno uglašeni z otrokom, bodo ugotovili, da otrok potrebuje zaupanje in spodbudo. (Pustite mi, da sem, kar sem; pustite mi, da padem in delam napake in zaupajte mi!) Na takšen način spodbujate otroka, da se zanaša na svojo intuicijo, kar mu pomaga sprejemati sprejemljive (zadovoljive) odločitve, ki bodo razumljive celo vašemu stališču.

Če želite prepričati otroka, ker vi veste več in boljše od njega, vam otrok ne bo zaupal in bo vzpodbudilo še večji upor – reakcijo. Otrok se naravno zaveda čustev, ki so v vaših besedah. Čuti vaše skrite strahove in razsodbe (sodbe). Pogosto se bo zanesel na čustva in ne na vaše besede. Kadar se upre, izgleda, da v tem ni logike; starši se preveč zanašajo na svojo logiko. Ne prepoznavajo osnovnih čustev otroka in se z njim ne poizkušajo iskreno in odprto povezati. Da bi se uspeli povezati z njimi, bi morali opustiti svoja prejšnja mnenja in se odpreti v čustveno realnost otroka.

Ko starši lahko prisluhnejo otrokovim skrbem in strahovom, lahko zgradijo komunikacijo z njim. Vsakdo ve, da je težko z zaupanjem in odprto pomagati otrokom. Ključ je v tem, da opustite vaše ideje o tem, kaj bi bilo dobro oziroma potrebno, opustite vaše želje in hotenja ter omogočite biti drugemu, kar je. Resnično zdravljenje je ovito v odprtost in razumevanje. Pogosto že vaše popolno sprejemanje pomaga drugemu, ko ne poizkušate z umom nekaj spremeniti, temveč se z njim resnično povežete. Takrat umu odprete vrata v sočutje.


Pasti na zdravilčevi poti

Srčni center ustvarja most med zemljo in nebom, med energetskimi centri (nižjimi in višjimi). Srce omogoča dvigniti se nad dualizem in podati ljubečo in sočutno roko sočloveku. V srcu se je možno uglasiti z energijo drugega človeka in ga čutiti. Srce je center sprejemanja in ima važen pomen v vsakem učenju ali zdravljenju.

Vsakdo lahko intuitivno čuti razpoloženje drugih ljudi, kar vam lahko pripomore pri delu z njimi. Vaša občutljivost za druge je lahko tako močna, da vam povzroča težave, ko določate med svojimi in bolnikovimi čustvi. Mogoče iz želje, da pomagate, ker veste, kako se človek počuti, začnete nositi breme, ki ni vaše, ker se vajini energiji pomešata. Če se to zgodi, pomeni, da stvari niso uravnotežene.

Ne identificirajte se s problemi! Ko preveč dajete, prekoračite meje. Ko se identificirate z njegovim trpljenjem in vlagate preveč napora, da bi pomagali, se bo ta energija vrnila kot bumerang in ne bo doprinesla k rešitvi njegovih problemov. Pacient ne more sprejeti ali kombinirati te energije, lahko ga prestraši, ali pa celo ne bo prepoznal pomoči. Vi se boste počutili jezne, utrujene in frustrirane. Po znakih, ki jih pošiljajo čustva, lahko veste, da dajete preveč, vsakič ko se čutite prazne, frustrirane ali težke.

Ko uravnoteženo in osredotočeno predlagate zdravljenje ali učenje, se čutite svobodni, vitalni in z obilico inspiracije. Zelo hitro povrnete vašo energijo in ni povezanosti z energetskim poljem pacienta.

Kadar vas pacient (v mislih) zaposluje še po srečanju, boste vsrkali preveč njegove čustvene energije. Želite mu dati vašo energijo, da bi rešil svoj problem, vendar to ustvari čustveno odvisnost za oba. Pacient se bo začel zanašati na vas, češ da je njegovo dobro počutje odvisno od vas (simbioza). Taka prepletena energija ne pomaga pacientu, vas pa prazni.

Potreba “dajati več” (preveč) prihaja iz notranje bolečine, ki se je popolnoma ne zavedate. V vašem srcu sta bolečina in žalost in povzročata željo po drugačnem, kot da pogrešate ljubečo realnost na zemlji, v sedanji inkarnaciji. Prišli ste na pomoč in prinašate radost, mir in spoštovanje ter enost. Vaše čustveno telo pa je polno brazgotin, ko ste mnogo inkarnacij poizkušali širiti dušno svetlobo ter se srečevali z zavračanji in odpori.

Ego ima pomemben namen; omogoča vam osredotočiti unikatno dušno energijo v materialno realnost. Ne odrecite se svoji individualnosti za dobro družbe. Na svet ste prišli, da omogočite luči svoje duše sijati skozi vaš ego. Vaša namera, da vsilite spremembe situacijam, ki še niso pripravljene spremeniti se, ali pa, da skušate kar najhitreje prebuditi ljudi, temelji v vaši nepotrpežljivosti. Sami ste lahko zelo navdušeni, vendar bo prišlo razočaranje, zatem utrujenost in jeza, ker vam je pošla energija. Pretirano razdajanje pomeni nesprejemanje realnosti, kakršna je.

Da bi dopolnili svoj namen kot učitelji in zdravilci, morate opustiti svoje namere, da bi spreminjali druge. Resnična duhovna sprememba se zgodi, ko sprejemate realnost in ljudi takšne, kot so. Da bi postali dobri učitelji, morate sprejeti svojo bolečino in jo ozdraviti ter sprejeti svoje strahove. Tako se bo razvila potreba po tihem notranjem miru ter sprejemanju. Samo, ko si priznamo, da izhaja naša potreba po pomoči drugim, iz naše bolečine, jo sprejmemo in na ta način ozdravimo.