Arhiv misli

1. Poleg zunanje lenobe obstaja notranja lenoba, ki je veliko hujša. Zaradi nje ne storimo nič, da bi notranje napredovali, spoznali sebe in svoje potenciale. Naša duhovna moč usiha, življenja pa zapravljamo z životarjenjem, s spečo zavestjo, kot biološki avtomati.

Živeti le v zunanjosti pomeni odreči se sreči.

2. Marsikdo je nesrečen, ker se ukvarja s svojim pomanjkanjem. Ob tem se niti ne zaveda, kako veliko je tisto, kar ima v sebi. Notranje pomanjkanje se vedno preslika navzven.

Ko se zavemo svojih darov, ti prej ali slej obrodijo sadove tudi v zunanjosti.

3. Si prizadevate za srečo? Nikar! Vsako prizadevanje je dokaz, da tistega nimate. Ne iščite je zunaj sebe. Sreča je v vas in čaka, da jo opazite. Je stanje duše. Pojavi se takrat, ko vzpostavite stik z dušo. Vedno je tu, le da zaradi nenehnega trušča uma tega ne opazite. Trušč lahko utišate le tako, da ustavite um, dejavnik v nas, ki ga visoko cenimo, a nam največkrat povzroča le težave.

4. Žalost in veselje sta povezana drug z drugim, ker sta dve različni izrazni obliki istega fiziološkega stanja - pretirane čustvene napetosti.  Predstavljata dvojni središčni točki, okrog katerih krožijo čustva. Zmotno je misliti, da žalost pomeni zlo in da veselje predstavlja srečo, saj je celo v smehu v srcu skrita žalost, veselje pa se konča s potrtostjo.

Za vedoželjne

Nekaj informacij o besedilih, ki vam jih ta stran ponuja

Sekcija Na sledi - sebi: Vse življenje smo ujeti med zidove lastnih misli, v poosebljeno doživljanje podobe o sebi (jazu), ki jo je ustvaril um in je pogojena s preteklostjo. Toda v vsakem človeškem bitju je prostor zavesti, ki je mnogo razsežnejši od misli. Ko spoznaš svojo Bit , osvobodiš tako sebe kot tudi svet trpljenja, ki ga povzročaš sebi in drugim. Dvig zavesti in resničen napredek je možen le z raziskovanjem zavesti same. Biseri duhovnih spoznanj!

Adam in bogovi (trilogija): Zgodba o Sumerih, Geneza v novi luči, Skrivnost Adama in Eve; Kako je bil zares ustvarjen svet? Je človeka res ustvaril Bog? Kdo pravzaprav je človek? In kdo je Bog ali bogovi? Kaj je bil prepovedani sad? Kako je zares nastala Eva? Zakaj sta bila z Adamom izgnana iz raja? Povzeto po knjigah Z. Sitchina: Dvanajsti planet...

Sekcija Bolezen in zdravje : Pravi obraz bolezni (1) : Govoriti o bolezni brez poznavanja duhovne plati bivanja je tako kot bi pojasnjevali jedrski reaktor, a bi poznali zgolj mehaniko, ne pa tudi elektrike, kemije, magnetizma, jedrske fizike... Sestavimo popolnejšo sliko o mehanizmih bolezni! ... (2): bolezensko ozadje na eterični ravni. ... (3): bolezen na astralni ravni. ... (4): bolezen in bolečina z naravne perspektive. ... (5): o tem, kako zdravi narava, o sistemu naravnega zdravljenja, smrti in sanjah... Medicina prihodnosti: šibke točke sedanjega koncepta, medicinski paradoksi, osvetlitev druge plati - celovitejši pogled.

Nova psihološka percepcija: Življenje današnjega človeka skoraj v celoti teče po miselnih vzorcih. Kaj je vzorec, način mišljenja, čutenja, obnašanja? Kako deluje um? Kako deluje misel? Kako pride do ustvarjanja miselnih vzorcev? Vsa ta vprašanja odločajo o kakovosti našega življenja. Poznavanje teh stvari dandanes še zdaleč ni več nepomembno.

Skrivnost denarja : Kako ravnati, da presežemo miselnost pomanjkanja in poženemo krog, ki utrjuje predstavo obilja?

Enotna znanstvena teorija: Davni sen vseh znanstvenikov velikega kalibra je svetu ponuditi enotno znanstveno teorijo, ki bi vse pojave, ki so predmet naše zaznave – fizične in metafizične, obravnavala popolno in celovito. Ali smo na pragu tretjega tisočletja vendarle blizu temu cilju?

Napredek zavesti: Ali je možno, da nas je um - to zveličavno sredstvo napredka naše civilizacije - pripeljal v slepo ulico? Žal je odgovor pozitiven. Um je v svojem razvoju zaostal, ker se je ujel v mehanizem, v katerem se je tako rekoč »zaciklal«. Iz zanke se lahko izmota le tako, da razbije goro ustaljenih konceptov, vzorcev in metod, ki jih je zgradil v preteklosti in ne odražajo več sedanje stvarnosti.

Prenovite svoj  bioračunalnik: vaš računalnik stalno ažurirate z novim operacijskim sistemom, kaj pa vaše možgane? Kdaj ste jim zagotovili "upgrade"? To operacijo uresničimo s spoznavanjem področij, ki so nam bila doslej zastrta, prikrita. Spoznati moramo delovanje lastne zavesti!

Um, gospodar sveta : Um je krivec za težave, s katerimi se soočamo. Iz pomočnika se je namreč prelevil v gospodarja, ki odloča o vsem. Namesto, da bi ga uporabljali, on uporablja nas. Celo istimo se z njim. Verjamemo, da smo isto kot naš um! To je zabloda. Instrument je prevzel kontrolo nad nami, a se tega sploh ne zavedamo!

Človek in Bog : Čeprav marsikdo zmotno misli, da ni tako, je odnos do entitete, ki jo imenujemo Stvarnik ali Bog, ena najbolj bistvenih stvari v življenju človeka. Predstavlja osnovni ton glasbe, ki jo s svojimi dejanji ustvarjamo. Pravilen odnos do tistega, kar je izvor življenja, ustvari trden temelj, osnovo notranjega miru, zadovoljstva, samozavesti in sreče, nepravilen pa se zrcali v nemoči, manjvrednosti, ločenosti, osamljenosti, strahovih in negotovosti.

Bistven je intelekt! Eno bistvenih vprašanj - nastanek sveta - znanost pojasnjuje s teorijo o velikem poku. Ali je ta teorija vredna zaupanja? Vsa materija vesolja ni mogla nastati iz popolnega nič, pa čeprav bi bila stisnjena v neznosno gosto kroglico. Ponujamo vam teorijo, ki je mnogo bolj konsistentna in pojasnjuje mrtvo in živo naravo, materialni in duhovni svet. Z njo se odpro vrata v novo, celovitejše rezumevanje stvarnosti.

Mit o smrti: Smrt je največja uganka življenja. Ker nas je strah umreti, nas je strah tudi živeti. Ko bomo spoznali, kaj je smrt, bomo širše dojeli tudi življenje. Verni se bojijo poslednje sodbe in kazni, ateisti pa popolnega izginotja. A obe predstavi sta zmotni. Zanimivo je, da vanju tako verjamemo, saj ju nihče nikoli še ni dokazal.

Projekt človek: Kako je mogoče, da človek, tudi če je največji genij, uporablja le delček - manj kot 5% kapacitete svojih možganov? Zakaj je Stvarnik človeku dal organ, dvajsetkrat večji, kot ga potrebuje? Odgovor na to vprašanje vsebuje skrivnost, ki bo marsikoga osupnila. Da bi jo razjasnili, moramo miselno lopato zakopati krepko v zgodovino.

Skrivnost modrega planeta: Bi radi razumeli globalno dogajanje v svetu? Bi radi vedeli, kaj se nam obeta? Bi radi spoznali ozadje zakulisnih igric, ki se jih človeštvo igra že tisočletja? Iz zgodbe o modrem planetu se boste morda kaj naučili. Spoznali boste genialen, silno domišljen načrt in morda našli odgovore na kopico zagonetnih vprašanj, ki so še kako pomembna.

Skrivnost v ozadju zmajev in kač: S podobami zmajev, kuščarjev in kač in se srečamo pri vseh ljudstvih in na vseh koncih sveta. O njih govori vse polno legend, mitov in pravljičnih zgodb. Njihov namen je zmešati sledi, zabrisati resnično ozadje teh simbolov ter raziskovalce speljati na napačno sled. Tu vam ponujamo ustreznejšo razlago.

Rachel Meron: v ljudeh mora prodreti spoznanje, da stara mislenost, stari vzorci in navade ne ustrezajo več, saj vse preveč utesnjujejo dušo. Čas je, da se zavemo naših skritih potencialov - zaklada, ki spi v nas in čaka, da ga ponovno odkrijemo. Ob zgodbah iz njene knkige Sem le ogledalo vam bo to laže uspelo. Glejte tudi: O smislu in pomenu dela .Najboljša besedila

Med cca 500 besedili v različnih tematskih sklopih je v nadaljevanju desetina takšnih, ki so vredna posebne pozornosti.
Morda pa ta niso v skladu z vašim okusom ali interesom, zato vas vabim, da po menijih BESEDILA pobrskate tudi sami.

Kaj daje materiji trdnost
Najveličastnejša med idejami

Neznano o denarju

Iz človeka - Človek
Nisi to, s čimer se istiš
Jaz sem
Zavest je ključ
Indija - dežela predaje
Nepoznana moč misli
Um, gospodar sveta
Storite kaj zase!
O duhovnosti
Človek in Bog
Bistven je intelekt!
Zavest in stvarnost
Ustreznejši model resničnosti

Skrivnost Adama in Eve
Projekt človek
Zgodovina skozi nova očala
Skrivno ozadje zmajev in kač
Skrivnost modrega planeta
Zemlja je votla
Neznana plat smrti
Biseri zahodne filozofije
Zgodovina nekoliko drugače
Mit o smrti
Zamolčana reinkarnacija
Skrivnosti obresti

Prevara, imenovana Obama
EU - policijska država
V primežu finančnikov
Legenda o Titaniku
O teorijah zarote, NLP...
Zakaj je moral umreti JFK?
Načrt, vreden razmisleka
Z mislimi poškodujemo avro
O seksu, ki je nekaj več
Je ceneno blago res poceni?
Miti svobodnega sveta
Pojedli bomo Zemljo

Prepoznaj svojega zdravnika
Bolezen v novi luči
Pravi obraz bolezni
Bolezen, to sem jaz
O ozadju bolezni
O cepljenju

 

 

Kako se orientirati na prisluhni

Zadnji objavljeni prispevek najhitreje najdete tako, da kliknete naslov pod sličico nikon daljnogled , zadnjih nekaj prispevkov pa pregledate v oknu, ki se odpre s klikom te sličice.

Priporočamo vam uporabo Firefox brskalnika, ki lepše pokaže vsebino.

Navigacija po besedilih:

Naslove vseh besedil lahko najpreprosteje pregledate z izborom Shema strani v gornjem meniju.

Besedila so zbrana v posameznih tematskih sklopih - sekcijah. Večina jih je v tematskih sklopih pod napisom BESEDILA - TEMATIKE. S klikom izberete tematiko, nato pa se v padajočem meniju pokaže spisek naslovov besedil, ki jih odpirate s klikom nanje.

Pri daljših besedilih se pokaže le prvi del teksta, v okencu Indeks člankov pa vidite še ostale podnaslove, na katere skočite s klikom na posameznega. Celotno besedilo lahko pregledate s klikom zadnje izbire - Vse strani. Med poglavji se lahko pomikate tudi z izbiro naprej> na koncu  posameznega poglavja.

Morda je najugodneje, da si daljša besedila izpišete na papir in v miru preberete (uporabite ikonicov desnem zgornjem vogalu za formatiranje in zatem ponovno za izpis na tiskalnik). Tako boste lahko sicer razdeljena besedila izpisali v enem kosu.

Besedila občaso prenavljamo. Objavljamo le zadnjo verzijo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Spoznanje, ki se prebuja v nas


Spoznanje, ki nam vse močneje prodira v zavest, je jasno: staro ne ustreza več. Ustvarja vse večjo stisko. Potrebna je sprememba.

Na omenjeno notranje spoznanje se ljudje odzovejo na tri načine.

  • Prvi, ki jih je največ, ne vedo in ne razumejo, kaj se zares dogaja. Nezadovoljni bentijo nad razmerami in s prstom kažejo na oblast ter domnevne krivce za nastali položaj. Ne zavedajo se lastne odgovornosti in dejstva, da je rešitev nesmiselno pričakovati od drugih. Poglavitna lastnost te skupine je nemoč. Izhaja iz zastarele predstave, da je človek nepomembna smet v vesolju, ki jo vetrovi premetavajo sem in tja.
  • pozitivne spremembeDrugi si domišljajo, da razumejo, kaj se dogaja. Imajo nekaj znanja in so polni nasvetov in receptov za izhod iz krize, a čakajo, da bodo potrebne korake napravili drugi. Ne zavedajo se svoje odgovornosti za nastali položaj. Številne med njimi mika, da bi se povzpeli do vodilnih položajev..
  • Tretji so spregledali. Prestopili so prag materialističnega pojmovanja sveta in se zavedajo širših dimenzij stvarstva. Vedo, da je vse skupaj proces razvoja človeka, proces bujenja in šola duhovne rasti. Ti ne obsojajo in ne kritizirajo temveč iščejo nove poti, drugačne od dosedanjih. Delajo na sebi, saj vedo, da je zunanje odslikava notranjega; svet je takšen, kakršnega gradijo naše predstave o njem. Željni so novega znanja, tesnejšega stika z naravo in samim seboj.

Tretja skupina narašča, prvi dve pa upadata. Ko bo prebujenih dovolj, se bo zgodil masoven premik v kolektivni zavesti. Tekmovalnost in sebičnost se bosta umaknila sodelovanju in sočutju. Družba bo zaživela v slogi, miru in blagostanju.

Razlog nastalemu kriznemu položaju je neznanje in nesposobnost slediti nenehno spreminjajočemu se toku življenja. Stoletja že sledimo konceptom, ki jih na svoji koži nikoli nismo preverili. Odpreti se je treba novemu znanju, ki pojasnjuje materialno in duhovno stvarnost na enoten način.

Človek, ki nima znanja, se pasivno sprijazni z neustreznim položajem, saj ne ve, kaj je zanj ustrezno. Razumljivo, saj ne ve, kdo je. S spoznanjem, da ni smet v vesolju temveč čudovito, božansko bitje, vredno svobode in ljubezni, se vse spremeni.

Zato najustreznejša pot ni v iskanju tehničnih rešitev civilizacijskih problemov temveč spoznavanje sebe in naše božanske narave. Vse ostalo pride samo po sebi.


Narobe svet

Živimo v narobe svetu, ki pa je tik pred tem, da v njem pride do drastičnega dviga zavesti. Pravzaprav gre za naraven proces razvoja, v katerem do pravega znanja pridemo preko napačnega, do resnice pa preko laži.

Priča smo masovnemu zavajanju:

- mediji nas zavajajo z informacijami, da bi nas odvrnili od pomembnih vprašanj;
- zgodovinarji nas zavajajo z zgodbicami, da bi ne prepoznali tistih, ki iz ozadja upravljajo s svetom;
- znanost nas drži na nizki ravni razumevanja, da bi ne prišli do tehnologije, ki lahko v hipu reši svet revščine in manipulacije;
- medicina nas ne želi pripeljati do trdnega zdravja, saj tako zagotavlja dobiček farmacevtski industriji in delo medicinski srenji;
- vlade nas zavajajo z obljubami boljšega življenja, v resnici pa želijo obdržati pridobljene privilegije in status quo.

Povedano nas lahko zapelje v malodušje in obup, če se nam ne posveti: vse to in še marsikaj drugega se dogaja zato, ker človek potrebuje težke preizkušnje, da bi lahko napredoval na višjo raven zavesti. Napredoval tako, da bi se odlepil od lažnih idealov, ki jim zdaj sledi, in se odločil na piedestal postaviti človečnost, ljubezen in modrost. Da bi to lahko storil, pa mora pridobiti znanje, ki omogoča resnično razumevanje sveta in sebe.

Čakati na to, da nam bodo pravo znanje ponudili drugi, je zaman. Ni v interesu tistih, ki nas vodijo, da bi družba zares napredovala. Preveč pomembni so jim njihovi osebni, ozki cilji. Za pravo znanjein lasten napredek se moramo potruditi sami.
Vzroki zagate

Zakaj se družbena kriza hitreje ne premakne k pravim rešitvam? Ker manka razumevanja, kaj se v resnici dogaja, kakšen je skriti cilj v ozadju globalnega dogajanja in ker se ne zavedamo, da je naše pojmovanje stvarnosti in znanje v naših glavah obupno zastarelo. Imamo dva problema: ne zavedamo se, da je sedanje znanje zastarelo, novega pa nam nihče ne ponuja. Kako bi ga le, kajti z neukimi in prestrašenimi ljudmi, polnimi omejujočih prepričanj in predstav je mnogo laže manipulirati.

Povedano velja tudi na osebni ravni. Ker ne razumemo, kaj nas ovira pri odločanju za pogumnejša, srečnejša, svobodnejša dejanja, vztrajamo pri starih programih in vedenjskih vzorcih. Ker se ne rešimo psihičnih bremen, ki smo si jih največkrat naložili že v otroštvu, klecamo pod njimi in se opotekamo skozi življenje. A zavestno bitje ima možnost izbire. Kadarkoli se lahko odločimo, prestavimo v višjo prestavo in se odpeljemo v boljši svet.

Pogoj je seveda novo znanje. Znanje o tem, kaj se dogaja, znanje o pravi naravi stvarnosti, znanje o nas samih in naših nepoznanih potencialih, ki čakajo, da se prebudimo. Treba se je znebiti strahov in oborožiti z informacijami, ki omogočajo širše razumevanje stvarstva.

 Kako napredovati?

Potrebujemo informacije o resnični zgodovini sveta in človeštva. Razumevanje sveta, obstoječe koncepte znanosti moramo nadgraditi z znanjem, ki odstira širši pogled. Spoznati moramo, kdo smo in od kod prihajamo ter kakšen je smisel življenja. Potrebujemo znanje o nematerialnem področju, področju metafizike, od koder izhaja življenje.

Kako začeti? Najprej se morate iskreno odločiti za svoj napredek. Z vašim napredkom se spremeni družba in svet okoli vas. Napredek bo zahteval vašo energijo in prinesel ovire, s katerimi se bo treba spopasti. Ste pripravljeni za to?

Zatem si morate naliti čistega vina. Na polresnicah in lažeh graditi prihodnost se ne da. Kje boste dobili nove informacije, ki odstirajo drugo plat medalje? Pri uradnih virih in uradni znanosti gotovo ne.

Dobrodošlo je spoznati, kakšna je resnica o zgodovinskem dogajanju. Tako boste dojeli, da razvoj človeške družbe še malo ni svoboden in demokratičen; od nekdaj smo vodeni s strani elit, ki bivajo na planetu od pamtiveka in ves svet usmerjajo k svojim ciljem. Koristno je spoznati načine manipulacije in nevarnosti, ki smo jim izpostavljeni, sicer nimamo možnosti, da bi se zavarovali pred grožnjami, ki nam pretijo. Kronsko spoznanje ob tem je: vse te preizkušnje so dobrodošle lekcije za vašo (in skupno) rast.

Prej ali slej se boste dokopali do spoznanja, da se je znanost, ki je dekla kapitala, tako rekoč ustavila in nas pustila ujete v materialistični svetovni nazor, ki nas utrjuje v prepričanju, da je materialni svet temelj eksistence in celotnega stvarstva. To je zmota. Da je znanost v slepi ulici priča dejstvo, da ne zna razložiti življenja, zavesti, duhovnih pojavov, pa tudi ne nekaterih bistvenih fizikalnih pojavov, na primer težnosti. Enotne znanstvene teorije, ki bi razlagala fiziko in metafiziko, ni.

Danes je na razpolago mnogo popolnejše in kompleksnejše znanje o ustroju stvarnosti kot nam ga lahko ponudi uradna znanost. Problem ni to znanje osvojiti temveč ločiti se od sedanjih omejujočih, okostenelih predstav, ki omejujejo našo sposobnost dojemanja.

Pred vami je spoznanje, da je duhovna plat, metafizika, prav tako pomembna kot materialnost, s katero smo preveč očarani. Poleg leve, hiperaktivne možganske poloble moramo aktivirati še desno, ki napol spi. Spoznati je treba kopico fenomenov, o katerih v šolah ni govora: kaj je zavest, kako deluje, kaj je človek, kakšen je smisel njegovega bivanja; razumeti moramo vesolje in predvsem sebe, saj je to pogoj za razumevanje družbe. Religije prinašajo določeno znanje, ki pa je nepopolno in podano na neustrezen način. Spoznali boste, da ste duhovno, svetlobno bitje, ki v zemeljski stvarnosti uporablja snovno telo kot močno orodje napredka.

Obenem s širjenjem zavedanja in kopičenjem pravega znanja raste človekova želja po duhovnem očiščenju. Želi se razbremeniti psihičnih bremen in travm, ki bremenijo njegovo zavest in podzavest. Z odpuščanjem zamer in obsodb ter s čiščenjem čustev pride do drastične razbremenitve, sproščena energija pa je na voljo za kreativnost in duhovno rast. Spozna resnične vzroke svojih bolezni in jih preseže.

Z novim znanjem ter razbremenjen psihičnih bremen človek postane Človek; človek z veliko začetnico. Razume enost življenja, zave se božanskih potencialov v sebi in se prebudi kot božansko bitje polno svetlobe, ki deluje z ljubeznijo in modrostjo. Tako sijoč in svoboden zaživi povsem drugačno življenje, vredno Človeka. Z novim znanjem rešuje probleme na povsem novi, višji ravni.

Kakovost življenja je odvisna od razumevanja stvarnosti. Še nikoli ni bilo tako pomembno kot danes zagotoviti si pravo znanje. Brez njega smo izgubljeni.


Kam po pomoč?

Izpulite žebelj, na katerem visijo vaša bremena in v hipu bodo zgrmela na tla.

Se vam zdi da pretiravamo?

Le dokler si ne dovolite spremeniti zornega kota. Zorni kot določajo temeljne misli, prepričanja o stvarnosti. Zamenjajte temeljne misli in spremenila se bo vrsta predstav, ki se iz njih napajajo.

Na tej spletni strani si prizadevamo za odkrivanje novega znanja in resnice. Ponuja množico besedil – blizu 500, ki napolnjujejo različne tematske sklope v meniju BESEDILA. Na sledi modrosti, Na sledi sebi, Nova znanost, Po poteh zevesti, Najvažnejši je človek… so področja z besedili, v katerih boste našli prava semena za vašo rast. Nadalje je tu Zakladnica, ki podaja pravo bogastvo verodostojnih virov. Besedila so nastala ob študiju knjig, člankov, razprav, črpanju iz različnih spletnih virov, filmov in zvočnih prispevkov. Kar je objavljeno, je prišlo skozi gost spoznavni filter, temelječ na lastnih izkustvih in izkustvih avtoritet, vednih zaupanja.

Vse to znanje in izkušnje sem, avtor portala Zoran Železnikar, željan podeliti z vami v osebnem stiku, bodisi v individualnih srečanjih ali skupinsko. Včasih zadošča že en sam pogovor, pa se kakovost vašega življenja temeljito spremeni.

V uri ali dveh pogovora lahko napravite več kot v letih lastnih raziskovanj in premišljevanj. Čas, vložen v nabiranje novega znanja in vašo osebnostno in duhovno rast je najboljši izkoristek časa, kar si ga morete predstavljati. Pokličite na 040 424 532 ali pišite na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

BESEDILA

Timber by EMSIEN-3 LTD

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Podrobno o piškotkih