SLIKA TEDNA

Rembrandt wtenbogaerd 2

ZADNJE OBJAVE

nikon daljnogled

Je iskanje resnice nujnost ali izguba energije?


NOVO
- PRIPOROČENO:
Aktualno dogajanje - plandemija

Stran povečate ali pomanjšajte s CTRL+/CTRL-

NAPOVED DOGODKOV

Ciklus predavanj Vpogledi v skrivnostno naravo človeka (II) v Medgeneracijskem centru Kranj se bo nadaljeval v oktobru.

V Centru revitalizacije, Nova Gorica pa bo
26. septembra ob 18.00 stekel nov ciklus predavanj Spoznanje duše v utrinkih časa.

Toplo vabljeni!

glina 1
PRIPOROČAMO
Ste zadovoljni s svojo duhovno hrano?

Lahko jo popestrite s Krep(č)ilnimi pogovori.

Potešiti je treba tudi svojo duhovno lakoto!
Temnopolta
Druga odlika strani

PREZENTACIJE - bogastvo slikovnega in video gradiva

Kliknite za vstop
zaklad2
Tretja odlika strani

ZAKLADNICA - bogastvo virov, ki s svojo vsebino osupnejo

Kliknite za vstop
knjizni molj 3
Posebna odlika te strani
Bogata knjižnica besedil

Pobrskajte po meniju BESEDILA.

Oglejte si zemljevid strani

Postati milijonar v eni minuti

(Povzetek besedila Shai Tubeli-ja: Naš odnos do denarja, ugotovitev delavnice Rachel Meron in razmišljanj avtorja)

Kdaj ste zadnjič poglobljeno razmišljali o svojem odnosu do denarja? Če še niste, je čas da to storite, kajti odnos do denarja je ena najpomembnejših stvari v življenju in zgovoren odraz naših osnovnih prepričanj o sebi in stvarstvu. Je tudi pokazatelj ravni našega duhovnega razvoja.

bankovci.jpgDenar je oblika energije, izražena v konkretizirani, lahko tudi otipljivi obliki, saj odraža količino vloženega dela oz. neko vrednost, za pridobitev katere je bil potreben določen trud. Velika količina denarja je povezana z veliko količino energije, ki pritiska na imetnika, zato posedovanje velikih količin denarja imetnika, hočeš ali nočeš, obremeni.

Kdo si domišlja, da je sposoben brez velikih pritiskov nositi breme velike energije, ki nikoli ne miruje?

Prepričanje o pomanjkanju

Odnos do denarja odseva naš odnos do izobilja in pomanjkanja. Je pomembna postavka na poti našega duhovnega razvoja in osebnostne rasti. Veliko stvari v življenju je povezanih s to obliko energije, zato nikakor ni vseeno, kakšen je naš odnos do nje. A ta odnos je največkrat napačen: večino zanima le vidik prejemanja denarja. Veliko manj smo navdušeni, ko je treba denar dajati. Na denar gledamo kot na sredstvo, ki ga je treba (čim več) kopičiti in čim manj dajati, da bi ga za nas ostalo več. Le tako naj bi si zagotovili dovolj materialnih dobrin za lagodno življenje.

Koncept izobilja povsem napačno zamenjujemo s kopičenjem, kar naj bi uresničili tako, da prejemamo več kot potrebujemo, pomanjkanje pa enačimo z (raz)dajanjem denarja, kar naj bi pomenilo zmanjševanje izobilja in s tem predstavljalo nevarnost (več kot ga damo drugim, manj ga ostane nam). Večina se neprestano trudi in išče vse mogoče načine, da bi se dokopali do denarja. Takšno razmišljanje je odraz globoko zakoreninjene predstave o pomanjkanju: več denarja potrebujemo zato, ker bi radi revščino, ki naj bi bila naše osnovno stanje, spremenili v obilje. Ker smo prepričani, da se moramo ves čas spopadati s pomanjkanjem, je treba ves čas nadzirati, kako trošimo denar in se truditi, da pride k nam.

Prepričanje o tem, da je naše osnovno stanje pomanjkanje, nas sili nas k potešitvi tega neprijetnega stanja - k neprestanim nakupom. V resnici se v (notranje) obilje želimo prepričati z (zunanjim) kopičenjem dobrin. A to nas vedno pusti prazne, saj s predmeti ne moremo nasititi naše duše. In tako naše nezadovoljstvo terja vedno večje nakupe, vedno dražje predmete, ki obenem terjajo od nas vedno večje žrtve. Postanemo ujetniki lastne miselne utvare.

Manj ko podarjamo, bolj postajamo kultura, ki zadovoljuje potrebe zgolj enega. S tem krepimo predstavo o svoji ločenosti od drugih in Stvarstva, kar je odmik od resnice. Vse bolj vstopamo v svet fantazije, ki stvari vse bolj zapleta, nas pa oddaljuje od našega bistva. Tako se nezadovoljstvo v nas vse bolj poglablja. Ko se zavemo pomena dajanja, se navidezni svet razblini, ker nima več mentalne hrane.


Bistvo je v dajanju

Zadrževanje in kopičenje denarja odraža strah za našo usodo, utrjuje v nas prepričanje, da "nikoli ni dovolj", zato se izogibamo darovanju tudi takrat, ko imamo bogastva v resnici več kot dovolj. Če prejemanje običajno pospremijo težave in strahovi, ki se vlečejo v prihodnost, pa podarjanje pospremi dober občutek, ki se nikoli ne konča. Bistven je notranji občutek obilja, ki sproži radost, zadovoljstvo in izpolnitev.

Ko se zavemo pomena dajanja, s tem pridobimo ključ za programiranje svojega obilja. Radost nam lahko prinese le tisto, kar podpira pozitivno predstavo (o našem izobilju) in ne negativne (o pomanjkanju). Naša pozornost mora biti usmerjena k dajanju denarja, ker to krepi zavest, da je tega dovolj. To ne pomeni razsipnosti, pač pa razumno in obenem dobrosrčno razpolaganje z njim. S tem postanemo pretočni, se razdajamo. Z vsakim dejanjem darovanja - brez pričakovanja povračila (!) - dokazujemo sami sebi, da živimo v izobilju, da imamo torej dovolj, da lahko obdarujemo tudi druge. To seveda ne velja, če ob darovanju pričakujemo protiuslugo, nekaj v zameno. Pričakovanje ustvarja zastoj, blokado in izniči morebiten dober namen.

Povsod v naravi se srečujemo s kroženjem energije. Življenje je energija, ki nikoli ne miruje. Mirovanje pomeni smrt. Tudi na denar bi morali gledati kot na energijo, ki je ves čas na razpolago in obenem v gibanju - energija denarja se pretaka kot voda. Neprestan nadzor denarja je odraz nepravilnega odnosa do njega, saj s tem njegov tok zaviramo. Če smo prepričani, da ga bo vedno dovolj, ko ga bomo potrebovali, ni nobene potrebe, da bi prežali, koliko ga imamo. Neprestana skrb in nadzor sta odraz strahu pred pomanjkanjem, zato nista dobrodošla.

Za zagotovitev kroženja denarja se je treba osredotočiti na dajanje in ne na sprejemanje ter zadrževanje. Takoj ko pričnemo živeti kot dajalci in darovalci, obilje postane nujna sestavina našega življenja. Sprožimo tok energije, ki ima neizogibne posledice: dajanje v nas ustvarja nekakšen vakuum, ki pritegne energijo (denar) iz okolice. Tako se zgodi, da nam denar začne pritekati in povsem nepričakovanih virov, in pogosto prav takrat, ko ga potrebujemo.


Pomemben je motiv

Ko trošite, se poizkusite osredotočiti na vse, ki sodelujejo kot prejemniki (tudi v ozadju). Ko plačate neko blago, pomislite na delavce in vse druge, ki so sodelovali pri njegovem ustvarjanju, transportu in trženju ter bodo poplačani z delom vašega plačila. Tako prejemnike vašega plačila - tiste, ki ste jih osrečili, izdatno pomnožite. Tudi pri plačilu položnice z davkom pomislite na to, da bo ta vaš prispevek napajal tudi obsežno socialno kolesje in da bo kaka drobcena kapljica naposled prišla nazaj k vam. Vsako plačilo je tako samo-predstava, ki utrjuje vaše prepričanje o lastnem izobilju. Ste vir, iz katerega teče denar kot dobrodejna energija, in ne ponor, kjer usahne.

Ni pomembno, koliko darujete; tudi nekaj centov drobiža, ki jih pustite trgovcu, je zgovoren znak, da imate dovolj (obilja), da si to lahko privoščite. Pomemben je motiv v ozadju in ne znesek, ki ga darujete. Motiv razsvetljenega človeka v življenju je - podariti drugim, kar ima, osrečiti drugega, če le more. Natanko to namreč vesolje nameni tudi njemu. Z vsakim svojim dejanjem izpričujte, da se vam ni potrebno bati pomanjkanja. To pa seveda ne pomeni, da morate postati razsipni, neodgovorni in lahkomiselni.

Kdor se zave povedanega, se v njem zgodi miselni preobrat, ki njegovo miselnost o obstoju pomanjkanja nadomesti s prepoznavo obilja okrog njega. Iluzija pomanjkanja je eden poglavitnih generatorjev naših strahov. Iz tega prepričanja smo ustvarili celo drevo različnih izpeljanih prepričanj, ki še kako močno oblikujejo naše življenje. Iluzija pomanjkanja pa je izpeljanka iz še temeljnejših iluzij potrebe in ločenosti od Stvarnika, ki je primarni generator strahov. Ko se zavemo, da se od Stvarnika nikoli nismo ločili temveč smo njegov neločljiv del, se sesuje tudi iluzija pomanjkanja; kaj bi namreč Stvarniku , ki je ustvaril (in je) prav vse, kar obstaja, lahko manjkalo za njegovo obilje in srečo?

Ko naša dejanja pričnemo usmerjati v smer predajanja in darovanja, pritegnemo vse pozitivne elemente stvarstva, ki prične sodelovati v naši igri. Denar postane vir praznovanja in ne skrbi.

Materialne kategorije v življenju igrajo le manj pomembno, podrejeno vlogo; pomembne so duhovne stvari, kajti one so motor vsega, kar se dogaja. Velik znesek na bančnem računu in še tako velika vrednost premoženja nista nikakršen dokaz obilja. Največji bogataš je v resnici velik duhovni revež, kajti njegova žeja po prejemanju je nenasitna, s tem pa tudi njegovi strahovi. Obenem pa je lahko velik (duhovni) bogataš tisti, ki nima nikakršnih materialnih skrbi in dobro ve, da se bo zanesljivo našlo nekaj, da ne bo ostal lačen ali kako drugače nepotešen.

Če denar dajete s srcem, se ni bati, da bi ne prišel nazaj k vam.

Eno od sporočil filma Skrivnost je, da vse deuje po zakonu privlačnosti: v življenje pritegnemo prav tisto, o čemer razmišljamo. Vesolje brez tehtanja uresničuje vsako našo dovolj izdelano miselno predstavo, ki je le oblika energije. Če tuhtamo o revščini, bedi  in pomanjkanju, jih bomo pritegnili. Če si v glavi slikamo življenje v obilju, ga bomo prej ali slej tudi živeli.

 

Podobna besedila:

Iluzije
Obvladovanje iluzij
Kako se lotiti strahu
Kozmologija

Bistven je intelekt
Zavest in stvarnost

Komentarji   

+2 #2 Shakti : 23:31 10-01-2012
Resnično! Takšnih člankov bi moralo biti ogromno, v bistvu na vsakem koraku bi si mogli prebrati nekaj takšnega. Ravno sinoči sem si napisala afirmacijo DENAR PRIHAJA K MENI NA PRIČAKOVAN IN NEPRIČAKOVAN NAČIN. In danes sem dobila klic, za en zelo dober dodaten posel, ki vzame 1 uro dela na dan in mi bo prinesel 2 mesečni plači od nekoga... Pred dvemi leti sem začela intenzivno delati na sebi in se povezala s stvarstvom-v bistvu sem to jaz, kakor ste zapisali zgoraj...in razlike v mojem življenju so ogromne. Počasi začenjam živeti življenje kakršnega sem vedno sanjala, čeprav me imajo domači za čudakinjo in ne razumejo kako sem lahko postala spiritualna :-) kako lahko hodim na jogo, kako lahko meditiram, kako sem lahko odprla svojo firmo..... pride dan, ko me zatirajo in potem se vsedem in se vprašam zakaj sem takšna do sebe, kaj je privabilo v moje življenje to da mi to govorijo, ker so moje ogledalo. In potem razrešim problem, večinoma je to strah, pred kakšnim novim podvigom, ki ga imam v podzavesti in ko se ga oslobodim gre vse po načrtih. Zdaj sem se pa razpisala :-) Vglavnem čimveč ljudi bi moralo videti vaš članek :-)
Citat
0 #1 vrtnica 18:23 24-03-2010
Odličen članek, pripravil me je do novih razmišljanj in predstav o denarju... kako resnično!
Citat

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Knjiga Človek je več

cjv-4

Če ste željni znanja, ki je bilo doslej dostopno izbrancem, je to knjiga za vas. Knjiga Človek je več daje odgovore na tista vprašanja, ki opredeljujejo kakovost življenja vsakogar od nas. Odstira skrito ozadje zgodovinskih dogodkov na našem planetu in  pomaga razumeti načrt v ozadju ter smisel aktualnega svetovnega dogajanja. Ponuja vam manjkajoče koščke mozaika stvarnosti, ki sedaj kaže velike sive lise. Loteva se bistvenih vprašanj, pomembnih za sodobnega človeka ter se poglablja v skrivnosti zavesti in človekovega bistva.

Dandanašnji se utapljamo v breznu strahu in nevednosti, v katerem izkušamo izbrano izkustvo - svojo majhnost. Človek je več, kot si znate ta hip predstavljati. To je resnica, ki je bila doslej prikrita. Vredni ste, da jo spoznate in zaživite človeka vredno življenje.

Knjiga Človek je več je bila predstavljena v oddaji Duhovni utrip na TV SLO 1.
Prevedena je tudi v angleški jezik - MAN IS MORE

Čas je za korak k večjemu zavedanju ...

Več...

Knjiga Pot do živahne moškosti

 

pot do zivahne moskosti-naslovnicaOpazno usihanje moškosti in poženščevanje sta pojava, ki vzbujata zaskrbljenost. Kako prekiniti trend, ki potiska civilizacijo v vse hujšo zagato? Pomanjkanje hormona testosterona, nezdrav način življenja in krčenje zalog vitalne moči so tri področja, ki jih je treba vzeti pod lupo. V zvezi z zadnjim je treba omeniti spolnost, saj skoznjo izgubljamo velik del svoje vitalnosti. Prav ta je namreč vir naše življenjske moči!

Kako modro ravnati z energijo, krepiti vitalnost in dvigniti raven kakovosti življenja so teme, še kako pomembne za vsakega moškega. V zadnji knjigi Zorana Železnikarja.

Več...

Predstavitev na TV SLO1 v oddaji Dobro jutro 25.4.2014 (od 16. minute dalje)

O knjigi tudi v oddaji Dobro jutro na dan mučenikov, 10.3.2015

Knjiga Slovenska pot v prihodnost

 

knjiga-slovenska pot v prihodnostKnjiga, ki prinaša upanje in budi optimizem! Še kako potrebna za današnji čas!

Zelo aktualna knjiga Branka Kremenška pronicljivo razgalja današnje družbene zagate in njihovo dejansko ozadje ter predstavlja programe, s katerimi se Slovenija lahko hitro izkoplje iz stiske.

Kakšna naj bo prihodnost, kakršno si želimo? Ne dovolimo, da jo drugi krojijo namesto nas! Ustvarimo skupno vizijo in se postavimo za skupno stvar!

Več...

Planet strahu

oglas.jpgStrah je vera v zlo, je kažipot, ki kaže proč od ljubezni. Naj se tega zavedamo ali ne, praktično vsi smo privrženci vere v negativno, neugodno, zlo. Vsak dan žrtvujemo svojo življenjsko energijo na njen oltar. Zaradi strahu prihaja do dušenja lastne duše, ki ne more zadihati in zaživeti. Prihaja do ustvarjanja privida varnosti, ki terja nove in nove žrtve, tudi človekovo svobodo. Prihaja do kratkovidnih, nesmiselnih in pogubnih dejanj, do trpljenja in velikanske izgube – življenj, energije in časa.

Preseganje strahu ni le bistveni element oplemenitenja življenja in osebnostnega razvoja, temveč je tudi pogoj za napredek človeštva; v današnjem prelomnem času, ko smo vse močneje bombardirani s strahom, se bomo morali resno soočiti z njim.

Več o knjigi, pridobitev e-verzije

Prestopimo miselne plotove

Prestopimo PRESTOPIMO MISELNE PLOTOVE Slikovni zapis predavanja

Ko nam obstoječe družbene in civilizacijske rešitve pred očmi odpovedujejo druga za drugo, nam je jasno, da kozmetični popravki sedanjega sistema ne bodo zadostovali. Krize so posledica dejstva, da družbene rešitve ne ustrezajo več sedanji ravni zavesti. V okviru sedanjega znanja ni mogoče najti novih rešitev; potrebni smo radikalno novih pogledov in novega znanja.
Potrebno se je s kritičnim dvomom ozreti na sedanje znanje, na veljavne znanstvene koncepte in teorije. Ali so res vredni zaupanja? Predavanje daje odgovor prav na to vprašanje.

Znanost z druge perspektive

s12-2-oddajaOddaja Studia 12 (s12) iz ciklusa Človek in družba z Zoranom Železnikarjem. Tema: znanost z drugačne perspektive.

Kakšno je trenutno stanje znanosti? Na kakšnem znanju izgrajujemo boljši jutri? Kako se dvigniti nivo više, s katerega so problemi preprosto rešljivi? Ali lahko še naprej ignoriramo metafiziko? Človeka še vedno dojemamo predvsem kot fizično telo, pozabljamo pa na njegove globlje razsežnosti in sposobnost samozavedanja. Kako drugačen postane svet, ko razvozlamo nekaj temeljnih vozlov, ki se jih znanost še ni lotila...

Inuaki

Inuaki INUAKI
Ne spreglejte - knjižica, ki širi obzorja

Zgodba Aryane Havah INUAKI je kratka (33 strani, v srbskem prevodu) in pretresljiva izpoved o preteklosti, sedanjosti in prihodnosti Zemlje. Govori o naravi človeka in zgodovini človeštva - te informacije so nam bile predolgo skrite. Zgodovina človeštva, kakršno opisuje tudi knjiga Človek je več, ni izmišljotina. Obe knjigi prinašata optimističen pogled na sedanji položaj in na prihodnost ter budita vero v človeka, v njegovo premoč nad zavojevalci in zavest, da nam bo uspelo. Širimo to zavedanje v čim širši krog prijateljev in znancev!

Revolucija dialektike, Sporočilo vodnarja

 

samael-revolucija-dialektike-2samael-sporoilo vodnarja-2Samael Aun Weor, ustanovitelj Svetovnega gnostičnega gibanja in zadnji veliki duhovni mojster, je človeštvu predal najdragocenejša znanja: o resnični odrešitvi človeka. Razkriva nam presenetljivo dejstvo: to je povezano z njegovo spolno preobrazbo. Ob Samaelovih razlagah postanejo razumljivi evangeliji in številni drugi duhovni spisi.

V slovenskem prevodu sta izšli dve izvrstni Samaelovi knjigi – Revolucija dialektike in Sporočilo vodnarja. Prva je odličen priročnik za osebnostno in duhovno rast, druga pa je napoved prihodnosti človeštva in razlagalka apokaliptičnih zapisov.

Knjigi nista na voljo v knjigarnah, lahko pa ju naročite na e-naslov zoran.zeleznikar@gmail.com.

Temeljno izobraževanje

temeljno-izobrazevanjeČemu nam sploh služi izobraževanje, če se ne razvijemo v resnično zavestne, inteligentne ustvarjalce? Deset ali petnajst let učenja v šolah in na univerzi je brez koristi, če smo po koncu šolanja speči avtomati.

Vzrok za plitvost in površnost te dobe je pomanjkanje ljubezni.

Odlična knjiga Samaela Aun Weorja v prevodu Janija Urbanca.

Več...

Janezov evangelij

Janezov evangelij steiner

Janezov evangelij je listina resnic in modrosti, ki jo je zapisal najbližji učenec Jezusa Kristusa in njegov prvi posvečenec. Celovito in do temeljev opisuje vsa dejanja Kristusa Jezusa, ki niso pomembna le za krščanski svet, temveč za razvoj celotnega človeštva.

Odlična knjiga Samaela Aun Weorja v prevodu prevajalca Janija Urbanca.

Več...

BESEDILA

GESLA - TAGS

Človek za tretje tisočletje, nova znanost, metafizika, poslanstvo človeka, duhovni razvoj, kdo sem?, smisel življenja, etika, stare modrosti, filozofija, duhovna moč, religije, gnostika, antropologija, nov pogled na spolnost, Spregledano poslanstvo spolnosti, Človek je več, istenja, čustva, zavest, duša, um, ego, strah, ozadje bolezni, zdravje in alternativa, vzgoja, prehrana, teorija zarote, Samael Aun Weor, Rudolf Steiner, Osho

Timber by EMSIEN-3 LTD

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Podrobno o piškotkih