(Besedilo temelji na tekstih Shai Tubeli-ja in Rachel Meron)

Človek ne poseduje le fizičnega telesa temveč tudi kopico subtilnih, nematerialnih teles, ki gnezdijo drug v drugem, napolnjujejo isto prostornino kot fizično telo ter se širijo še navzven v okolico. Ta subtilna telesa imenujemo tudi aurična polja. Aurična zato, ker imajo obliko človeške aure. Omejili se bomo na pet pomembnejših, čeprav obstajajo tudi druga. Z duhovnim napredkom duše pridobivamo dostop do vse večjega števila teh polj. Posamezna polja širijo našo zaznavo v druga izkustva in druge dimenzije. Vsa polja, skupaj s fizičnim telesom, so celota. Zaobjeti moramo prav vsa. Prosvetljen, duhovno razvit človek ima dostop do vseh svojih polj.

Aurična polja človeka so:

chopra231.jpg1. ELEKTROMAGNETNO polje : 5 do 12 cm okrog telesa;

2. ZAVESTNO polje: 30 cm okrog telesa;

3. MENTALNO-DUHOVNO polje: približno 30 do 50 cm od telesa;

4. polje KOZMIČNE DUŠE: približno 50 do 70 cm od telesa;

5. polje KOZMIČNE ZAVESTI: okrog 1 meter od telesa.

Človek ima v primerjavi z rastlinami in živalmi mnogo bolj kompleksno aurično strukturo (s petimi oz. še več polji); rastline imajo le elektromagnetno polje, živali pa tudi zavestno polje. Petero auričnih, eteričnih polj človeka se zliva z eteričnimi polji vesolja. Vsako polje prinaša drugačen pogled, drugačno znanje, perspektivo, drugo modrost. Ko bomo razumeli pomen in zakonitosti auričnih polj, bomo napravili velik korak v procesu lastne osvoboditve.

Z razvijanjem svoje duhovne narave pridemo do spoznanja, da je človek kompliciran sistem auričnih polj in fizičnega telesa, ki je najbolj »gosto« polje. Človek ob prehajanju skozi polja preide vse identifikacije: s telesom, umom, dušo... To spoznanje nam odpre svet neskončnih možnosti, o katerih se nam doslej ni niti sanjalo. Polje misli in dejanj se nesluteno razširita. Pride do spremembe samokoncepta. Odpre se vpogled v nesnovne dimenzije, ki so dostopne človeku, ko se odreče identifikacijam.

Človek je multidimenzionalno bitje, ki so mu odprti vsi svetovi, vendar se na sedanji stopnji razvoja večina ne zaveda tega dejstva. Šele takrat, ko bo naša znanost potrdila in preučila aurična polja, se bo odprlo pravo razumevanje mehanizmov človekovega delovanja, ki se seveda ne omejuje le na delovanje v fizični stvarnosti.

Posamezna polja lahko dosežemo, ko se osvobodimo določenih miselnih konceptov; takrat prestopimo iz nižjega polja v višje polje. Ni koncepta, ki ne omejuje. Duhovno razsvetljen človek ima zagotovljen prost pretok med vsemi polji in komunicira z vzporednimi polji Univerzuma.

Aurična polja so tista, ki oblikujejo telo. Spremembe v zavesti (notranjosti) se odražajo na telesu (zunanjosti). Tudi zdravje ali bolezni so močno povezane s polji. Naravna medicina bi morala delovati preko polj - medicina bi sistem zdravljenja telesa morala graditi na znanju o poljih. Medicinski posegi in zdravila s stranskimi učinki ne bodo več potrebni. Bolje je delovati na aurična polja kot na fizično telo. Ko so polja uravnotežena, je tudi fizično telo v ravnotežju, ker je telo kot najgostejše polje odsev harmonije na višjih nivojih (poljih) . Telo ne zboli, ker je »ujelo« virus, pač pa se virus naseli v telesu, ker ga je pritegnilo telo, katerega polja niso bila uravnotežena.

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

BESEDILA

Timber by EMSIEN-3 LTD

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Podrobno o piškotkih