(Povzetek besedil Shai Tubeli-ja in Rachel Meron, dopolnjen z razmišljanji avtorja besedila)

Tu se bomo pogovarjali o tem, kako doseči transformacijo naše zavesti in uma, ki je odgovoren za tavanje človeštva v začaranem krogu. Namen tega sestavka, ki bi ga lahko poimenovali "transformacijski razgovori", je omogočiti umu kakovosten preskok. Takšen, novi um, ni ujet v spone preteklosti in reagira na neimpulziven in z zgodovino neobremenjen način. Odpre se kozmični modrosti in življenju, kar ga dobesedno prestavi v drugo dimenzijo.

V besedilu Nova psihološka percepcija smo pokazali, da so vprašanja tipa "kako" lahko uničujoča, ker omejujejo kreativnost in svobodo človeka. Smo sužnji misli, podvrženi ponavljanju starih vzorcev. Misli upravljajo z nami. Tega problema se žal v splošnem le malokdo zaveda. Vse dojemamo skozi misel. Bistvo napredka niso nove miselne oblike v umu, temveč opuščanje vseh misli, tako da se lahko odpremo čistejšemu dojemanju in novim sporočilom, ki mozgani_v_roki.jpgprihajajo v naš um.

Sedanji um je omejen zaradi ponavljajoče se obravnave omejenega izbora možnosti. Ko se obrača v pretekle izkušnje, se nenehno sooča s preteklostjo. Miselni proces zdaj ustvarja prihodnost po meri preteklosti. Zna ustvarjati le kopije preteklosti! Takšen um je za zastal v razvoju, izgubil je kreativnost.

Stara miselnost je predstavljala nekakšno »varovalo« za um. Ta varovala, ki so kot "zaščitni filtri" za um, se kažejo v različnih oblikah: psihološki, mentalni, celo duhovni filtri. Teh filtrov se je potrebno znebiti, saj so postali cokla razvoju. Znebimo se jih tako, da aktiviramo dvom. V vse stvari, ki prihajajo v um (zgodovina, znanost, duhovnost...) moramo podvomiti, jih izpostaviti kritični presoji in po potrebi umakniti iz uma! V nasprotnem ni prostora za nove ideje!

Vzemimo primer ustaljenega odzivanja: postavijo nam vprašanje. To vprašanje pospremimo z umskim procesom, ki informacijo »kultivira«; dojamemo jo na svoj "lasten način razumevanja", ko sežemo po podobne informacije v spomin in tako se stara snov ponovno reciklira. Med vprašanjem in spominom se rodi nov vzorec, ki pa vsebuje veliko sestavin iz spomina. V tem procesu je ločujoč dualizem.

Dober primer je vprašanje: kaj je ljubezen? Naše izkušnje iz preteklosti nam ponudijo odgovor; toda v trenutku, ko se zavemo, da smo dobili odgovor iz spomina, se bomo vprašali: Je ljubezen nekaj živega, spreminjajočega se, ali je nekaj statičnega, kar lahko opišejo spomini? Se lahko zadovoljimo z "instant odgovorom"?

Novi um deluje drugače. Proces kultiviranja in odgovor sta eno. To pomeni, da um ne deluje po ustaljenem vzorcu - logično, z analiziranjem starih informacij, temveč novo poslušanje v sebi dobi vso pozornost. Tako se ustvari umski vakuum, ki pritegne novo informacijo iz naše notranjosti (v resnici pa preko auričnega polja iz vesolja). Takrat nastane neskončno možnosti za reakcijo in izbrana možnost se zgodi na mističen način, ki ga ne moremo opisati.

V čem je napredek? Stari um je mislil, zdaj um posluša - najprej pozorno posluša vprašanje, nato prisluškuje v sebi. Gre za holističen (celosten) pristop, kjer so reakcije drugačne. Popolno, v prihodnost usmerjeno poslušanje je stanje, kjer se um ne vrača v preteklost po odgovor. Um tudi ne premišljuje - ker s tem ne ustvarja nove kvalitete, temveč ponavlja staro. Vsrkanje, oplemenitenje in zaključek je eno gibanje v možganih. Tako se učimo kreirati, ne le opazovati misli. To je zadnji namen učenja. Tako reagirajo otroci, ki ne zajemajo odgovorov iz spomina, ki ga še nimajo. Samo »nedolžen« um je pogoj za resnično polno, holistično transformacijo.

Ko zares poslušamo, čas izgine in transformacijski proces nastopi takoj (ker um ne gre v spomin po znanje). Tako znanje ni spomin, temveč nekaj resničnega. Tako postanemo kot tekoča reka. Na ta način ne gradimo novih konceptov, ki še bolj ukalupljajo naš razum.

Opustiti moramo vsakršno reakcijo ali linearno razumevanje znanja - tako pridobimo prostor za novo.

Dinamični um omogoči hiter ustvarjalni proces, ki je hitrejši od današnjega uma.

Mantra, ki lahko pomaga:

O R J O MN (MN = med M in N)

Ko bomo ozvočeni nanjo, se bomo odpirali energijam, ki pomagajo spremeniti um. Vendar pozor: tudi to prakticirajte le kakšen teden dni, nato opustite! Naj ne postane nov vzorec!

 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

BESEDILA

Timber by EMSIEN-3 LTD

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Podrobno o piškotkih