SLIKA TEDNA

Bougereau 3

ZADNJE OBJAVE

nikon daljnogled

Vid

PRIPOROČENO V ZAKLADNICI:
H3 / Geoinženiring, vremenska orožja in kolaps civilizacije

Stran povečate ali pomanjšajte s CTRL+/CTRL-

NAPOVED DOGODKOV

Ciklus predavanj Zorana Železnikarja

z naslovom Človek kot večdimenzionalno bitje, v Centru revitalizacije, v Novi Gorici, Delpinova ul. 22, bodo po počitniškem premoru stekla v septembru 2019.

Predavatelj pravi: "Kakovost življenja je mogoče povečati le, če prestopimo tradicionalni okvir obravnave sveta."

Dobrodošli!

glina 1
PRIPOROČAMO
Ste zadovoljni s svojo duhovno hrano?

Lahko jo popestrite s Krep(č)ilnimi pogovori.

Potešiti je treba tudi svojo duhovno lakoto!
Temnopolta
Druga odlika strani

PREZENTACIJE - bogastvo slikovnega in video gradiva

Kliknite za vstop
zaklad2
Tretja odlika strani

ZAKLADNICA - bogastvo virov, ki s svojo vsebino osupnejo

Kliknite za vstop
knjizni molj 3
Posebna odlika te strani
Bogata knjižnica besedil

Pobrskajte po meniju BESEDILA.

Oglejte si zemljevid strani

ljubimca 2Spremenite vaše spolne navade!

Seks, kakršnega poznamo, je bleda slika izvorne človeške spolnosti, kakršna je bila namenjena človeku. To spoznanje je šokantno, trud, da se vrnemo k pravi spolnosti, pa je bogato nagrajen. Napredna spolnost nas spreminja na telesni, psihični in duhovni ravni. Je naša pravica in nagrada, ki nam je položena v zibelko - le da smo to pozabili.

Knjiga Spregledano poslanstvo spolnosti je mnoge osupnila. Odziv bralcev je vodil k pripravi delavnice, na kateri nova spoznanja prelivamo v prakso. 

Delavnica Mala šola napredne spolnosti je priložnost, da se s tematiko podrobneje seznanite in jo tudi udejanite. Skupine so majhne - do 10 udeležencev! Toplo vabljeni, še posebej pari!

 

spregledano m Knjiga Spregledano poslanstvo spolnosti

prinaša mnogo celovitejše razumevanje spolnosti in njene naravne vloge. Presega vse današnje priročnike o spolnosti in odstira njeno drugo, doslej skrito plat.

Domišljamo si, da smo dobro poučeni o človeški spolnosti. A to je tragična zmota.   Najmočnejšga orodja za akumuliranje vaše vitalne energije in za naš vsesplošni napredek dejansko sploh ne poznamo, ker se omejujemo le na fiziološki vidik.

Ali je kaj pomembnejšega v življenju kot da se naučimo s svojo vitalno silo - spolno energijo - ravnati gospodarno, tako, da deluje v naš prid? Doslej skrbno varovane skrivnosti spolnosti naposled prodirajo v javnost.

Odzivi bralcev so vredni branja; govorijo sami zase. 

Več...       

 

david 3Čudež človeškega telesa

V skladu z materialističnim svetovnim nazorom se obravnavamo kot fizična bitja. Vse lepo in prav, a takšen pogled zgreši kompleksnost bitja po imenu človek. Je pomanjkljiv, enostranski in povsem prezre našo duhovno naravo. Z vzpostavitvijo celostnega odnosa do nas samih in do sočloveka se kakovost življenja opazno izboljša. Ko se zavemo, da je duh tisti, ki vodi telo, se med njima vzpostavi odnos na višji ravni.

Več...

 

Planet strahu m kvZlovešča senca človeka - strah

Strah je eden izmed največjih problemov človeka. Spremlja nas vsepovsod in venomer ter deluje na nas s svojo uničevalno močjo. Postal je samoumevna sestavina življenja. Pohablja nas, otopeva in slabi, a ga kljub temu obravnavamo blagohotno, tolerantno in prizanesljivo ter brez pomislekov plačujemo njegov davek. Nad njegovimi učinki in posledicami se velja krepko zamisliti.

Več...

 

bakhus 2Kako kakovosten človek ste?

V času, ko je vsega dovolj in preveč, se vse vrti okrog kakovosti. A govoriti o kakovosti človeka je precej nenavadno. Pa vendar se tega v vsakdanjih pogovorih – pri »opravljanju drugih« – pogosto dotikamo. Vajeni smo govoriti po značaju, lastnostih, odlikah in hibah posameznikov ter komentiramo njihova dejanja. Gre za sodbe in mnenja našega ega, ki nadvse rad zavzema vzvišen položaj in si lasti status pametnejšega.
Več...

 

daljnogled1

Kakšen je domet vaše zavesti?

Med telesnim ustrojem popolnega nevedneža in največjega modreca ni opaznih razlik. »Strojna oprema« obeh se praktično nič ne razlikuje, razlika je v »programski opremi«, v »glavi«, natančneje rečeno v moči zavesti obeh osebkov.

Domet zavesti je podatek, do kam z razumevanjem sežemo in kolikšen del stvarnosti obvladujemo. Domet zavesti je pravzaprav tisto, kar najzgovorneje govori o sposobnostih in kakovosti življenja človeka. Več...

 

three-paths-mBistveni vprašanji: ego in spolnost

Pot iz tesnobnega labirinta tega norega sveta najdemo po zaslugi prave informacije. So tudi informacije, dragocenejše od denarja.

Ves čas iščemo in čakamo na pravo informacijo. Utopljeni v poplavi podatkov smo postali informacijsko otopeli in težko presodimo, kaj je res pomembno. A kriterij je preprost: vse, kar veča kakovost našega razumevanja, občutenja in sprejemanja, vse, kar nas odpira srčnosti in krepi naš notranji mir. Več...

 

dlanKdo sem?

Z vprašanjem "kdo sem?" se ne ukvarja prav veliko ljudi, a prav neustrezna predstava o nas samih je kriva sedanjemu mizernemu položaju človeka. Očarani z zunanjim svetom sprejemamo omejitve snovnega sveta kot bistvene in pozabljamo na našo resnično, duhovno naravo. Počutimo se kot smet v vesolju, izpostavljeni stiskam in pomanjkanju, ne zavedajoč se, da je to le pogled z zornega kota, ki ga omejuje materialnost. A resnica o nas je bistveno drugačna. Več...

 

zahod-3Spoznanje, ki se prebuja v nas

Spoznanje, ki nam vse močneje prodira v zavest, je jasno: staro ne ustreza več. Ustvarja vse večjo stisko. Potrebna je sprememba. Ljudje se na to notranje spoznanje odzovejo na tri načine. Prvi, ki jih je največ, ne vedo in ne razumejo, kaj se zares dogaja. Nezadovoljni bentijo nad razmerami in s prstom kažejo na oblast ter domnevne krivce za nastali položaj. Ne zavedajo se lastne odgovornosti in dejstva, da je rešitev nesmiselno pričakovati od drugih. Več...

 

zanimivez-sKaj je pravzaprav človek?

Marsikdo bi ob tem vprašanju pritrdil posplošenemu mnenju, da je človek najinteligentnejša žival. Čeprav to v določeni meri drži pa je človek v svojem bistvu nekaj povsem drugega. A kaj? Žal se večini s tem vprašanjem ne zdi vredno ukvarjati. Prav zato je naše življenje mizerno in polno stisk. Ko bi zares vedeli, kaj smo, bi s prepoznanimi potenciali iz te civilizacije že davno napravili nekaj povsem drugega.

Dejstvu, da je povprečno mnenje tako daleč od resnice, botruje več dejavnikov, predvsem pa tradicija, ki nas je zapeljala v slepo ulico.Več...

 

Še nikoli ni bilo tako pomembno kot danes zagotoviti si pravo znanje. Brez njega smo izgubljeni.

 

Za vedoželjne, ki hočejo nekaj več ... v tematskih sekcijah...

V nadaljevanju strani: KNJIGE, vredne branja.

Knjiga Človek je več

cjv-4

Če ste željni znanja, ki je bilo doslej dostopno izbrancem, je to knjiga za vas. Knjiga Človek je več daje odgovore na tista vprašanja, ki opredeljujejo kakovost življenja vsakogar od nas. Odstira skrito ozadje zgodovinskih dogodkov na našem planetu in  pomaga razumeti načrt v ozadju ter smisel aktualnega svetovnega dogajanja. Ponuja vam manjkajoče koščke mozaika stvarnosti, ki sedaj kaže velike sive lise. Loteva se bistvenih vprašanj, pomembnih za sodobnega človeka ter se poglablja v skrivnosti zavesti in človekovega bistva.

Dandanašnji se utapljamo v breznu strahu in nevednosti, v katerem izkušamo izbrano izkustvo - svojo majhnost. Človek je več, kot si znate ta hip predstavljati. To je resnica, ki je bila doslej prikrita. Vredni ste, da jo spoznate in zaživite človeka vredno življenje.

Knjiga Človek je več je bila predstavljena v oddaji Duhovni utrip na TV SLO 1.
Prevedena je tudi v angleški jezik - MAN IS MORE

Čas je za korak k večjemu zavedanju ...

Več...

Knjiga Pot do živahne moškosti

 

pot do zivahne moskosti-naslovnicaOpazno usihanje moškosti in poženščevanje sta pojava, ki vzbujata zaskrbljenost. Kako prekiniti trend, ki potiska civilizacijo v vse hujšo zagato? Pomanjkanje hormona testosterona, nezdrav način življenja in krčenje zalog vitalne moči so tri področja, ki jih je treba vzeti pod lupo. V zvezi z zadnjim je treba omeniti spolnost, saj skoznjo izgubljamo velik del svoje vitalnosti. Prav ta je namreč vir naše življenjske moči!

Kako modro ravnati z energijo, krepiti vitalnost in dvigniti raven kakovosti življenja so teme, še kako pomembne za vsakega moškega. V zadnji knjigi Zorana Železnikarja.

Več...

Predstavitev na TV SLO1 v oddaji Dobro jutro 25.4.2014 (od 16. minute dalje)

O knjigi tudi v oddaji Dobro jutro na dan mučenikov, 10.3.2015

Knjiga Slovenska pot v prihodnost

 

knjiga-slovenska pot v prihodnostKnjiga, ki prinaša upanje in budi optimizem! Še kako potrebna za današnji čas!

Zelo aktualna knjiga Branka Kremenška pronicljivo razgalja današnje družbene zagate in njihovo dejansko ozadje ter predstavlja programe, s katerimi se Slovenija lahko hitro izkoplje iz stiske.

Kakšna naj bo prihodnost, kakršno si želimo? Ne dovolimo, da jo drugi krojijo namesto nas! Ustvarimo skupno vizijo in se postavimo za skupno stvar!

Več...

Planet strahu

oglas.jpgStrah je vera v zlo, je kažipot, ki kaže proč od ljubezni. Naj se tega zavedamo ali ne, praktično vsi smo privrženci vere v negativno, neugodno, zlo. Vsak dan žrtvujemo svojo življenjsko energijo na njen oltar. Zaradi strahu prihaja do dušenja lastne duše, ki ne more zadihati in zaživeti. Prihaja do ustvarjanja privida varnosti, ki terja nove in nove žrtve, tudi človekovo svobodo. Prihaja do kratkovidnih, nesmiselnih in pogubnih dejanj, do trpljenja in velikanske izgube – življenj, energije in časa.

Preseganje strahu ni le bistveni element oplemenitenja življenja in osebnostnega razvoja, temveč je tudi pogoj za napredek človeštva; v današnjem prelomnem času, ko smo vse močneje bombardirani s strahom, se bomo morali resno soočiti z njim.

Več o knjigi, pridobitev e-verzije

Prestopimo miselne plotove

Prestopimo PRESTOPIMO MISELNE PLOTOVE Slikovni zapis predavanja

Ko nam obstoječe družbene in civilizacijske rešitve pred očmi odpovedujejo druga za drugo, nam je jasno, da kozmetični popravki sedanjega sistema ne bodo zadostovali. Krize so posledica dejstva, da družbene rešitve ne ustrezajo več sedanji ravni zavesti. V okviru sedanjega znanja ni mogoče najti novih rešitev; potrebni smo radikalno novih pogledov in novega znanja.
Potrebno se je s kritičnim dvomom ozreti na sedanje znanje, na veljavne znanstvene koncepte in teorije. Ali so res vredni zaupanja? Predavanje daje odgovor prav na to vprašanje.

Znanost z druge perspektive

s12-2-oddajaOddaja Studia 12 (s12) iz ciklusa Človek in družba z Zoranom Železnikarjem. Tema: znanost z drugačne perspektive.

Kakšno je trenutno stanje znanosti? Na kakšnem znanju izgrajujemo boljši jutri? Kako se dvigniti nivo više, s katerega so problemi preprosto rešljivi? Ali lahko še naprej ignoriramo metafiziko? Človeka še vedno dojemamo predvsem kot fizično telo, pozabljamo pa na njegove globlje razsežnosti in sposobnost samozavedanja. Kako drugačen postane svet, ko razvozlamo nekaj temeljnih vozlov, ki se jih znanost še ni lotila...

Inuaki

Inuaki INUAKI
Ne spreglejte - knjižica, ki širi obzorja

Zgodba Aryane Havah INUAKI je kratka (33 strani, v srbskem prevodu) in pretresljiva izpoved o preteklosti, sedanjosti in prihodnosti Zemlje. Govori o naravi človeka in zgodovini človeštva - te informacije so nam bile predolgo skrite. Zgodovina človeštva, kakršno opisuje tudi knjiga Človek je več, ni izmišljotina. Obe knjigi prinašata optimističen pogled na sedanji položaj in na prihodnost ter budita vero v človeka, v njegovo premoč nad zavojevalci in zavest, da nam bo uspelo. Širimo to zavedanje v čim širši krog prijateljev in znancev!

Revolucija dialektike, Sporočilo vodnarja

 

samael-revolucija-dialektike-2samael-sporoilo vodnarja-2Samael Aun Weor, ustanovitelj Svetovnega gnostičnega gibanja in zadnji veliki duhovni mojster, je človeštvu predal najdragocenejša znanja: o resnični odrešitvi človeka. Razkriva nam presenetljivo dejstvo: to je povezano z njegovo spolno preobrazbo. Ob Samaelovih razlagah postanejo razumljivi evangeliji in številni drugi duhovni spisi.

V slovenskem prevodu sta izšli dve izvrstni Samaelovi knjigi – Revolucija dialektike in Sporočilo vodnarja. Prva je odličen priročnik za osebnostno in duhovno rast, druga pa je napoved prihodnosti človeštva in razlagalka apokaliptičnih zapisov.

Knjigi nista na voljo v knjigarnah, lahko pa ju naročite na e-naslov zoran.zeleznikar@gmail.com.

Temeljno izobraževanje

temeljno-izobrazevanjeČemu nam sploh služi izobraževanje, če se ne razvijemo v resnično zavestne, inteligentne ustvarjalce? Deset ali petnajst let učenja v šolah in na univerzi je brez koristi, če smo po koncu šolanja speči avtomati.

Vzrok za plitvost in površnost te dobe je pomanjkanje ljubezni.

Odlična knjiga Samaela Aun Weorja v prevodu Janija Urbanca.

Več...

Janezov evangelij

Janezov evangelij steiner

Janezov evangelij je listina resnic in modrosti, ki jo je zapisal najbližji učenec Jezusa Kristusa in njegov prvi posvečenec. Celovito in do temeljev opisuje vsa dejanja Kristusa Jezusa, ki niso pomembna le za krščanski svet, temveč za razvoj celotnega človeštva.

Odlična knjiga Samaela Aun Weorja v prevodu prevajalca Janija Urbanca.

Več...

BESEDILA

GESLA - TAGS

Človek za tretje tisočletje, nova znanost, metafizika, poslanstvo človeka, duhovni razvoj, kdo sem?, smisel življenja, etika, stare modrosti, filozofija, duhovna moč, religije, gnostika, antropologija, nov pogled na spolnost, Spregledano poslanstvo spolnosti, Človek je več, istenja, čustva, zavest, duša, um, ego, strah, ozadje bolezni, zdravje in alternativa, vzgoja, prehrana, teorija zarote, Samael Aun Weor, Rudolf Steiner, Osho

Timber by EMSIEN-3 LTD

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Podrobno o piškotkih