(starec:) Pozdravljen, mladi mož. Danes so pa mene sama ušesa. Kaj mi boš povedal?

(Tomaž:) Hojla, stari. Hm, da. Pojdiva po vrsti. Knjigo Mantak Chie sem dobil. Ful dobra knjiga, a sem bil kar pretresen, kaj vse naj bi moški obvladal. Jaz se seveda učim še poštevanko. A nisem izgubil korajže. Saj mi je jasno, da ti obvladovanje seksualne energije prinese fantastične koristi. Tisto metodo kroženja energije - mikrokozmično orbito - sem malo prakticiral in zdi se mi, da čutim, kako se energija pomika po meni.

Nadaljuj, prosim.

No, če te zanima praksa - z mojo najdragejšo sva poskusila. Najprej sva se enkrat samo raziskovala in je bilo krasno. Potem pa sva enkrat poskusila, saj veš, z metodo zunanjega zapiranja - pritisk na presredek in te reči. Izliv sem zadržal, a o nadaljevanju ni kaj veliko povedati. Nekako ne znajdem se še. Bo naslednjič boljše. Sicer pa opažam, da sem ful brez energije. Zvečer se mi komaj še kaj ljubi.

No, led si očitno prebil. Če si uspel za tvoj podvig pridobiti tvojo partnerko, je tudi to korak naprej. Zdaj moraš le vztrajati in se učiti. Uspeh ne bo izostal. Če se počutiš izčrpanega, pa lahko kaj storiš za okrepitev telesa.

Ja. Energije mi res primanjkuje. Pa ne vem, kako naj se dokopljem do nje. Pa ne bi mogel reči, da me služba tako zelo izčrpa. Zadnje čase sem ves nekako čuden, brezvoljen, nekako oslabel.

To ni nerešljiv problem. Najprej morava ugotoviti, kaj ti krade energijo. Imaš redno prebavo?

Za silo. Včasih je kak dan pavze, v načelu pa grem na stran vsak dan. Blato pa je premehko in lepljivo, kar mi ni všeč.

Hm, kaže na toksemijo oz. zastrupljenost telesa. Blato je lepljivo in kislo, če je črevesna flora spremenjena, ob tem pa je tudi izkoristek zaužite hrane slab. To je zelo pogost pojav pri civilizirancih. Blato ima volj po kislem, če gre za vretje hrane, ali pa smrdi, če gnije. Kako je pri tebi?

Težko rečem. Včasih eno, včasih drugo. Vetrov pa ni malo. Napenjati me začne kmalu po obroku.

Torej je presnova hrane slaba. Verjetno nimaš prave črevesne flore, črevo pa je obloženo z zastaranim blatom, ki se zaradi lepljivosti težko izloča. Dobro bi bilo organizem očistiti in ga razbremeniti strupov. Ali si že kdaj poskusil s klistiranjem?

Ne. To mi še ni prišlo na misel. Kakih resnejših črevesnih težav še nisem imel pa...

Črevesje je tovarna energije. Če ta tovarna slabo deluje in se zalaga s svojimi odpadnimi produkti, močno trpi ves organizem. Klistiranje je zelo učinkovita metoda za čiščenje te tovarne. Če pomisliš, da se v tebi kopičijo toksini in zastarano blato več desetletij... Po naravni poti ga verjetno nikoli ne boš izločil. Kar je škoda, saj te vsi ti uskladiščeni strupi zastrupljajo in ti kradejo energijo. Svojemu avtomobilu privoščiš menjavo olja in filtrov ter generalno popravilo, sebi pa nikoli.

Imaš prav. Lahko bi kaj naredil na tem. A klistiranje je tako odvratna stvar... Ne vem, kako se to sploh dela.

Morda je odvratna, dokler ga ne poizkusiš. Potem pa vidiš, da je čisto enostavna. Kupiš si irigator - posodo za vodo s cevko in pipico. Posodo z vodo obesiš v višini glave, naliješ liter mlačne vode, se spustiš na kolena, vstaviš cevko v danko in napolniš črevesje z vodo. Malo pomasiraš in sprazniš v školjko. Najbolje, da to počneš zvečer. To je vse. Za vse skupaj rabiš dobre pol ure časa. Učinki pa so več kot vredni truda. Morda se boš začudil, koliko zastaranega blata bo šlo iz tebe - lahko tudi do 8 kilogramov! - in kako bo to smrdelo!

Slišati je kar v redu. Kolikokrat pa je treba to početi?

Večkrat, dokler se iz črevesja še izloča staro blato. O teh rečeh si je dobro kaj prebrati. Priporočam ti odlično knjigo Iztoka Ostana - Ko zdravila odpovedo /74/. Ali piješ dovolj vode?

Ne vem. Koliko pa je dovolj?

Priporočena doza je 8 kozarcev na dan ali kaka dva litra. Če želiš boljše čiščenje, moraš telesu dovesti vsaj dvakrat toliko vode, kolikor se ti zdi potrebno za žejo. Najbolje, da si na delovnem mestu pripraviš plastenko vode in iz nje piješ vsako uro nekaj požirkov. Če je vode premalo, nastopi kopica problemov. Čiščenje in ohlajanje telesa je oteženo, presnova v celicah prav tako, telesne tekočine se gostijo in poveča se verjetnost tvorbe kamnov - žolčnih in ledvičnih. Urin mora biti svetel in bister, če je temnejši, je vode premalo.

Kaj pa tale - toksemija, ki jo omenjaš. Kaj se pri tem pravzaprav dogaja?

Če telo ne more po naravni poti, skozi ledvice, jetra, kožo, pljuča, izločiti vseh strupov, jih mora pač skladiščiti v telesu. Odloži jih tam, kjer je najmanj škode. Na nivoju organov je to predvsem črevesje, na nivoju celice pa je to v medceličnem prostoru. Da bi se koncentracija strupov zmanjšala, celice črpajo vodo iz svoje notranjosti v medcelični prostor in se tako sušijo, dehidrirajo. Obenem pa je lahko telo prav zabuhlo, otečeno. Ob tem, da si ves zabuhel, so torej lahko celice dehidrirane. In zato si misliš, da telo ne potrebuje vode. Voda se kopiči v črevesju, da je pri roki tam, kjer je zelo potrebna. Zelo strupeno blato je treba razredčiti z vodo, da je mehkejše in ga je laže izločiti. Če je blato normalno, s tem pa tudi manj toksično, je bolj suho in s tem kompaktnejše. Pri civiliziranih ljudeh je pogosto mehko in lepljivo, saj hkrati uživamo zelo raznovrstno in preveč predelano hrano, ki terja nasprotujoče si prebavne sokove. Prebava je zato slaba, blato pa slabo izkoriščeno, kislo in polno toksinov. Če se zastrupiš, pride do driske - črevesje angažira posebno veliko količino vode, da bi strupe čim prej odplavilo ven. Ob tem pa se telo zelo izsuši.

To si pa lepo razložil. Praviš, da imamo civiliziranci po pravilu slabo prebavo. Kako pa naj bo drugačna, ko pa jemo sam industrijski šit! Danes pridelana hrana, pa vzemiva samo rastlinsko, ki zraste z intenzivno predelavo, je tako osiromašena, da je v njej komaj kaj tistih vitaminov in mineralov, ki jih je vsebovala nekoč. In potem se lahko filaš z umetnimi vitaminskimi tabletami...

Žal telesu manjkajo tudi esencialne aminokisline za tvorbo lastnih celic, ne le vitamini in minerali. Teh pa v vitaminskih tabletah ne dobiš. Zato je telo civilizirancev ne le dehidrirano temveč tudi podhranjeno. V mesu pa je toliko antibiotikov in pesticidov, da je uporaba zopet vprašljiva.

Torej stradaš ob polni mizi! In kako lahko potem rešiš ta problem?

Z algami. Kupiš si tablete spiruline ali kake druge. Spirulina vsebuje popolnoma vse esencialne aminokisline, ki jih potrebuješ, pa še marsikaj zraven. Zadostuje, da poješ kake 3 grame alg (6 tablet).

Stari, ti pa poznaš odgovor na vsako vprašanje! To bom pa poskusil.

Veš kaj, ko sva že govorila o izločanju - spomnim se, da si mi zadnjič rekel, da ne znamo marsičesa, tudi izločati ne! Kaj si s tistim mislil?

 Današnji način izločanja, ko opravljamo veliko potrebo, je sede na WC školjki. Takšen način je v rabi v zadnjih 200 letih, od izuma stranišča na vodno izplakovanje. Pred tem so ljudje veliko potrebo opravljali čepe. Tak način je veliko boljši, saj je črevo v bolj primernem položaju, izločanje laže, napenjanje mišic manj potrebno, zastajanje blata veliko manjše. Če bi uporabljali "čepelnike", bi bilo črevesnih težav in bolezni veliko manj. Zato je vsaj v primeru težav koristno, da izbereš naravni način izločanja in se tudi na WC školjko, če je to možno, postaviš v čepeč položaj.

Kaj ne poveš! Če malo pomislim, ti moram dati čisto prav. In če upoštevaš, kakšno razmetavanje vode prinese naš velecenjeni WC! Tu bi bilo res treba kaj spremeniti. Imel si prav. Marsičesa se bo treba naučiti na novo.

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

BESEDILA

Timber by EMSIEN-3 LTD

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Podrobno o piškotkih